Here we go again...

11 dagars ledighet har gått alldeles för fort. Och självklart har vi nu fått tropisk värme redan klockan åtta på morgonen- Jag undrar om jag lyckas ta mig ända till jobbet eller om jag smälter till en pöl halvvägs dit? För övrigt så sov vi med sovrumsfönstret öppet i natt och alla mygg i Thames Ditton hade party på min rygg.

B/W Weekend

Leith Hill Tower in Surrey, UK.
A long trek up the top of the hill (which resulted in very tired legs!) was rewarded by coffee and cake from a little serving hatch before we climbed the winding staircase to the top of the Tower. The view was breathtaking but we didn't stay up there too long as the height made my legs a tad wobbly!
Please visit other Monochrome Maniacs HERE!

Fredag...redan?

Glad Midsommar till er alla!
Här firas ingen midsommar men det är ju i alla fall Fredag och det är inte så illa det heller! ;)
Idag mår jag äntligen bättre! Jag kan därför göra lite saker...Jag är nämligen en smula less på att sitta och göra ingenting! Ska åter traska till apoteket (eftersom de beställt hem insulin till mig som de icke hade på lager), byta sängkläder och tvätta lite. Bäst att börja redan nu innan jag fastnar i en bok igen! ;)

It's all the little things...

Andra deltagare i Macro Lovers HÄR!

God Solig Härlig Morgon!

Jag har haft miljoner av saker jag skulle kunnat göra- som t.ex. att rensa köksskåpen (som för närvarande är fulla av allt möjligt tjafs) eller att gå igenom högarna med kläder i garderoben (och kanske göra mig av med skräp jag inte ens sett på flera år)...men icke! I stället har jag vilat (ja- vissa stunder har magvärken inte tillåtit mig något annat men jag har fortsatt att ta det lugnt även då värken släppt lite) och läst böcker. Registrerade mig på biblioteket i Tisdags och har sedan spenderat lite tid på balkongen i strålande solsken!
Jag har också upptäckt att kaffe med kanel är himmelskt gott...så har intagit en hel del koppar de senaste dagarna! Och jag har fortfarande fyra dagars ledighet framför mig (om jag räknar med idag)! Inte illa...Inte illa alls!

Tisdag eftermiddag...

Vaknade med hiskeliga kramper i natt...Sådana där svimningskramper som gör så att man får svårt att andas. Som tur är så håller de inte i sig så länge. Efter ca tjugo minuter så lugnade de ned sig till sådana man åtminstone kan stå ut med utan att gråta.  Dan var upp och hämtade ett par ibuprofen till mig eftersom han var rädd att jag skulle svimma om jag gick upp själv...
Var till doktorn och tog första hormon-blodprovet igår. Nästa blir den 12e Juli och sedan ska jag få komma in på laparoskopin. Vill få det klart nu och slippa den här ondskefulla värken.
Är i alla fall ledig denna vecka och det är otroligt skönt! Ska försöka att bara ta det lugnt eftersom jag nämligen är väldigt dålig på just det. Har svårt för att sitta stilla och tycker alltid att jag borde göra något och det slutar oftast med att jag gör två-tre saker samtidigt. Men nej...Jag ska koppla av den här veckan och öva mig på att inte göra ett enda dugg! Så det så!
För övrigt så är det strålande solsken här idag och vi ska traska en sväng till biblioteket och registrera mig då Dan kommer hem. Han har nämligen lovat att påminna mig om att lämna tillbaka de böcker jag kan tänkas låna i tid...Jag är annars tämligen urusel på det!

Lila & Gul...

Lila & Gul är temat i systers Fotoutmaning denna vecka. Lila OCH gul? Det fick lov att bli blomster...
The Laburnum Walk- Hampton Court Palace
Klicka HÄR för andras tolkningar...

Lazy Sunday...

Helgen är snart åter till ända...men vad gör det då jag är ledig i en hel vecka till!?
Igår kom svärfar på besök från Devon. Vi hade en trevlig dag som avslutades med kinamat. Szechuan Prawns & Special fried Rice- Himmelskt! Vi äter inte kinamat speciellt ofta eftersom det är så otroligt många kolhydrater i de flesta av rätterna men sedan jag lärt mig att undvika nudlarna (som förresten är ljuvligt goda från just denna restaurang), så brukar blodsockret uppföra sig ordentligt.
Idag hade vi sovmorgon och sedan tog vi en tur i skogen alldeles utanför Esher. Härligt lugnt och stilla och alldeles lagom varmt...
I morgon blir det till att gå upp tidigt trots ledig dag. Ska nämligen till farbror Doktorn och ta något slags hormonprov tio över nio (Ett av två som måste göras innan min laparoskopi) . Dan är också ledig i morgon så jag slipper ta bussen!
Har precis avslutat middagen som också den var ganska lat idag...: Cumberland Sausages i baguetter med stekt rödlök och massa grönsallad...Riktigt god "snabbmat"!

Macro Lovers...

Klicka HÄR för andras bidrag!

Vem är detta då?

Den årliga Musikfestivalen är i full gång på jobbet. Kan ni gissa vem som idag står och vrålar utanför kontorsfönstret?

Guess Who?Ja ja...Det är en smula bättre än förra året då jag fick höra på Broken Strings av James Morrison i fyra timmar i sträck. Dagens artist kör med lite mer varierat genrep och det är jag tacksam för!
Inga vinster för rätt gissning eftersom jag tycker bilden är tydlig nog...


Knock knock!

Dörrar eller Portar är temat i veckans Fototriss...ett av mina favoritmotiv. Det finns nämligen hur många som helst vackra dörrar att fotografera här omkring...
Klicka HÄR för fler dörrar!

Seg!

Ok...Det känns att man börjar bli lite till åren. Jag kan nämligen inte vara uppe till klockan halv två och sedan må tipp topp dagen efter! Så vi hade lite sovmorgon i morse och sov ända tills klockan tio! (Eller ja...jag var uppe vid sju och tog spruta och käkade frukost för att sedan kravla tillbaka i sängen). Men roligt hade vi!
Vi hade en hel-Engelsk afton...Middagen bestod av hemgjord Cottage Pie och till snacks hade vi sausage rolls och engelska chips.
Resultatet av själva matchen var väl inte suveränt direkt...men det kunde ha varit värre!
Och ja...Det är jag som målade deras ansikten...men perukerna var Dan's ide!

Himmel...

...är temat i systers fotoutmaning denna vecka.
Klicka HÄR för himmelen någon annanstans...

Listen to the Owl...


Onsdag!

God Morgon!

Här är det kvavt och jäkligt idag men spöregnet kommer nog på eftermiddagen för att fräscha upp luften en smula. Troligtvis precis i tid för min vandring hemåt...men bättre att bli dyngsur på vägen hem än vägen till jobbet.
Annars är det fullt upp...hela tiden! Otroligt mycket på jobbet just nu vilket i och för sig är bra eftersom dagarna då bara rusar förbi. Snart är det helg igen. Det blir ingen dagstur med uppförsbacker-gående i helgen. Det kommer nämligen ett par vänner på besök på Lördag och vi ska ha ett litet VM-party. Jo minsann...Vi har flaggor och ballonger och hela tjosan. Själv ska jag laga Cottage Pie...bara att slänga in ugnen och låta den sköta sig själv (nästan i alla fall).

För övrigt har jag svårt att begripa hur min systerson ska sluta nian helt plötsligt. Hur hände detta? Vart tog åren vägen? Ja ja...För mig är han fortfarande en liten gosgubbe- så det så!


Have wings...Will fly!


Klicka HÄR för andras tolkningar av Bevingad...

Walk, walk and then walk some more...

Så var det åter Söndag. Dagarna går alldeles för fort på sistone...!
Igår var det alldeles otroligt VARMT så naturligtvis beslöt vi oss för att ta ännu en dagstur bestående av en hel massa gående...i uppförsbacke! Vi drog iväg till Leith Hill- den högsta punkten i sydöstra England- 294 meter över havet. Och vägen upp är brant!
Men väl uppe så blev vi belönade av vacker utsikt (trots lite dis p.g.a. det kvalmiga vädret).
Här hittade vi också Leith Hill Tower- ett torn som byggdes på 1700-talet. Vi klättrade uppför alla trånga trappor men stannade inte alltför länge där uppe eftersom det kändes som att marken började svaja lite...;)
Sedan köpte vi naturligtvis lite fika och satte oss och njöt av lugnet i en timme innan vi klättrade ned igen. Det är MYCKET lättare att klättra nedåt...MYCKET!
Idag har vi tagit det betydligt lugnare....For en sväng till Sainsburys och sedan till Squires Garden Centre för att inhandla lite lavendel. Har nämligen en tom blomlåda kvar som skriker efter plantor och lavendel både luktar gott och ser vackert ut...så de ska planteras nu ikväll. Men först ska jag ta mig en kopp kaffe och slänga upp mina trötta ben på soffbordet en sväng...

Apropå solsken...


Torsdagsförmiddag...

Så var vi några dagar inne i Juni då...och äntligen känns det som sommar! Har haft en stressig början på veckan med månadsbokslut och annat kaos på jobbet men nu känns det lite lugnare. Eftersom vi var lediga i Måndags så är det ju också en kortare arbetsvecka och jag hoppas verkligen att det vackra vädret stannar kvar till helgen.
Inga planer har vi ännu men en liten dagstur ska vi nog göra någonstans. Dan's rygg blir värre av att sitta stilla alltför länge och då är det ju tur att det finns så många olika ställen att vandra runt på. Alltid roligt med nya motiv för kameran också...!
Nu ska här skrivas ut rapporter och annat tjafs...Är redan inne på min fjärde kopp kaffe och bör nog lugna ned mig lite innan jag börjar studsa mellan slottsväggarna! Hoppas solen skiner på er andra också!


RSS 2.0