Syster?Var är min ko?

All smiles...

Idag blir det förberedelser inför månadsbokslutet imorgon...På Måndag är det "Bank Holiday!, d.v.s. Röd dag...d.v.s. Jag är leeeeedig! Och veckan efter bär det av till "gamla" Sverige! Yes!

A bit brighter...

Sol, sol, soooool! Jag ser den! Nu ger jag mig av till jobbet innan den beslutar sig för att gömma sig igen!

God Morgon! 


Leker lite...

Kaffekväll...
Dan sitter och glor på fotboll och själv leker jag med fotoredigeringsprogram (Jisses vilket långt ord!).
Fotot är förresten taget i "The Rose Garden" vid HCP. Rosorna börjar så smått komma fram nu men jag tänker inte ta kort på dem förrän de alla är i full blom!

Still Tuesday...

Spenderade hela 10 minuter hos min podiatrist eftersom hon inte tyckte det fanns så värst mycket att åtgärda. Mina fötter är faktiskt helt ok för tillfället. Men det är ju tusan gratis så jag går gärna dit ändå! För övrigt är jag inte speciellt förjust i fötter så jag vet egentligen inte varför jag skriver om mina egna här (Ja..MINA fötter är det ju inget fel på naturligtvis- t.o.m fot-tanten sa ju det!). Hur som helst...

På jobbet håller de på att resa en gigantisk scen framför huvudingången. Det ska nämligen bli några föreställningar av Rick Wakeman's "The Six Wives of Henry VIII".  
http://www.hrp.org.uk/HamptonCourtPalace/WhatsOn/RickWakemansSixWivesofHenryVIII.aspx
Ja- Vet ni inte vem han är så var han medlem i gruppen YES på sjuttiotalet någon gång. I alla fall så är tydligen detta " a world exclusive", så man ska väl vara allmänt exalterad antar jag. ; )

Den årliga musikfestivalen närmar sig också (Juni), så man kanske ska införskaffa öronproppar i god tid? Scenen är nämligen alldeles utanför mitt kontorsfönster och artister brukar ha genrep i flera timmar varje dag...Och årets artister är inte de mest spännande direkt;
Förutom de "klassiska": Jose Carreras (helt ok- men han har varit här 6-7 år på raken),  Russell Watson, Beethoven Evening, The Four Seasons, så kommer även Lemar, James Morrison och Level 42...Wow säger jag bara...INTE!


Tisdag...

Här kommer ett snabbt God Morgon innan jag rusar iväg...
Jag har nämligen tid hos min podiatrist (fotvårdstant!) klockan nio och har ca en timmes gångväg dit. 
Kommer att ha mycket trötta fötter då jag kommer till jobbet!Inget regn idag...men inte strålande solsken heller!

Don't look now!

Jaha...så var "sommaren" slut då! Idag öser regnet ned och det är grått och trist...
Är på en smula taskigt humör idag- helt utan anledning! Har suttit och lyssnat på kollegers falska, överdrivna skratt hela morgonen så det kan ju ha något med det att göra. Men nej- Jag ska ju försöka att vara snäll. Det har jag ju faktiskt sagt.

Helgen var helt ok. Vädret var inte det bästa så det blev inga fotoutflykter tyvärr.
I Lördags kväll då vi satt i soffan och glodde på film ryckte Dan plötsligt till och sa att det kändes som om något krupit över nacken på honom.
Jag kollade snabbt och sa; "Äsch- Det är inget där. Var inte löjlig!"

I Söndags morse upptäckte vi att en kardinalspindel byggt bo i vår stora ljuslykta som står på soffbordet. Och det var inte en liten kardinalspindel.

Nej- Jag tog inga foton- Vi koncentrerade oss på att få ut fanskapet så fort som möjligt...!
Huva! Jag ryser!

Denna bilden har jag absolut inte tagit själv utan hittat på Flickr. Så här stor var inte spindeln igår, men vi har faktiskt haft tidigare besökare av denna storleken... En gång satt en jäkel på en svart tröja som hängde i badrummet på tork. Då jag skulle vika ihop tröjan beslöt sig spindeln för att hoppa på min arm...

Tegenaria parietina gets its common name 'Cardinal Spider' from the story that the spiders living in Hampton Court used to terrify Cardinal Wolsey.
This species has longer and more hairy legs than T. atrica, which it matches in size.
The sheet web is larger than that of T. atrica and they occur in the south of England, being absent from some counties. Because of their size, some consider T. parientina to be the most frightening night prowler.

Tegenaria species very rarely bite and if they do it is painless. What gives them a bad reputation is their size, speed and nocturnal habits. Females can live for several years, but males, who live for a few weeks with the female, die after mating and are sometimes consumed by the female. Like all spiders living in houses they can withstand the very dry conditions and survive for months without sustenance.

Stenar!

Veckans tema i Fototriss är Sten. Det var svårt att välja tre idag...Jisses vad med stenfoton jag upptäckte att jag hade! Till slut bestämde jag mig i alla fall för dessa tre;

Stengrotta i Painshill Park


Stenbjörn i Wisley Gardens


 Stenbeläggning i Base Court, Hampton Court Palace


Klicka HÄR för andras bidrag!

Lätt som en plätt!

Denna vecka har lillasysters fotoutmaning MAT som tema.
Jag tycker om mat...
Lägger här ut två av de allra lättaste maträtter som finns att laga- T.o.m. wtfdc skulle ha problem med att misslyckas med dessa! Eller...? ; )

Spaghetti och köttfärssås...
1- Stek köttfärs
2- Lägg ned hackad lök (vårlök!), vitlök och champinjoner. Peppra med svartpeppar.
3- Häll i valfri tomatsås, krydda med basilika och oregano och låt puttra under lock i en halvtimme.
4- Koka spaghetti...
5- Riv cheddar-ost och strö över.
6- ÄT!

Paella
1- Stek rödlök i lite olja och tillsätt lite currypulver eller saffran.
2-Häll i paellaris samt kycklingbuljong.
3- Låt riset tjockna lite och stick sedan ned valfria fiskbitar och räkor.
4- Häll över lite frysta ärtor och möjligen majs.
5- Låt puttra under lock 10-15 minuter tills riset sugit upp all buljong.
6- Garnera med räkor och citron.
7- ÄT!!!!


Klicka HÄR för mer mat!


Yes!

God Morgon! Det är Fredag och dagen till ära har jag kjol UTAN strumpbyxor! Det är "vargvarmt" ute!!!

Koltrast med personlighetsklyvning?

Explosion of Colour!

Jag var ut på lunchen idag i strålande solsken. Tänkte sätta mig vid floden men där var det fullt med folk så jag bestämde mig för en rundtur i trädgårdarna i stället...
Alla påskliljor har nu vissnat men en hel massa andra blomster har kommit i dess ställe...
 En total färgexplosion!

Ja...Jag är ingen trädgårdsexpert men jag tror de lila är någon slags Azalea...Den var i alla fall fullbefolkad av humlor och doftade himmelskt!

Sol ute..sol inne?

Ännu en solskensdag! Och idag har jag laddade batterier med mig...
"The Long Water" (HCP)

Fem saker...

Fick denna utmaning av rara Jen!

FEM saker jag ska göra under 2009...

1- Träffa Familjen i Sverige! (Mindre än en månad kvar!)2-Dricka mer vin och mindre öl...(Magen växer helt plötsligt!)3- Klippa håret (Det var nästan ett år sedan sist!)4-Försöka att ta det lugnt och koppla av (Har nämligen väldigt svårt för att göra det).
5-Vara lite snällare och inte tappa tålamodet så lätt med folk...Ja försöka ska jag göra i alla fall!Nu borde jag utmana fem andra att också göra denna....men det tänker jag inte göra...utan gör den den som vill!
Träskalle!

Jodå...Jag tog mig tid på lunchen och traskade ned till flodkanten och satte mig i gräset. Det vimlade av fåglar och jag hade minsann kameran med mig.

Efter två foton tog batterierna slut. Jaja..Jag har ju ett extra set med mig så jag satte snabbt i dem i stället. Tror ni inte att de var urladdade de också?! Hur kan jag vara så korkad att jag stoppar ned "tomma" batterier i kameraväskan?

Så nej...Jag gick tillbaka till kontoret. Jag ville inte sitta där och presenteras med värsta fotomöjligheten då jag inte hade en fungerande kamera!

Hur som helst....Det blir inga nya bilder idag...men väl en gammal som passar in på veckans Tisdagstema vilket är "Trä".


Klicka nedan för andras bidrag!
TisdagsTema

G'Morron!

God Morgon! 
Solen strålar för fullt och det är synd att man ska behöva sitta "instängd" på jobbet hela dagen...Försöker nämligen fortfarande komma ikapp med allt jobb innan det plötsligt är dags för månadsbokslut igen!

Men kanske tar jag mig en halvtimmes lunch idag och kopplar av bredvid Themsen...Problemet är att det då blir så svårt att släpa sig tillbaka till kontoret!Söndag...

Dagen har spenderats med att så en hel massa frön på balkongen. Köpte några nya påsar på Sainsburys idag men hade även en samling kvar i skåpet från i fjol. Tyvärr var en del inte märkta så det blir en överraskning att se vad det blir för blomster. En av de fröpåsar jag köpte idag var i alla fall vallmo (som jag älskar!) samt lavendel (som luktar gudomligt!). 
Planterade även ut en hyacinth som vi köpte till påsk och som förvandlats till ett monster!

Denna rackaren satt och glodde på mig då jag höll på att gräva...Han väntade väl på att jag skulle försvinna så att han kunde flaxa ned och tugga i sig alla mina nyplanterade frön! 
Man kanske skulle införskaffa en mini-fågelskrämma?


Bzzzzz.....

Lillasysters fotoutmaning har temat Djur denna vecka...
Jag städade balkongen (inför sommaren!) idag och snubblade över en hel drös med gråsuggor, skalbaggar, larver och andra småkryp. Men jag valde att ta ett foto på min ärkefiende...det enda djur som vanligtvis får mig att springa och gömma mig tills någon annan viftat bort det! Men idag var jag modig...Klicka HÄR för andra djur!

A rolling stone...

God Morgon!
Det är Fredag och det är en härlig känsla- trots att:

1- Det regnar ute
2- Jag har 40 minuters gångväg till jobbet (i regnet!)
3- Det blir inget vin i kväll p.g.a. den jädrans antibiotikan.

Men Fredag är det i alla fall!


Evenin'!

Mår lite bättre idag. Det är helt otroligt vad några antibiotika-tabletter kan göra! Tyvärr börjar blodsockret åka berg och dal bana så fort jag får minsta infektion så det har legat lite högt idag. Men just nu är det ok så jag känner mig piggare!

På jobbet låg allt arbete på hög och väntade på mig från både gårdagen och påskhelgen. Det kommer sannolikt att ta mig över en vecka att komma ikapp. Vi hade nämligen besöksrekord på alla tre slott under helgen. Fler besökare = Mer jäkla jobb!

Ja ja...Nu blir det kaffe och en liten läsrunda bland "mina" bloggar!Syster Ia...


Ouch!

Japp...Har varit hemma från jobbet idag då jag är krasslig. Har någon sorts jädrans infektion i tandköttet som har medburit feber och allmän öronvärk. Har spenderat dagen i sängen läsandes en bok. Ska strax krypa tillbaka ned under täcket faktiskt.
Var i alla fall över till tandläkaren på förmiddagen och har nu fått antibiotika så förhoppningsvis mår jag bättre imorgon...(Har nämligen MYCKET att stå i på jobbet). 
Nej...Nu ska jag kravla tillbaka till sängen...är nämligen vansinnigt trött...så jag planerar att stanna där resten av dagen!A Walk in the Woods...

Äntligen har solen tittat fram! Sista dagen på långhelgen och vi var ut till ett skogsområde här i närheten och strosade runt lite. Träffade på en busig hund med en pinne som var alldeles stor för en sådan liten vovve! Men han ville absolut ta den med sig hem. Ägaren till hunden (en gammal farbror) försökte förgäves få honom att släppa den ifrån sig....men det var omöjligt! De är säkert kvar där ännu...Förresten upptäckte jag att jag fortfarande är 34 år enligt min Profilsida....Inte mig emot!

Tidens Tand...

Veckans tema i Fototriss är "Tidens Tand".

Mina första två foton visar detaljer från Hampton Court Palace, en plats där mycket historia har utspelat sig under de senaste 500 åren sisådär...
Det sista fotot är en vägskylt som har sett bättre dagar då den vita färgen helt flagnat bort. Men jag tycker faktiskt den är vackrare såhär!Klicka HÄR för andras bidrag!

It's my birthday...and I do sod all if I want to!

Myspys dag idag. Det regnar ute så vi har stannat hemma. Har minsann blivit uppassad hela dagen. Just nu är Dan i full färd med att laga middag...Jag har en iskall öl i näven. Kvart i sju är det ett nytt Doctor Who avsnitt på TV...Kan det bli bättre än såhär?
Presenter? Jag hade faktiskt inte förväntat mig ett dugg i år eftersom vi haft fullt upp med att spara till Sverigeresan, men en bukett påskliljor fick jag minsann! Från jobbet fick jag doftsaker (Jaaa!) och från min vän Ines ett "Stöp dina egna ljus" kit. Underbart!!!!
Fick även väl behövliga slantar från Far som ska användas till en vårjacka samt en bok från syster Ia...!


Yep!

Tack för alla Grattishälsningar! Japp...Idag är jag ett år äldre! Inte för att det märks....

Try JibJab Sendables® eCards today!

Glad Påsk!

Idag var vi och mathandlade- Affären var proppfull med folk...Det verkar som om ALLA ville handla i just VÅR affär idag.
Det regnar. Det är kallt och grått...men det är Påsk och jag är LEDIG i fyra dagar! 


Jag önskar alla en GLAD och UNDERBAR Påsk!


Thursday...

Jag har varit oerhört dålig på att blogga den senaste veckan...! Har minsann kikat runt hos alla men varit dålig på att kommentera...! Bättring lovas! 

Idag jobbar jag halvdag och ska sedan ha kaffe-eftermiddag med en av mina bästa vänner. 
Sedan är jag ledig i 4 hela dagar...så nog tusan måste jag ha tid att sitta framför datorn åtminstone NÅGRA timmar!?
Ska försöka i alla fall...
As though butter wouldn't melt...


Till en liten vilde som idag blir ett helt år äldre!

Nu jädrans ...

Nu jädrans är det äntligen bokat....
12 Maj flyger vi till Sverige och den 18:e flyger vi hem igen!


God Morgon!

God Morgon! Solen skiner...eller ja, den kommer att göra det bara de dumma molnen behagar förflytta sig och det händer väl sisådär vid lunchtid hoppas jag.

Kort vecka p.g.a. Påsken. Torsdag jobbar jag dessutom halvdag eftersom jag ska träffa en kompis och babbla strunt på eftermiddagen. Men all ledighet gör ju resten av veckan dubbelt så stressig! Måste försöka hinna med allt så att man kan njuta av ledigheten utan att oroa sig för vad man kommer tillbaka till!


Ja...Och så är jag med och tävlar om en liten påskkyckling här också...


Eftersom jag faktiskt fyller år i Påsk tycker jag det vore oförskämt om jag inte vann! ;)
Hmmm..Men då kan jag förstås köpa en kyckling då jag kommer hem i Maj!
Claygate

Gårdagskvällen var trevlig...men det blev sent så både Dan och jag känner oss lite seeeeega idag!

Vi beslutade oss för att åka till Claygate (en liten by i närheten) för att strosa runt och få i oss lite frisk luft.
Det mesta var stängt men jag hittade massor av små söta affärer som jag ska besöka igen då de har öppet!


Prickigt!

Temat i veckans Fototriss är "Prickigt". Först letade jag som en tok efter nyckelpigor på balkongen, men naturligtvis hade de alla gömt sig sekunden jag slet fram kameran. Men det löste sig ändå då jag insåg att det faktiskt finns fler prickar omkring en än man först tror! ;)

 Min svägerskas vovve har många prickar!


En liten nalle på rymmen?


Prickiga stövlar strosandes i Bushy Park...


Klicka HÄR för andra deltagare i Fototriss!

Besök!

Ikväll kommer en hel drös av Dan's vänner på besök. De ska väl antagligen titta på sport på TV och bli allmänt glada. ; )
Vi har därför farit till Sainsburys för att inhandla lite god mat samt lite drickbart...
Annars har dagen spenderats med att städa en smula... Dan har precis åkt för att hämta vän nummer ett vid tågstationen så snart blir det väl full rulle här. Skoj ska det bli trots att vi har dåligt med plats. Ja ja- Middagen får intagas sittandes på vardagsrumsgolvet!
Yaaaawn...

God Morgon!

 Det är FREDAG!!!!Countdown til' 5 o'clock!

Torsdag...

Nu så har jag nästan avslutat min del av bokslutet. Har endast lite rapporter och jämförelser kvar att göra och sedan börjar det hela om igen!

Lunchen spenderades på The Kings Arms med Far & Fars svåger. Supergod smörgås med kräftstjärtar och sallad!
Känns lite tomt nu...som det alltid gör då Far åker hem...men vi ses ju i Maj igen!

Tack för bonus-besöket, god mat och underbart sällskap!!!


Tillbaka till vardagen nu. Mathandling ikväll..håhåjaja!

Yesterday Evening!

Här kommer då några bilder från gårdagskvällen...


Jag fick blommor!
Far och Fars svåger (ser en smula störiga ut)!

Lite suddigt blev det...men de satt ju inte still!

Jag och Danny boy...

Irish-Indian Coffee?


Och imorgon ska vi luncha!


Is it hometime yet?

Vilken dag! Huvudet surrar av alla papper, fakturor och kalkylblad jag stirrat mig blind på idag!
Tjugo minuter kvar och sedan är det äntligen hemdags...
Vi får se om jag orkar hålla mig vaken längre än klockan nio ikväll! ;)

I alla fall var middagen igår kväll helmysig. En del foton tog jag och ska minsann lägga upp några senare (om jag inte somnar!!!)

Nu ska jag ta en banan och packa ihop!

RSS 2.0