Happy New Year!

Vi har fått kylen att fungera igen...Fast vi är tvungna att skruva upp den till max för att få någon kyla alls! Och tur är väl det eftersom hyresvärden inte kan skicka någon att titta på den förrän på Måndag! Vi var och handlade lite igår..Endast frysvaror...Fiskpajer och räkor och lite köttfärs- Ja- Det är inte så tokigt egentligen! I kväll blir det förmodligen Shepherd’s Pie till middag . Jag är så tacksam att åtminstone frysen fungerar...(Tar febrilt i allt trä jag kan komma åt).

Nyårsafton är det alltså idag. Dan hämtar mig från jobbet och så svänger vi förbi affären för att inhandla lite bubbelvin.

Hoppas  alla har en riktigt trevlig Nyårsafton. Gott Nytt År!!!!


Kylskåpshelsike...

Förra året strax efter jul så gav vår värmepanna upp och dog...och det tog flera veckor att få den fixad igen. Brrr- Jag fryser bara jag tänker på det.
I år är det kylskåpets tur! Det har valt att stänga av sig självt och då vi drar ur och sätter i kontakten igen så startar det upp igen...men endast i en timme eller två.
Hyresvärden har kontor under vår lägenhet men naturligtvis så har de stängt nu i mellandagarna. Har ringt ett s.k. "Nödfallsnummer" vilket ingen svarade på...så jag lämnade ett meddelande. Hoppas bara att de kollar sina jädrans voicemail innan nyår! Vi får mat levererad på Söndag och utan kyl så kan de kanske leverera direkt till soptunnan...? Och Nyårsmiddagen kanske kommer att tillagas av något ur en konservburk?

Jaja...Dags att jobba lite nu kanske.


Topsy Turvy...

Ibland är allt upp och ner! :)

Monochrome...

A lone seagull posing on the ice in Bushy Park on Boxing Day...
Click HERE for other Mono participants!

Another one?

Grattis Grattis till lilla Pappa idag! Hipp Hipp HURRA!!!! Hoppas du får en underbar dag!
(Jag ringer i kväll) xxx

Seb!

Stora Bamse Födelsedagskramar till min "lilla" systerson idag...
Presenten kommer förhoppningsvis i morgon! Hoppas din födelsedag blir bättre än bäst!

Vår jul...

Och så var julen över...
Vi har haft det mysigt...trots bristen på snö!
På Julafton traskade vi in till byn och tog ett par öl på en av de mysigaste pubarna jag vet...
Och igår var det julklappsöppning! Många fina saker..bl.a. en hel drös med böcker (som jag redan börjat läsa!), krämer och andra "lukta gott" saker.
Sedan julmiddag...Vi skippade kalkonen och köpte kyckling i stället. Denna åts tillsammans med Roast potatoes, brysselkål, sparris, palsternacka, sås och tranbärssylt. Blev så mätt att jag knappt kunde röra på mig i flera timmar efteråt. Sedan tittade vi på diverse jul-TV och sedan filmen "Moon" med Sam Rockwell och Kevin Spacey  vilken var helt suverän...
Idag drog vi till Bushy Park för att göra av med lite kalorier...Skönt att få lite frisk luft!
Just nu är middagen på gång igen (Dan lagar maten idag). Rostbiff idag så magen blir nog lika full som igår!

Utifall att...

...jag inte kommer i närheten av min dator de närmaste två dagarna så passar jag på att önska alla en riktigt GOD JUL!!!!



Mys, mys och mys sedan lite mer!


Almost...

Julmathandling i kväll...Hujedamej! Och imorgon ska jag dammsuga och städa badrummet. Sedan är det fritt fram för julen att anlända. I morgon kväll tänkte vi också traska ned till puben en sväng och ta en julöl vid brasan i den öppna spisen...
För övrigt Dan's favorit "jul-sång". De spelade den i radion i bilen i morse och han ringde då mig och satte luren vid högtalaren...

Less på detta REGN!

Det skulle snöa i helgen. Det skulle tydligen vräka ned och vädervarningarna blinkade varje gång vi slog på nyheterna. Dan tycker om snö (ja..han är riktigt stadsbarn...) och var ganska uppspelt över det hela.
Och så snöar det. Men tror ni det snöar HÄR!? Nix...Alla counties runtom blev tydligen täckta med flera centimeter snö...men vad fick vi? Regn! Massor av regn! Och idag är det minus 3 utanför fönstret. Kanske bäst att snöra på sig skridskor? Igår tog det mig en extra halvtimme att ta mig till jobbet. Kommunen hade tydligen slut på sand!

Santa spotted!

Förresten så spenderade tomten eftermiddagen med att titta på bilar i BMW-garaget i Cobham. Han vinkade så glatt då vi for förbi på väg till Sainsburys...

Stress-Lördag...

Ok...Min Secret Santa present var faktiskt över all förväntan och jullunchen var faktiskt riktigt trevlig!
Igår hade vi tänkt att bygga vår nya säng men vi upptäckte inom fem minuter att det var något som fattades!
Dessa:
Tyvärr så insåg vi att då man beställer en säng från Ikea så får man inte en hel säng (ja...varför skulle man få det?)...utan dessa spjälor som är ganska viktiga (eftersom man annars inte har något att lägga madrassen på) ingår inte i priset! Detta fick jag veta då jag ringde för att höra om de möjligen glömt att lägga i dem i lådan.
Så...det var bara att slänga oss i bilen och köra till Croydon (där närmaste Ikea ligger)...vilket tog en timme i Lördagstrafiken. Ikea var också fullt av människor och det tog sin lilla tid att hitta de förbannade spjälorna eftersom den gång och platsnummer som stod på lappen på övervåningen visade sig peka till en byrå i "Self Service"-avdelningen på nedervåningen.
Till slut frågade jag en Ikea-gubbe i tomteluva som faktiskt var riktigt hjälpsam.
Sedan var vi naturligtvis in på matavdelningen en sväng....Inhandlade knäckebröd, Kalle's Kaviar, Cappuccino-pepparkakor och pyttipanna!
Och så var det bara att sitta i trafik i en timme till på väg hem...
Men...Nuuu är sängen äntligen byggd och den är så bekväm att jag hade mycket svårt för att ta mig ur den i morse!
Vår relativt stressiga dag avslutades med en god middag och lite strunt på TV.

Julfest!

Nej men oj vad det snöar utanför fönstret just nu! Knappast något man är bortskämd med här!
Idag är det jullunch med jobbet men först ska vi dela ut våra "Secret Santa" presenter. Då får vi se vilket jäkelskap jag får i år...Ja ja...Inget kan slå halsbandet jag fick för två år sedan. Det såg ut som något en gammal 60-tals hippie med indian-anor samt en förkärlek för snäcksamlande hade gjort själv. Det är svårt ska ni veta att låtsas se glad ut och just det året lyckades jag inget vidare!



Jaha...Under tiden jag skrivit detta så har det slutat snöa...och nu skiner solen!


It's here...

Sängen har anlänt...Om än i tre stora lådor. Det är ju Ikea och då måste man bygga själv...Undrar om jag ska påbörja bygget nu...men jag vill inte missunna Dan nöjet att försöka figurera ut vilken bit som ska sitta ihop med vad! Ska nog försöka få upp lådorna för den branta trappen i alla fall...
Ty det kommer även en gubbe i eftermiddag som ska hämta vår gamla divan-säng...och då är det nog bäst att jag gör lite plats...Det är väldigt ont om plats i vår mycket kompakta lägenhet!
Ut med helsiket nu! Det ska bli så tjusigt så!

Brrr, dubbel-Brrrr!

Jisses så kallt det blivit helt plötsligt! Och i morgon är det tydligen risk för snö...men det tror jag när jag ser det. Har tjock tröja på mig men sitter ändå och huttrar på kontoret. 

Var som sagt till läkaren i morse och fick antibiotika för en möjlig infektion som jag fått p.g.a. den hemska sjuksköterskan som tog cellprov på mig förra veckan. Hon måste ha skurit mig på något vis så nu tyckte läkaren att det var bäst att käka penicillin i en vecka. Typiskt. Så det blir inte mycket fest på julfesten på Fredag...men jag får det åtminstone överstökat före jul och en (eller flera) öl och en mycket liten Baileys vill jag faktiskt ta till jul.

I morgon måste jag ta mig för att skriva alla julkort...annars kommer de väl inte fram förrän till midsommar kan jag tänka...! Jag är faktiskt enormt imponerad av mig själv att jag lyckats posta födelsedagspresenter till både systerson och pappa i god tid i år (De fyller 27e och 28e). Vanligtvis så kommer mina presenter alldeles för sent...om de kommer överhuvudtaget d.v.s.! Är lite dålig på sådant men jag menar väl!


Jaja...Bilden är från Februari...men det känns lika kallt just nu!


Bussar...

Ska jag ta bussen som är där en hel timme före min tid hos doktorn eller bussen som möjligen anländer fem minuter för sent? Den tidiga tyvärr...Jag hatar att vara sen! Nu blir jag tvungen att gå omkring och glo på strunt i skyltfönster och frysa i en timme....!

Söndag...

En relativt lugn helg...Igår kom en av Dan's vänner på besök och vi åt rostbiff och tog ett par, tre öl också. Mycket trevligt! Idag har vi varit en liten sväng till affären men det är allt. Ganska kallt och ruggigt idag men det måste man väl förvänta sig...Det är ju ändå December!
Tillbaka till jobbet i morgon. På Torsdag får vi nya sängen levererad så då är jag ledig och på Fredag är det julfest så då lär det inte bli mycket jobb gjort!

De-stress...

Systers fotoutmaning tar ett litet uppehåll över jul och nyår och temat denna vecka är därför just paus! Mitt i all denna stress över alla julklappar som ska inhandlas, släktmiddagar och annat som brukar höra julen till så är det viktigt att stanna upp och andas en smula. Vad spelar det för roll om inte julen blir perfekt? Ibland är det ju just det som faktiskt gör den perfekt...Vår jul blir mycket lugn med god mat, massor av tomtar och många julkramar.
Klicka HÄR för andras bidrag!

God morgon!

Igår hade jag liksom tänkt att göra allt som jag inte hann med dagen före...men i stället gjorde jag misstaget att slå på TV'n. En av våra kanaler visar nämligen julfilmer 24 timmar om dygnet heeeela månaden. Och ja...Jag blev fast i några timmar! Lite nytta gjorde jag. Lägenheten är nu städad och färdigpyntad. Och idag är det dags att pallra sig till jobbet igen...Det är åtminstone bara en dag!
Förresten...jobbet som Dan var på intervju om i går visade sig endast gälla två dagar i veckan. Trist...men det blir inte tillräckligt att leva på...och vi måste ju äta! De ska i alla fall spara hans CV utifall ett heltidsjobb blir tillgängligt nästa år...Hemskt synd...för ett mer perfekt jobb för Dan finns nog inte!
Morgontrött och lite "suddig" tomte...

Torsdag...

Nu är jag lite nervös... Dan är nämligen på jobbintervju just nu. Djurskötare på en kennel här i närheten. Har ingen aning om det är heltid eller vad lönen kan tänkas vara men det lär de väl tala om idag. Håller tummar och alla tår nu!
Nu ska jag traska till banken...och resten av dagen ska spenderas med att göra allt det jag inte hann med i går...vilket är en hel del!

Dag två...

Är en smula (eller två) trött idag. Var ute och åt pizza med vänner igår vilket i och för sig inte innebar att vi kom hem sent men det blev sängdags lite senare än vanligt. Sedan vaknade jag vid fyra i morse med ett blodsocker på 2.3 så det var bara att pallra sig upp och hitta något gott att äta. Nattens buffe' bestod av ett glas mjölk och pepparkakor. Inte det bästa för att snabbt få upp blodsockret men det var det enda jag ville ha just då (hjärnan har en tendens att inte fungera som vanligt då jag ligger lågt).
Idag jobbar jag halvdag! Ska nämligen till doktorn för mitt årliga cellprov (fy tusan...!) men sedan är jag ledig hela Onsdagen...och hela Torsdagen också! Ska bli så skönt. En riktigt lång sovmorgon ska jag unna mig i morgon..eller ja...åtminstone ett par timmar extra.

Julig helg...

Nu så är både vardagsrum och hall redo för jul. Endast kök och sovrum väntar på att bli tomtefierade...
Vi har t.o.m. inhandlat gran. Vi köpte en i kruka så att den inte hinner krokna och vissna innan julen inträffar!
Oops- Lillasysters tema i fotoutmaningen denna vecka är julpynt...så det är lika bra att passa på att vara med där också! Klicka HÄR för mer julpynt!

Tobotomte?



Lillasyster har en tävling där man kan vinna en Tobotomte från Tobo Glasblåseri och Tomtar kan man ALDRIG ha för många av! Lite speciellt är det ju också eftersom den kommer från min lilla hemby mitt ute i de Uppländska granskogarna.
Jag har tittat runt lite på deras hemsida och hittade två juliga favoriter som jag mycket gärna skulle vilja finna under granen i år (förutom Tobotomten förstås!) och det är dessa:


Ljuslykta- Artikelnr 177 och Granlykta- Artikelnr 186

Klicka HÄR för Tobo Glasblåseri's hemsida och HÄR för att komma till tävlingen!


Nackvärk och annat tjafs...

Vaknade med en sjuhelsikes värk i nacken. Måste ha sovit "konstigt" eller något. (Hur sover man konstigt egentligen?)
För övrigt har jag även fått ändan ur vagnen och hängt upp min julstjärna i fönstret...Inte för att jag ser den bakom gardinen men jag vet att den finns där.
Jag har även bokat LEDIGT Onsdag och Torsdag nästa vecka! Då jädrans ska här julpyntas! Börjar få en smula panik eftersom jag brukar pynta redan den 1 December men i år har jag helt enkelt inte haft tid.
Vi ska även få en ny säng levererad- eller en sängstomme- vår madrass ska vi ha kvar. Beställde en billig en från Ikea och nu hoppas vi att det ska hjälpa Dan's ryggvärk (som fortfarande inte är bättre!).
Dan fick förresten en sådan där QI-matta gratis från jobbet- Det var ett gratisprov från ett svenskt företag. Dan's chef tyckte den var skit och frågade om Dan ville ha den.
Jag lade mig på den i tjugo minuter i går och kunde ha legat kvar hela kvällen- Tyvärr var jag tvungen att laga och äta middag...;)

Vinter...

Brrr så kallt....Vi har minusgrader! Eller ja...åtminstone EN minusgrad men det är illa nog...!

RSS 2.0