Are you frightened yet?

Temat i veckans Fototriss är skräck...
Jag älskar riktigt ruskiga filmer och tog därför Mr Hitchcock's hjälp till inspiration...
Klicka HÄR för andras tolkningar av Skräck!

A rumble?

Jag är HUNGRIG! Så hungrig att magen klagar...men med ett blodsocker på tio så får magen skrika ett tag till. Jag skyller på kylan. Jag är tusan hungrig hela tiden då det är så här kallt. Helst skulle jag vilja ha pepparkakor...eller en räksmörgås, men nästan vad som helst skulle gå ned nu. Jag förbannar mig själv en smula för att jag inte tog med mitt jordnötssmör till jobbet. Det höjer nämligen inte blodsockret speciellt mycket. Men icke- Burken sitter på kylskåpshyllan där hemma. Kaffe måhända? Det gör kanske hålet i magen åtminstone lite mindre?
Beställer härmed...

Om vi nu ska ta oss hela 1436 kilometer norröver till jul tycker jag bara det är rättvist att vi möts av riktigt julväder!Var god ordna med både tomtar och snö tack! ;)


Fredag...och sol!

Natten till Onsdagen hade jag sådan hemsk värk i magen att jag trodde jag skulle gå itu...så vi var in till akuten på Onsdags morgon. Blev klämd och petad på och tappad på en massa blod (igen!). Tydligen fanns där varken infektion eller inflammation och farbror doktorn trodde att värken berodde på min ägglossning. Eftersom de varit och bökat runt där inne och jag fortfarande inte läkt ordentligt så gjorde det nog extra ont p.g.a. det. Skönt att få en förklaring efter att ha legat och inbillat mig en massa hemskheter. Det är ju logiskt egentligen...men det är svårt att vara logisk då man har ont.

Nu är det bättre- Mina sår läker finfint- trots att skorpan på navelsåret sprack en aning igår och svider lite idag...men allt går åt rätt håll i alla fall.

Och dessutom så är det Fredag...och solsken! Om vädret håller i sig ska vi ta oss en tur till parken i morgon...har promenadabstinens- Har ju inte kunnat gå våra helgvandringar på ett tag nu!  Om solen skiner kanske kameran får följa med också.


C is for...

Bokstaven C...som i Cupola

Detta exemplar kan hittas i Wisley Gardens (Surrey, UK)!


Klicka HÄR för fler deltagare i ABC Scandinavia!


Itsy Bitsy...Klicka HÄR för andra deltagare i veckans NF Macro...


Lost your marbles?

Så var det Tisdag och attans vad tiden går fort! Jag har nu börjat gå till jobbet...vilket går hyfsat bra...tar lite längre tid bara! Apropå tid så har jag svårt för att fatta att vi nu är i mitten av November. November!? Det är ju snart jul för bövelen! Det känns inte alls så längesedan som tomtarna plockades ned och gömdes i skrubbar och skåp.

Kallt är det också och idag har vi haft tjock dimma hela dagen...Riktigt mysigt men jag får hoppas att jag inte hamnar vilse på vägen hem...;)


Fars Dag?

Ett litet snabbt inlägg för att skicka STORA Bamsekramar till lilla pappa på Fars Dag...!
Du får en solnedgång på köpet också! ;) xxx

Nästan Torsdag...;)

Är nu tillbaka på jobbet men är inte helt ok ännu. Får plötsliga perioder av extrem trötthet då jag bara vill kura ihop mig och sova under skrivbordet...;)
Kan inte riktigt gå min vanliga 40 minuters gångväg till jobbet heller utan är i stället tvungen att ta två bussar för att komma till jobbet. Dan hämtar mig efter jobbet så jag inte behöver gå! Sedan sover jag en halvtimme sådär innan middagen...
Förhoppningsvis så kommer magen och mina muskler att vara bättre till nästa vecka...Det är ju ett sådant otroligt slöseri att betala för två jädrans bussbiljetter när man kan gå!

B&W...

Small detail from a lovely church in the tiny fishing village of Beer...
Click HERE for other participants of "the Weekend in Black & White"...

Cool...

Temat i veckans fototriss är Cool. Och svalt är det verkligen vid havet den här tiden på året...Tror minsann det är dags att plocka bort dessa solstolar snart...;)
Klicka HÄR för andra deltagare!
Denna vecka är det tävling och vinsten är sponsrad av CoolStuff.se

Kaffe och TV...

Först vill jag bara säga TACK så jättemycket för rara och omtänksamma kommentarer till inlägget nedan. Jag har mått både psykiskt och fysiskt dåligt den senaste veckan så de betyder mycket för mig.
Jag mår bättre nu! Har fortfarande en drös med stygn i magen och uppsvälld som en ballong...dock en mindre ballong än tidigare i veckan...;)
Jag kan nu nästan gå som folk också. Vi tog en liten långsam promenad till affären igår...och det gick finfint!
Dan är tillbaka på jobbet idag och jag har blivit tillsagd att bara ta det lugnt och lämna all eventuell disk och annat stök tills han kommer hem...:) Jag har spenderat morgonen med att titta på skräp-tv och ska nog fortsätta med det resten av dagen också...Det är så TRÅKIGT att sitta hemma och uggla alldeles själv...Det är nästan så att jag längtar tills jobbet på Måndag...men bara nästan!
För övrigt så missade jag Mr Depp och co som var och filmade på jobbet i Torsdags för den senaste Pirates filmen....men men...han har filmat där förr och han ser sääkert likadan ut fortfarande...;)

Vill sova i min egen säng...

Nej- Jag tycker inte om att ligga på sjukhus...Speciellt inte då sköterskorna är kalla, inkompetenta mähän utan någon som helt "bedside manner". Detta var vad vi möttes av på Torsdagen då jag lades in inför min operation på Fredags-morgonen. Som tur är så började ett annat gäng sköterskor sitt skift på Fredagen så efter operationen togs man lite bättre om hand.

Jag tyckte inte om att sova ensam och livrädd i en sal med tre snarkande patienter och jag frågade en av sköterskorna vad jag skulle göra om mitt blodsocker blev lågt (eftersom jag var "nil by mouth" inför operationen) och hon stirrade oförstående på mig och frågade om jag "brukade" få lågt blodsocker. Jo- Det har liksom en tendens att bli så ibland då man har DIABETES. Knäppkärring. Efter många om och men så frågade jag om det var ok att kanske dricka sockervatten och efter att ha sprungit och kollat med en doktor så skulle väl det gå bra (!). Jag åt en hel Tracker bar vid elva för att slippa sjunka och behöva tjata mig till lite sockervatten...Jag tror jag sov sammanlagt tre timmar den natten.
På morgonen väcktes jag vid 6, gick in och tvättade mig och fick sedan insulin och glukos dropp i armen. Fick sedan lägga mig på en brits och en gubbe körde iväg mig till kirurgin. Där möttes jag av en trevlig skotsk sköterska och sedan av narkos-gubben som sövde mig på ca 5 sekunder. Vaknade sedan med två sköterskor i en annan sal med en syrgasmask över ansiktet. Det var svårt att andas minns jag...och jag var mycket sömnig. Sedan kördes jag upp till min avdelning igen...jag somnade av och till hela tiden så allt är en smula oklart. Väl tillbaka så messade jag Dan för att berätta att jag var vaken. Han ringde mig och jag sluddrade ur mig hur det gått. Han hade ringt avdelningen tidigare och blivit tillsagd att han minsann absolut inte fick komma förrän vid tre. Klockan var nu sisådär kvart över elva.
Jag frågade därpå sköterskan om de nu kunde koppla ur insulinet så att jag kunde ta mitt eget och de gjorde det alldeles före lunch. Lyckade med mycket möda klä på mig alldeles själv på skakiga ben och torka bort allt synligt blod runt mage och ben.
Lunch bestod av shepherds Pie...en äcklig sådan och jag kräktes upp alltihop inom fem minuter. Tuggade sedan i mig tre digestive kex som en snäll sköterska hittat åt mig. En doktor jag aldrig träffat kom och berättade att operationen gått bra- både laparoskopin och hysteroskopin- Livmoder, äggstockar och allt annat såg hur bra som helst ut och endometrios-vävnaderna de stötte på hade de nu tagit bort med laser.
Sedan sov jag...tills äntligen Dan fick komma!
En av de bättre sköterskorna gav mig vatten och sa att jag kunde få åka hem om jag bara kunde kissa först. Det tog ca tre timmar och 2 liter vätska innan jag äntligen lyckades.
Jag orkade inte byta om utan gick i pyjamas (stödd på Dan) hela vägen ut till parkeringen vilket tog ca 15 minuter...Var nämligen både öm, yr och ostadig. Att ta sig upp för trappen till vår lägenhet var som att bestiga ett berg. Men nu är jag i alla fall här uppe tills jag läker!
Var stört omöjligt att lägga mig i sängen- Den är på tok för låg och mjuk så jag sover i soffan tills vidare.
Just nu har jag alltså en hel massa stygn i naveln och så ännu ett hål lite längre ned...De ser ut att läka bra än så länge. Koldioxid-gasen de blåste upp mig med verkar vara borta nu (vilket är jätteskönt för det gjorde såå in i helsike ont i axlarna).
Blodsockret har gått rent åt helsike nu och jag ligger ständigt högt hur mycket extra insulin jag än tar. Tydligen är det ganska vanligt efter operationer. Jag hoppas bara att det stabiliserar sig så snabbt som möjligt eftersom man läker bättre på ett bra blodsocker.
Är ledig hela veckan nu- vilket är skönt eftersom jag aldrig skulle kunna traska till jobbet just nu, och Dan är ledig tills på Onsdag. Jag har sådan tur som har Dan- Han är bäst helt enkelt. Bäst av alla.

RSS 2.0