Värme...

En härligt varm försommardag avslutades med en ljummen kväll på balkongen igår...Dessa moln visade sig i ca tio minuter innan de blåste bort och himmelen blev klarblå igen...
Klicka HÄR för andras Värme-bidrag!

Monochrome Weekend

This can be found in St Martha's Church...which is located at the top of a very steep hill which took us about an hour to climb. Was it worth it? Absolutely!
Please click HERE for other participants!

Bank Holiday Weekend...

Vi har varit lediga i dagarna tre...eller ja- Vi är nu på tredje dagen så det är inte över ännu! Tyvärr så har vädret varit ganska trist men igår klarnade himmelen en smula så vi passade på att ta oss ut!
Först gick vi till the Foodies Festival som anordnats i en liten del av slottsträdgårdarna. Det var ok- Många underbara matdofter men tyvärr så spelade de en massa odräglig jazz överallt. Varför spelas denna hemska musik överallt nu för tiden?
Sedan drog vi vidare till trädgårdarna till öster om slottet. Där hade de nämligen tornerspel hela helgen!
Vi vandrade sedan vidare. Det var massor av folk överallt men inte så pass mycket att man behövde trängas.
Vi bestämde oss sedan för att gå till underbara Pizza Express för att äta middag. Otroligt god pizza och suverän service var det också.
(Min pizza till höger, Dan's till vänster!)
Sedan traskade vi heeeela vägen hem på trötta fötter men med fulla magar!
Idag har vi inte gjort ett dyft! Ja...förutom att städa och tvätta då...och sådant måste ju också göras lite då och då!

Långhelgen hägrar!

Fredag! Och härlig långhelg att se fram emot. Det är nämligen Bank Holiday på Måndag. Vi har inga konkreta planer för helgen men tänkte ta oss en titt på "The Foodies Festival" vilken jag har gratisbiljetter till genom jobbet. Så vi traskar nog dit för en titt (och en smakbit) en av helgdagarna!
Sedan har de tornerspel på slottet i helgen också så det blir väl en fototur dit då vi ändå är i närheten...och kanske en fika på the Tiltyard Cafe...:)
Det är Fredag och solen skiner! Nu glömmer jag magvärken (eller ...mina ibuprofen har nu börjat verka så jag kan röra på mig igen...!) och går till jobbet!

Wordless WednesdaySee other contributions HERE!

Helgen i bilder...

Först åkte vi till Newland's Corner, en underbart vacker plats med stora skogsområden, kullar och otroliga utsikter över Surrey's slätter.
Efter en timmes gående uppåt (!) anlände vi vid St Martha on the Hill. Vill man upp hit är man tvungen att gå. Det finns ingen väg för bilar hit upp! Men ändå är det tydligen fullsatt varje Söndag. Det var så otroligt vackert här uppe...och bilderna speglar inte hur vackert det faktiskt var. Man tappade nästan andan! (Ja...Lite kanske det berodde på en timmes gående i uppförsbacke också?!)
Efter att ha klättrat ner igen styrde vi vår kos mot The Silent Pool.
Här finns en liten sjö med kristallklart vatten med underbara speglingar på vattenytan och en hel drös med små friskvattenskällor .
Sedan blev det Nando's till middag...och även lite Keema Nan bröd på kvällen.
Dagen därpå firade vi Dan's födelsedag med glass i Bushy Park samt chokladtårta...och ja...några kalla öl också!
En härligt underbar helg. Vill gärna ha fler sådana trots trötta ben!

Klockan åtta och redan stekhett...

Helgen var fylld med utflykter, firande av Dan's födelsedag och andra roligheter och jag har därför inte hamnat framför datorn alls. Men i kväll ska jag gå i genom de hundratals bilder (!) jag tog i sommarvärmen. Helgen var verkligen helt otroligt bra på alla sätt och vis!
Idag ska det visst bli 27 grader varmt så det spelar inte så stor roll vad man sätter på sig...Man smälter ändå.
En bild från helgen lägger jag ut...Resten kommer nog i kväll!

23 May...

Happy Birthday Handsome!
35 today...and gorgeous!

It's that time again...!

Underbart soligt och varmt är det allaredan vid klockan åtta...! Dessutom är det Fredag idag och inte ens gårdagens pappersarbete kan dämpa humöret!
På Söndag fyller Dan år! Vi ska åka på en liten dagsutflykt i morgon (eftersom solen tydligen ska skina heeeela helgen!) och sedan ut och käka middag någonstans på kvällen. Mysigt ska det bli!
Men först...mot jobbet!

Wednesday Morning...

Jag fick en sjuhelsikes nysningsattack i morse. Naturligtvis var det alldeles efter det att jag kletat på mig min mascara så det blev en enda röra av alltihop. Ordnat nu i alla fall...tror jag...
Morgondagen ska spenderas på Towern där jag ska hälsa på min gode vän Bill på biljettkontoret. Sedan blir det förmodligen publunch och sedan ett tidigt tåg hemåt. Ser fram emot det. Känner att jag behöver en "jobbdag" utanför kontoret för en gångs skull...! Men först har jag pappershögarna på skrivbordet att ta mig igenom...men det ska nog gå det också...och tänk...det är ju tusan nästan helg allaredan!

Dessa Måndagar...

Måndag och redo för jobb... Vädret vete tusan hur det blir med så jag har garderat mig både med kort kjol samt vinterkappa. Förhoppningsvis så blir det alltså någonstans i mitten av spöregn och ökenvärme...men man vet ju aldrig...!
God Morgon!

Utmanad!

Jag har fått en utmaning av rara Laila!
Så här lyder den:
1. Tag fram den bok som ligger närmast dig.
2. Slå upp sidan 15.
3. Skriv ner den första hela mening som står där. Ta med det som ev. fortsätter på nästa rad.
4. Googla på det sista ordet och välj den första bild som du får fram.
5. Länka bilden till den sida som bilden tillhör.
6. Ge utmaningen till tre andra personer.
Ok...
"No one has come up with a remotely plausible explanation of how a language spoken only in a remote corner of the Pyrenees could have come to influence Indian languages of the New World, but the links between many cognates are too numerous to explain in terms of simple coincidence" (Jädrans vilken lååång mening jag råkade ut för!)
Ganska så passande...eller hur!?
Och så ska jag utmana vidare...men istället för tre så utmanar jag alla som vill! :)
(Förresten...Boken min mening kommer från är Mother Tongue av Bill Bryson.)

Forest Walk...

Idag tog vi en liten promenad i skogen vid Esher Common...
Såg en hel del kaniner men så fort jag slet fram kameran så sprang de sin kos...
Däremot så upptäckte vi en liten damm mitt i skogen;
Och lite andra oväntade saker snubblade vi också över;
Härligt med massa frisk luft! Och vi hade tur...Det började inte regna förrän vi var hemma igen!

Peacock suit...

Lillasysters fotoutmaning har temat Djur denna vecka...och det finns ju hur många som helst att välja på!
Klicka HÄR för andras bidrag!

There be dragons?

A cluster of Dragon's teeth about to be swallowed up by nature next to the river Wey in Surrey.
These tank traps formed part of the GHQ line during World War II.
Please click HERE for other Mono participants!

Mer svammel!

Oj vad jag har gått idag! Hade tid på en av småklinikerna i morse. (Diabeteskoll denna gång så egentligen var det helt onödigt eftersom min diabetes uppför sig exemplariskt för tillfället). Dessa småkliniker är mycket trevligare att besöka än att åka till storsjukhusen. Mindre stress, vänligare människor och personal etc. Därför väljer jag alltid att åka dit om jag får välja. I morse hade jag tid 8.45...och sent i går kväll insåg jag att det faktiskt inte går någon direktbuss förrän klockan nio! Självklart kan jag ta två bussar dit men då åker jag liksom åt fel håll hälften av vägen och det dröjer över en timme att komma fram. Så jag gick!
En timme tog det. Spenderade en kvart med läkaren som konstaterade att allt var bra samt att jag gått ned 2 1/2 kg i vikt (Gud vet hur det har gått till som jag har smaskat clotted cream på sistone!). Sedan gick jag till jobbet...vilket tog ca 40 minuter till...
Så jag har en smula ont i fötterna nu så då jag kommer hem (efter 40 minuters gående IGEN!) ska jag slänga upp dem på soffbordet och endast ta ned dem för att gå och sätta på kaffet!

För övrigt diskuterade jag min stundande laparoskopi med diabetesläkaren också och han gjorde mig lite mindre nervös...men nervös är jag fortfarande.

Tack ni alla rara som kommenterat som givit mig lite råd och stöd.


Jag tycker det är så läskigt att inte ha kontroll. Det är inte bara det där med att sövas ned utan också min diabetes. Jag är van att sköta den själv och litar inte på att doktorer och sköterskor ska göra rätt om mitt blodsocker går åt helsike under eller efter operationen. Löjligt...jag vet! Jag kommer ju för tusan att ligga på ett sjukhus och de om några borde veta vad som ska göras! Ska jobba på det där...

Nu är det Fredag...och om tolv hela minuter så GÅR jag hem! :)


Traces...

"Each separate dying ember wrought its ghost upon the floor."
Edgar Allan Poe
Waverley Abbey
Please visit other Wordless Wednesday participants HERE.

Snurr i huvudet...

Nu har jag varit till gynekologen som var en mycket trevlig och kompetent man. Det hjälper.
Det är troligt att jag har endometrios.

(Vid en normal menstruationsblödning följer avstötta celler från livmoderslemhinnan (endometriet) med blodet ut från livmodern, framför allt ned genom slidan, men lite rinner även ut genom äggledarna till bäckenhålan. Normalt förstörs cellerna från endometriet av de vita blodkropparna (makrofagerna) som finns i bäckenhålan, beredda att städa bort celler som hamnat fel, precis som de normalt undanröjer t.ex. ett blåmärke.

Hos vissa kvinnor klarar inte de vita blodkropparna av att städa rent, trots att de blir hyperaktiva, utan endometriecellerna fastnar på olika vävnader och organ i bäckenområdet där de kan växa fast.

De hyperaktiva makrofagerna utsöndrar en rad olika inflammationssubstanser, vilket är början till en inflammation. Efter några dagar kan inflammationen avta, men öarna av endometrieceller finns kvar. Det har utvecklats en endometrios.

Kroppen försöker så småningom oskadliggöra dessa celler på annat sätt genom att kapsla in dem i ärrvävnad, men inflammationen fortsätter – det blir en kronisk inflammation. Oftast har man både kronisk inflammation och återkommande akut inflammation samtidigt vid endometrios)


, men för att få en riktig diagnos behöver jag gå igenom en laparoskopi. Det betyder att de söver ner mig och gör hål under naveln där de sedan går in och rotar runt. Gynekologen sa att om de hittar bevis på endometrios så kan de då laserbehandla det på samma gång...

Det är just det där med nedsövningen jag inte tycker om...Jag ska i alla fall få kallelse till samtal med snubben som eventuellt ska genomföra proceduren ca en vecka innan själva operationen går av stapeln. Ja ja...Jag har ju lite tid att tänka över det hela. Jag har ju så helvetiskt ont varje månad så det vore väl dumt att inte göra något åt det när man nu har chansen. Om jag väljer att inte gå igenom laparoskopin samt livmodersundersökelse så är det enda alternativet att käka p-piller eller att inducera tidigt klimakterium...vilket inte låter trevligt och hindrar alla planer på att någon gång få barn. Så nej. Jag har alltså två val. Antingen går jag igenom laparoskopin eller också så står jag ut med smärta och svimningar.

Så är det.
Nu behöver jag banne mig minst två kannor kaffe...!

Skyltsöndag?

Veckans tema i Fototriss är skyltar. Alla mina skyltar hittas inom femton minuters gångväg från ytterdörren...och tur är väl det eftersom vädret är ganska odrägligt idag...!
Klicka HÄR för andras skyltar!

Waverley...

Waverley Abbey
The first Cistercian Abbey in England- founded in 1128.
Now there's only ruins left...but beauty can be found in ruins as well.
Please click HERE for other Mono participants!

Utflykt!

Idag trotsade vi regn och rusk och for i väg till Farnham för att titta runt lite...
Först var vi upp till slottet vilket tyvärr var stängt tills Juni (för renovering eller något sådant...).
Vi gick sedan omkring i Farnham en sväng och snubblade över en liten marknad med musik, dans och en hel drös med folk... Farnham är en mycket vacker liten "by" och vi ska ta oss dit igen då vädret blivit en smula mer behagligt!
Sedan åkte vi  vidare till Waverley Abbey....vilket egentligen var själva målet på resan. Det är en gammal kloster-ruin från 1100-talet. Vi var de enda människorna där vilket gjorde besöket ännu mer speciellt!
Sedan slutade det tyvärr att duggregna och i stället öppnade sig himmelen och öste ned vatten...så vi slängde oss i bilen och åkte hem (efter en sväng till Waitrose där vi inhandlade tapas och kalkon-köttbullar till kvällens middag...Mums!)

Behind those clouds...

Regn eller inte...I helgen ska vi tusan ut på kamerautflykt. Så det så. Bara vi hittar ett cafe som serverar scones med clotted cream efteråt så är jag nöjd. Jag tar med ett paraply så går det nog bra...
För övrigt så brände jag lillfingret då jag plattade håret i morse...och så spillde jag tandkräm över tröjärmen. Förhoppningsvis så är det tillräckligt för idag!

Idag är det minsann...

och vi ska naturligtvis gå och rösta efter jobbet.
Själv får jag endast rösta i kommunalvalet (måste fasen försöka ordna med Brittiskt pass snart så jag slipper åka till ambassaden varje gång jag ska ha nytt...men det är en annan historia...) men Dan ska självklart rösta i båda...
Vi får välan se om det blir någon förändring nu då...eller inte?

Måndag, tisdag...vad är det för dag egentligen?


Japp...Det är dags för bokslut igen!
Har jobbat non stop idag (förutom tjugo minuters lunch) och fått MASSOR gjort!Men eftersom vi var lediga igår så är det åtminstone kort arbetsvecka!
Nu ska jag traska hemåt mot god middag och skräp-TV- Det ser jag verkligen fram emot idag! :)


Above...

...the treeline
Click HERE for other Mono participants!

Fire!

Eld och värme är temat i systers fotoutmaning denna vecka. Det känns inte speciellt varmt för tillfället. Regnet har vräkt ned hela natten och ser ut att fortsätta hela Söndagen också. Vi var tvungna att slå på elementen igen!
Eld har vi gott om...men dessa små värmeljus sprider kanske inte så värst mycket värme...men vackra att se på är de i alla fall!
Klicka HÄR för andras bidrag!

RSS 2.0