Happy Halloween!

Jag är omringad av spöken!!!

Friday!

God Morgon!
Mycket på jobbet och mycket hemma just nu. Jaja- Det är åtminstone Fredag...
Månadsbokslut på Måndag så ska försöka bli av med alla högar av papper på skrivbordet idag så att jag har plats för alla helsikes rapporter.
Imorgon ska vi köpa pumpor och lite godis utifall att vi får några dörrknackningar...annars får väl Dan äta upp allt godis själv.

G' Morning!

Torsdag...och snart helg!

A bit late...but hey...

Veckans Fototriss har temat Rosa....som inte är en färg jag fotograferar mycket måste jag säga. Men eftersom detta görs till förmån för Rosa Bandet samt att Helena (som organiserar Fototriss) kommer att skänka en krona för varje deltagare denna vecka så kände jag mig en smula tvungen att leta fram något passande.
Det blev tre bilder av en bild-Olika nyanser av rosa...
Klicka HÄR för andra deltagare
och på bilden nedan för att komma till insamlingen.

Spooky?

I brist på inspiration (eller det kanske helt enkelt beror på att det faktiskt inte hänt något nytt på ett par dagar!), så beslöt jag mig för att delta i veckans Tisdagstema..."Kuslig".


Korridoren till mitt kontor!

Besök Tisdagstema för andra kusligheter!


Sol ute...sol inne....


Ignorance is strength?

Lillasysters fotoutmaning har temat mångkulturell/antirasism som tema denna vecka.
Då jag var hem till min lilla hemby i Sverige och hälsade på i Maj fann jag detta budskap uppklistrat på ett elskåp...Det inger hopp!
Klicka HÄR för andras bidrag!

Monochrome...

We went on a daytrip to Shere- apparently one of the most photographed villages in Surrey due to its picturesque (and OLD) buildings and authentic village feel...
The beautiful 13th Century church provided me with plenty of camera opportunities, but my pick for Monochrome Weekly is this; The Millennium Stone with an inscription of "John Wesley's rule" carved around it.
Whether you're religious or not- I believe it's a wonderful rule to try and live by!
Please click HERE for other Mono participants!

Shere...

Trots duggregn och gråväder så tog vi oss en biltur idag. Vi åkte till en liten by vid namn Shere och det var som att helt plötsligt hamna flera hundra år bakåt i tiden. Så många vackra, gamla byggnader och så otroligt välbevarade. Helt underbara små hus som fortfarande används och sköts om...Synd att de moderna bilarna som står parkerade lite överallt förstör illusionen en smula...
Ska absolut återvända då solen skiner!

Vaccination anyone?

Jaha- Idag så börjar de dela ut vaccinet mot svininfluensan på doktorsmottagningar här i landet och eftersom att jag tillhör en s.k. högrisksgrupp så dröjer det nog inte länge innan jag får min kallelse.

Det har varit en massa prat för och emot och jag har läst igenom artiklar och allmän information tills det börjat klia i ögonen.  

Det finns många fall där folk blivit allmänt sjuka- med tillhörande feber och värk i armar och andra leder. En av anledningarna till att detta vaccin ger fler biverkningar än det ”vanliga” influensavaccinet är att det innehåller ”adjuvants”- d.v.s. ämnen som ”kickstartar” immunförsvaret och också ger ett bättre skydd mot själva viruset. I Pandemrix (som används för de som inte är äggallergiker) innehåller denna adjuvant  olja framställt från hajlever.  (Om det är rätt eller fel att använda hajar till framställning av ett vaccin för människan är en helt annan fråga och har inget med vaccinets säkerhet att göra).

Jag blir vaccinerad mot säsongsinfluensa varje år. Ett år missade jag det och blev så sjuk att jag bara låg och yrade i fyra dagar och knappt kunde ta mina insulinsprutor själv. Efter den gången har jag inte missat en enda. Årets spruta gjorde helvetiskt ont (men det kanske beror på sköterskan som skötte själva injicerandet) och jag hade sådan värk i armen att jag inte kunde röra vid den på tre dagar utan att vråla av smärta. Men sedan gick det över. Och hellre har jag värk i tre dagar än alternativet...och jag har nog samma inställning till detta ”nya” vaccin.

Ett av argumenten till att inte ta emot vaccinet är att det inte är tillräckligt testat...men säsongsvaccinet då? Det ändras ju varje år då nya ”strains” eller mutationer av samma virus tillförs och är det inte just det de har gjort med detta?  

Sedan det här med antikroppar...Ja- Jag tycker absolut inte att folk ska vaccinera sig i onödan. Jag känner en hel drös med människor som insjuknat i svininfluensan och som nu är fullt friska igen  (immunförsvaret är viktigt och vi borde ta hand om det!) Men för de som tillhör olika riskgrupper tycker jag att valet är självklart.

Ja- Jag ska i alla fall ta emot vaccinet...trots att det kommer att vara samma sköterska som ger mig sprutan som förra gången. Kanske man kan fråga om det finns möjlighet att få injicera själv? ;)


Mornin'!

Jobbdags igen...Är trött idag. Jag skulle snyta mig och började blöda näsblod...Jag snöt mig väl för hårt kantänka. Jag hoppas i alla fall att det slutar blöda snart så jag slipper traska till jobbet med en papperstuss i näsan.
Imorgon spenderas hela dagen på Kensington Palace (möten) och kanske en eller annan timme på puben (lunch!)
Men idag är det fortfarande Torsdag...

Yes!

Titta!


It's here!

Skulle precis skriva en liten uppdatering om att snubben kom och hämtade skräpet tio i tolv men den nya TV'n har inte blivit levererad ännu...men så ringer det på dörren och där står en leende karl med vår sprillans nya, blänkande PLATTA TV...Så nu ska jag skruva ihop den och hoppas den fungerar!

Patience...

Jag väntar...och väntar på gubbarna som ska komma och hämta vår gamla TV...
Jag hatar att vänta! Mellan 8 och 12 sade de...så jag sitter och pimplar kaffe och väntar...och väntar...

Think before you speak...

Yuk- sade kollegan då hon såg min sockerfria saftflaska på bordet.
"Det är så äckligt med sötningsmedel! Det smakar inte alls som socker!"

Nähä...så trevligt. "Jahadu...", sa jag. "Jag har inte direkt något val". "Godare än att pimpla vatten hela dagarna i alla fall".  Allt sagt med ondskans blick.

"Ja- hi hi hi...Man kanske vänjer sig", sade hon och lämnade snabbt mitt kontor.


Åter Måndag...

Måndag. Regnet hänger i luften och det är ruggigt kallt ute...

Försöker att få ut tre rapporter från biljettsystemet men det vill inte fungera idag. Har varit tvungen att starta om det hela fyra gånger. Tydligen har vårt system samma Måndagshumör som jag.

Kanske en kopp kaffe skulle hjälpa? Ja, mig alltså...Jag vet inte vad det ekvivalenta skulle vara för ett hängigt och långsamt datasystem...Ännu en processor kanske?


Gammal bild...men jag sitter ju på jobbet!


Ny TV!

Jisses vad helgen rusat förbi igen...
Den största nyheten är väl att vår TV äntligen ska bli utbytt...Det är nästan stört omöjligt att titta på den längre- allt är suddigt och jäkligt och man får tusan ont i huvudet då man kisar med ögonen för att se eventuell text...
Vi har beställt en ny- från katalogen...en ny som inte har femtio kilos vikt på dess baksida- just det- en flat screen- äntligen...ca fem år efter att alla andra införskaffat en!
Det blev en Samsung...lika bra att köpa en ordentlig då man ändå håller på. Den anländer på Onsdag (då jag ska boka ledigt från jobbet). Har även bokat en annan firma som ska komma och ta bort det gamla jäkelskapet samt en stor tränings-cykel och rostig grill som står och skräpar på balkongen- Ut med helsiket bara!

Rostigt...

Temat i veckans Fototriss är Rost...
Ett motiv som förekommer ofta i min kameras viewfinder...
Besök andra Fototrissare HÄR!

Siffror...

Siffror...alla dessa siffror överallt!
Klicka HÄR för fler!

Mono...

I find it astonishing the amount of wildlife there is to witness- even though we're not far from London itself...
This cheeky squirrel is a regular visitor to our balcony-and his favourite spot is right in the middle of our table (where he sits for a good hour in the morning sunning himself)!
Please click HERE for other Mono participants!

And the weekend awaits!

Tydligen så var jag alldeles för effektiv igår ty jag har precis upptäckt att jag inte har något att göra nu på morgonen...Förhoppningsvis kommer posten tidigt idag!  I och för sig ska man väl vara försiktig vad man önskar sig för jag vill inte bli bombarderad med jobb på en Fredag heller...

Inga speciella planer för helgen. I morgon ska vi i alla fall upp tidigt, åka till affären och posten (för att skicka lillasysters present- ja ja...bättre sent än aldrig!) och sedan är det tydligen fotboll på TV. Efter det ska vi ut någonstans men vart har vi inte bestämt ännu.

Just nu vill jag bara att klockan ska rulla på tills hon är fem. Sedan kan tiden sakta ned till snigelfart ända tills Måndag morgon.


So far so good?

Jag vaknade vid fyra i morse med lågt blodsocker och var tvungen att ta mig ur den varma sängen för att äta lite. Då klockan sedan ringde vid 6.30 hade jag varken ork eller lust att stiga upp igen, men var så illa tvungen.


Då jag kom till jobbet klev jag ur tennisskon på ett trappsteg (måste komma ihåg att knyta dem ordentligt!) och snubblade nästan omkull på stenbeläggningen och då jag kom in på kontoret och tog av mig jackan upptäckte jag att jag satt på mig min tröja ut och in. Som tur var hade jag linne inunder så jag kunde snabbt rätta till det hela innan mina kolleger började fundera om jag klätt på mig i mörker...
                                                                         

Nu innan lunch ligger blodsockret högt (rekyleffekt från min tidigare hypo) vilket betyder att lunchen blir liten trots att jag är vrålhungrig.

Till råga på allt så flyger en liten blomfluga omkring mitt skrivbord och vägrar att lämna mig ifred. Han har varit här i två dagar nu och verkar tycka om att fladdra rakt mot mitt ansikte var femte minut ungefär...

                                                                     

P.g.a. poststrejken så ligger jag efter med pappersarbete från Kensington...Har inte fått ett jota sedan den sjätte Oktober så jag antar att allt kommer att ramla in på en gång antingen idag eller i morgon.

Tre koppar kaffe har jag lyckats fått i mig allaredan och ska nu ta en fjärde!
                                                 
                                                                                                                

Samtalet med lillasyster i morse var nog den enda ljusglimten på dagen...och jag har en hel del timmar kvar att ta mig igenom! Grattis igen lillgumman! xxx


Someone very special...

...is another year older today!
Älskar dig lillgumman!
Message from Dan;
Its your Birthday you gotta party! Its your Birthday you gotta party! Yeah Yeah Yeah party, Wahoo! Yee-Haa!!!!
Michael Essien says; Happy Birthday Janna, parties ROCK! Yeah!!!

Onsdag...

Min chef bestämde sig för att värma en hel tallrik med blomkål i micron till lunch och eftersom mitt kontor är beläget alldeles bredvid köket så har jag varit tvungen att arbeta i stanken sedan klockan tolv...Trevligt. En annan tant slängde in en fisksoppa eller något dylikt efteråt och jag kan komma på tusentals doftkombinationer jag hellre skulle utsätta min näsa för idag...

Kan jag gå hem nu?


Go' Morron!

Brrr- Kallt idag! 4 grader nu på morgonen men en klarblå himmel så det blir nog varmare framåt lunch.

Dags att leta fram halsduk och vantar kanske?

Monochrome Weekly....

Yesterday was spent at the top of Box Hill. The sun was shining and provided absolutely stunning views over the South Downs. We stumbled across an old fort built in the 1890's to protect London from possible European invasions...but fortunately it was never used...!
We also discovered this headstone in the middle of one of the paths at the top of the hill:
Major Labelliere apparently left instructions that on his death he was to be buried upside down on Box Hill, claiming that the world was topsy-turvy and he wanted to be right in the end...
Please click HERE for other Mono participants!

Box Hill...

Det har varit en smula tyst här ett tag...Jag vet inte varför men helgen har flugit förbi och jag har knappt haft en lugn stund!
Igår var vi i alla fall till Box Hill! Vi hade med oss pengar till parkeringen denna gång och eftersom det var vackert väder så var utsikten helt fenomenal!
Mycket gående blev det i tilltagande leriga skor...Dagen avslutades med fika i ett litet cafe på toppen innan vi körde ned igen.
Idag, Söndag, har det regnat hela dagen. Vi körde en sväng till Dan's mors grav och lämnade lite blommor och sedan har vi lagat Sunday Roast och har nu en halvtimme över innan X-Factor börjar!
Hektisk var helgen...men mycket mysig!

Babbling...

Idag skiner solen som vore det vår! Vad är det frågan om egentligen? Igår spöregnade det HELA dagen och jag kom hem från jobbet dyngsur med genomblöta skor.

Dagen har spenderats som vanligt; rapporter och balanseranden av konton. I morgon ska jag på ännu en ”workshop” gällande det nya systemet, men denna gång är det de finansiella och ekonomiska aspekterna vi ska surra om. Visst låter det trevligt? Så i morgon blir det till att leta fram finanshatten i stället för datamössan...men det går nog bra det också.

Ikväll ska jag inte göra ett dugg! Eller ja...Laga mat och slötitta på TV’n ska vi nog göra men det är allt! Och i morgon...I morgon är det nästan helg!


Wednesday...

God Morgon!
Mycket att stå i och har knappt haft tid att slå på datorn... Nu är det Onsdag och helgen närmar sig med stormsteg...eller ja...Den tassar fram lite smått i alla fall...

Why did the chicken cross the road?

Glad Måndag!!!!

Monochrome Weekly...

There's been a distinct lack of mono photo opportunities this weekend (well- I've been busy taking pictures but for some reason I preferred them all in colour!), so therefore I'll contribute with another one from Winchester a few weeks ago. This is from inside the cathedral itself and the man gazing up at the saints is my very own! :)
Please click HERE for other participants!

I spy...

Temat i Systers Fotoutmaning är "I spy...". D.v.s. något som man ser varje dag som fångar ögat...
Den här vyn ser jag varje dag då jag går till jobbet...och allldeles före nio är det nästan folktomt. Det är Themsen alldeles bredvid min arbetsplats och det är en av de vackraste platser jag vet!
Det här är vägen längs floden i Februari då vi faktiskt hade snö för en gångs skull!
Klicka HÄR för andras bidrag!

The weekend...

Vi hade inga planer alls för helgen men ändå verkar vi inte ha haft en lugn stund! Igår var vi först till Sainsburys. Jag inhandlade ny vinterkappa samt klackskor till jobbet. Det börjar bli en smula för kallt för att gå i sandaler!
Sedan körde vi till Box Hill. Hade planerat att fotografera den vackra utsikten lite men då vi kört ända upp så upptäckte vi att de börjat ta betalt för parkeringen. Det kostade £3 och vi hade endast £2 i plånboken. Så det var bara att köra ned igen! Tvärs över vägen från Box Hill ligger Denbies Wine Estate så vi åkte in dit och kollade runt i deras Farm Shop.
Det enda som inhandlades var russin täckta i yoghurt...Mums!
Efteråt vände vi hemåt, lagade middag , kollade på X Factor och bokade sedan film- "The Watchmen". Helt OK men ganska lång så det blev en seeeeeen kväll.
I morse hade vi därför lite sovmorgon. Sedan blev veckans mathandling levererad vid tolv...Dan stekte korv och rödlök till lunch. Efter det höststädade vi balkongen så nu är den redo för vintern!
Nu har vi precis kommit tillbaka från Tesco där vi köpt Bingolotter till ikväll. Jag ska absolut vinna både en laptop och en ny bil...Så det så!
Nu är det strax dags att börja med maten...Roast Chicken & Potatoes  blir det och det tar sin lilla tid!

Random...

Random thoughts from people 20-35 years old.

Nothing sucks more than that moment during an argument when you realise you're wrong.

Have you ever been walking down the street and realised that you're going in the complete opposite direction of where you are supposed to be going? But instead of just turning a 180 and walking back in the direction from which you came, you have to first do something like check your watch or phone or make a grand arm gesture and mutter to yourself to ensure that no one in the surrounding area thinks you're crazy by randomly switching directions on the sidewalk.

Is it just me, or are 80% of the people in the "people you may know" feature on Facebook people that I do know, but I deliberately choose not to be friends with?

Do you remember when you were a kid, playing Nintendo and it wouldn't work? You take the cartridge out, blow in it and that would magically fix the problem. Every kid did that, but how did we all know how to fix the problem? There was no internet or message boards or FAQ's. We just figured it out. Today's kids are soft.

Sometimes, I'll watch a movie that I watched when I was younger and suddenly realise I had no idea what the f*** was going on when I first saw it.


How the hell are you supposed to fold a fitted sheet?


LOL has gone from meaning, "laugh out loud" to "I have nothing else to say".

Whenever someone says "I'm not book smart, but I'm street smart", all I hear is "I'm not real smart, but I'm imaginary smart".How many times is it appropriate to say "What?" before you just nod and smile because you still didn't hear what they said?

What would happen if I hired two private investigators to follow each other?

While driving yesterday I saw a banana peel in the road and instinctively swerved to avoid it...thanks Mario Kart.

I can't remember the last time I wasn't at least kind of tired.


Bad decisions make good stories.

Why is it that during an ice-breaker, when the whole room has to go around and say their name and where they are from, I get so incredibly nervous? Like I know my name, I know where I'm from, this shouldn't be a problem ...

You never know when it will strike, but there comes a moment at work when you've made up your mind that you just aren't doing anything productive for the rest of the day.I'm always slightly terrified when I exit out of Word and it asks me if I want to save any changes to my ten page research paper that I swear I did not make any changes to.

"Do not machine wash or tumble dry" means I will never wash this ever.

I hate when I just miss a call by the last ring (Hello? Hello? Dammit!), but when I immediately call back, it rings nine times and goes to voicemail. What'd you do after I didn't answer? Drop the phone and run away?

Sometimes I'll look down at my watch 3 consecutive times and still not know what time it is.

I keep some people's phone numbers in my phone just so I know not to answer when they call.

My 4-year old son asked me in the car the other day "Dad what would happen if you ran over a ninja?" How the hell do I respond to that?

I wonder if cops ever get pis*ed off at the fact that everyone they drive behind obeys the speed limit.

I think the freezer deserves a light as well.

The other night I ordered take away and when I looked in the bag, saw they had included four sets of plastic cutlery. In other words, someone at the restaurant packed my order, took a second to think about it, andthen estimated that there must be at least four people eating to require such a large amount of food. Too bad I was eating by myself. There's nothing like being made to feel like a fat ba*tard before dinner.


Det är i alla fall...

Magvärk och månadsbokslut...Vilken underbar kombination!

RSS 2.0