The horror!

This salon is situated a few doors down from our flat. As I detest getting on the bus to have my hair cut in the nearest "biggish" town (and having to answer questions about my holidays and what I'm up to this weekend when I just want to be in and out!), I thought I'd try it out. At least I'd be about a minute's walk from my front door.
From the moment I walked in I realised I'd made a mistake...The chairs were solely occupied by the blue rinse brigade! As I had made an appointment I felt rude walking out so I went ahead. And I'm sorry to say I wasn't pleasantly surprised at all. I had more split ends coming out than when I went in! I ended up getting on a bus a few days later to have my hair cut again...
And no....I was far too polite to make a fuss. I'm becoming more and more English every day...;)
Please click here for other Mono participants!

Love...

Ok...Musikfoto har denna vecka temat "Love". Jisses vad med låtar vi har att välja mellan...Jag ville först lägga ut "Love Spreads" med Stone Roses men hittade ingen video av bra kvalitet så jag skippade det...
Sedan ville jag gärna lägga ut ett foto på mig och mina två systrar men lyckade inte hitta ett där vi alla tre är med!!!!
Men så fick jag syn på det här kortet och då kom sången helt spontant...Förlåt lillasyster...men jag tycker det här fotot på dig och Malcom är underbart!

Klicka HÄR för andra bidrag!

Skuggor...

Temat i systers Fotoutmaning är Skugga...
Klicka HÄR för andra skuggor!

Helgens planer...

Ikväll ska vi ut på puben. Dan's gamla jobb har nu lagts ned (och de som var kvar är nu arbetslösa), så ikväll blir det någon slags avskedsfest...

Dan hämtar mig från jobbet, åker sedan hem för att äta en snabb middag (förmodligen soppa) för att sedan traska i en halvtimme till the Bell i Molesey. Det blir nog trevligt bara vi kommer dit men just nu skulle jag hellre vilja bara åka hem och viiiiila efter den här stressveckan.

Imorgon ska vi upp tidigt- Dan har tid hos osteopaten vid 10.30- sedan får vi veckans mathandling levererad mellan 14 och 15. Dan ska fixa middag och efter det ska vi förmodligen titta på film!
Söndagen är totalt planfri! Och detsamma gäller för Måndagen! Förhoppningsvis så kan vi ta oss ut och fotografera lite...såvida inte regnet vräker ned!

Och just det ja...Här på slottet startar en "Beer & Jazz Festival" idag, så jag ska nog dit och glo en sväng på lunchen. Inte för att jag gillar jazz...men öl tycker jag om!


Torsdag och mindre sol...

Ok- Det verkar finnas färre timmar på dygnet för tillfället...eller också så har de drastiskt förkortats!
Går nu mot årets värsta (eller bästa då det gäller besökare och vinst förstås...) månadsbokslut. Det är Bank Holiday på Måndag vilket betyder att jag på Tisdag har hela 4 dagars papper (för tre slott...) att ta mig igenom innan jag ens kan börja ordna med klienternas (450!) fakturor...
Oj- Vad jag INTE ser fram emot Tisdag!

Men än så länge är det Torsdag...och jag ska nu traska iväg till kontoret och KAFFE!


Aaah! Jag nästan glömde: Jag har sökt Lördagsjobb som biblioteksassistent på Esher Library! 10-5. Tänk att sitta omgiven av böcker hela dagen och få betalt för det! Ha! Nej...men det är säkert tusentals applikanter men man kan ju alltid prova! : ) Och nej- Fotot föreställer inte biblioteket....Duh!Tisdag och sol!

Solsken och blå himmel! Hur länge tror ni det kommer att hålla i sig? Äsch...Så länge det inte regnar på väg till jobb eller hem så kan det kvitta...!
GOD MORGON!

Hmmm...

Måndag och medans jag tar mig tio minuters lunch passar jag på att skriva ett litet inlägg...

Helgen var ok- Gick alldeles för fort som vanligt. Svärfar ringde på Fredagskvällen för att informera att han skulle komma på besök (från Devon) på Lördagen. Så Lördagen spenderades med att först åka till Tesco för att köpa hem mjölk och socker (Svärfar kan inte fungera utan te) och sedan satt vi och babblade hela dagen. Det blev Paella till middag och sedan åkte han hem igen.
Söndagen åkte vi till Esher eftersom Dan ville till barberaren. Tyvärr var det ca 7 personer där inne som också ville ha håret klippt och vi ville inte sitta och vänta i värmen (Det var vrålvarmt igår!), så vi gick och fotograferade lite i stället. Sedan åkte vi hem och hade en lat eftermiddag. Jag har faktiskt inte städat alls i helgen!


Ja...Den här bilden tog jag inte igår men eftersom jag sitter på jobbet så är det den enda jag har tillgång till...och det såg ju så tomt ut annars!

Mono- St George

This week's Mono...As we walked around Esher today, we passed a small church hidden from the main road...It's called St George's and isn't really used for "worship" anymore. As I'm a sod for old cemeteries, I couldn't help myself taking a few photographs of the memorials and stunning headstones scattered around the old church itself...
 

Please click HERE for other participants!

Idag är det...

...FREDAG! Ikväll blir det filmkväll. Vi har en hel drös med filmer att titta på. Vi har även en flaska Shiraz som stått oöppnad länge nog nu! God Morgon!

God Morgon! Jaha...så var det jobb igen? Men det är åtminstone endast i två dagar för sedan är det ju helg! Lillasyster skrev om tid som inte riktigt räcker till...och det är likadant här. Var ledig igår men hann inte med ett dugg ändå...eller ja..lite kanske men inte alls så mycket som jag ville hinna göra...Och nu önskar jag att jag bokat ledigt idag också- hmmm-kanske Måndag vore något? 
Och nästa helg är det Bank Holiday så då är man ledig i tre dagar vare sig man vill det eller inte! : )


...and breathe

Goda nyheter...Dan's knöl är en s.k. lipoma- alltså fettvävnader som svullnat upp- i Dan's fall till storleken av en tennisboll... De är inte farliga alls! Vill man ta bort dem måste man betala privat eftersom de inte längre gör det på NHS. Men det får bli ett senare beslut...Just nu är det så skönt att veta att det inte gömmer sig något elakt där i ryggen!

Lugn och ro...

Hade en härlig sovmorgon i morse! 
Sedan uppstigning har jag satt igång tvättmaskinen, diskat en smula samt druckit en kopp kaffe. Jag ämnar ta det mycket lugnt idag nämligen. Dags för en kopp kaffe till och sedan kanske...kanske ska jag plocka in lite kläder i garderoben. De har en tendens att vandra ut och slänga sig över stolar, sängen och dörrar alldeles själva. Man måste hålla efter...

Mina rosor på balkongen tittar fram...Jag tror de är döda varje år men sedan överraskar de mig!

Oh yes!

Jag har bokat leeedigt imorgon! Hela dagen! Ska städa lite men sedan bara lata mig. Så det så!En bild bara ändå...!

Måndag...

Måndag morgon...Hade tänkt att boka en ledig dag idag (har 3 1/2 dagars semester att använda innan slutet av Augusti) men så berättade chefen att de behöver en rapport nu på morgonen (eftersom system-tanten sedan ska ändra skatte-koder och annat tjosan)...och så eftersom ingen annan vet hur man får ut den där jädrans rapporten så tyckte jag det var lika bra att gå in. Måhända tar jag ledigt senare i veckan i stället...kanske Fredag...hmmmm!?

Läkartid ska även bokas till Dan idag.... 

Ehrm- Kaffe räcker nog bra för mig....snarast!

Mono...

My contribution to Monochrome Weekly.


Click HERE for others!

Annars har det varit en ganska trist helg...Osteopaten upptäckte en knöl i Dan's rygg i Fredags...Den är ganska stor- så nu måste vi skaffa tid hos husläkaren denna vecka för att kolla vad det är för helsike...Förhoppningsvis så är det bara "svullna fettvävnader" eller en cysta eller något sådant...Ut med skiten bara!

Glad Fredag!

Jaha- Så var det Fredag igen. Vart tar dagarna (och veckorna!) vägen egentligen?

Igår kväll hade vi matvarorna levererade så nu är kylen full till helgen- Skönt!
 Har kommit ikapp ganska bra på jobbet också trots att jag samtidigt tränat nya tjejen...så dagen känns ganska bra...åtminstone än så länge (bäst att inte låta allt för positiv för då kan man tacka Fan för att nåt oväntat helsike händer..eller?! ; ) ) 


Onsdag...

God Morgon!

Solen gör sitt bästa för att tränga sig fram genom molnen men jag tror grådiset och duggregnet kommer att vinna...åtminstone fram till lunch!
Tränade nya tjejen igår på jobbet och hon verkar ok. Ganska kvick att lära sig vilket är bra..eller vi får väl se- Hon kanske bara låtsas att hon förstår....Cynisk jag? Näää...


Another flashback!

Vi flyttade till en lägenhet då jag var tre-fyra år. Lägenheten låg på något som hette loftgången i ett område som i folkmun kallades Slummen. Så värst slumlikt var det  inte- sammanlagt åtta tvåvånings-hyreshus komplett med gräsplätt, skogsdunge samt lekplats i mitten.

Jag antar att det kallades för Slummen p.g.a. att en viss procent av hyresgästerna var gamla alkoholister, bråkstakar och annat "löst" folk.

Själv var jag endast rädd för "stora pojkar". D.v.s. pojkar i 7-9 års åldern. De såg hemska och elaka ut där de sprang runt i Slummen och förde liv.
En pojke kallades för Spottmaskinen. Detta för att han envisades med att spotta överallt. Det var extra skrämmande, för det var naturligtvis bara ruskigt elaka människor som spottade (?).

En dag hade jag irrat mig ned till gräsplätten och satt väl och lekte med pinnar eller något dylikt då Spottmaskinen dök upp i mitt synfält. Han var ensam, men jag fylldes ändå med fasa. Inga vuxna fanns där som kunde rädda mig. Han började korsa gräsmattan och hade säkerligen gått förbi mig om jag inte hade börjat stortjuta. Vid detta stannade han upp och gick mot mig i stället, vilket fick mig att böla ännu mer. Mina ben vägrade att röra på sig så jag satt där jag satt.

Spottmaskinen böjde sig ned och frågade varför jag grinade.

Jag insåg på en sekund att han faktiskt varken tänkte slå eller spotta på mig, men fylls då i stället av skam. Inte kan jag väl säga att jag gråter för att jag är rädd för honom!

Nu gäller det att tänka fort! Hulkande viskar jag att jag gått vilse och att jag inte hittar hem.

Spottmaskinen tar mig då i handen och pekar på de olika husen. "Vilket hus bor du i?"

-"Jag troooor det e det dääär", snyftar jag och pekar mot Loftgången. Vi börjar då gå mot vårt hus och då vi är framför dörren ringer han på klockan.

Mamma öppnar och ser mäkta förvånad ut då Spottmaskinen förklarar att jag inte hittade hem.

-"Jag förstår inte- Hon är ju alltid här utanför och leker".

Ja ja- rädsla är en lustig grej. Efter denna händelse såg mamma till att jag alltid fick "dunderhonung" i mig innan jag gick ut och lekte. D.v.s. en sked vanlig honung och fanns ingen i huset så fungerade det med en klunk Fanta också...
Jag var inte rädd längre- inte för stora pojkar och i synnerhet inte för spottmaskinen (som förresten hette Svante och som nu är vuxen och säkert slutat spotta!).

Home...A true photograph need not be explained, nor can it be contained in words. - Ansel Adams

Click below for some great pics!
http://monochromeweeklytheme.blogspot.com/2009/08/week-beginning-sunday-9th-august.htmlRunning late...

Nu är jag ruskigt sen igen...
Var uppe tidigare än vanligt i morse men sedan började jag läsa en bok jag inte läst på flera år och glömde bort tiden!Bit of a babble...

Idag hade vi sovmorgon och Jösses vad skönt det var! Men sedan väcktes jag av postgubben som levererade en sittkudde till bilen (för Dan's onda rygg). Jodå- Vi har post på Lördagar också.

Sedan har vi varit en sväng till Sainsburys. Vårt första återbesök sedan den gången de precis byggt om. Vi behövde nämligen bananer. En nödvändighet eftersom jag i flera veckor ätit fruktyoghurt, banan och kanel till frukost. Jag har upptäckt att mitt blodsocker kommer bra överens med just den frukosten så jag tänker fortsätta med det (tills jag blir less!).
I alla fall så var det mindre folk på Sainsburys idag så det var inte lika fruktansvärt som sist. Förutom bananer köpte vi "Låt den rätte komma in" på dvd så den ska vi glo på i kväll! Hoppas den är riktigt ruskig!

Annars har vi sol sol och åter sol idag! Härligt!!!!

Grimaser...

Grimaser är temat i systers fotoutmaning och sådana finns det gott om här hemma...Varje gång jag försöker ta ett seriöst kort på Dan så blir det så här...KLicka HÄR för andra konstigheter!

Nu så...

Nu så är det äntligen Fredag igen! 
Ligger efter sju dagar på jobbet p.g.a. Juli's helvetiska månadsbokslut så det blir ännu en stressig dag tyvärr. Men strunt samma...Det är FREDAG!


Seriös fråga...

Ursäkta...men jag satt och läste lite tidningar på nätet ("hemifrån") och snubblade över en artikel där de beskrev "Ombyggnationen" av något ställe- Vad minns jag inte nu eftersom jag i stället hakade upp mig på just ordet OMBYGGNATION. Är det ett ord? Verkligen? Har det tillkommit under de senaste 14 åren?
Vad var det för fel på ordet Ombyggnad? Används nu båda två för att beskriva samma sak?
Vad är då meningen med att hitta på ett nytt, nästan likadant ord?

Jag är trött nu och tänker packa ihop och gå hem...

Today's a special day...


Massor av Grattis till min vackra systerdotter Emma idag! Hipp Hipp HURRA!!!! Älskar dig gumman!

Morgon!

Så var åtminstone Måndagen avklarad... Idag ska jag ta itu med Towern vars rapporter jag skrev ut igår innan jag gick hem, och som nu täcker heeeela skrivbordet!
Måndagskvällar är "TV i sängen-kvällar". De visar nämligen Wallander på en av de mer obskyra kanalerna och eftersom det visas ganska sent så brukar vi glo på det i sängen. Jag gillar Kurt...men dottern är en smula jobbig... 
Here we go again...

God Måndagsmorgon! Solen skiner och jag har Juli's Månadsbokslut att ta mig igenom. Vi har även en ny tjej som börjar på kontoret idag. Förhoppningsvis så är hon normal...


Jag vet vad jag hellre skulle syssla med idag!!!!!!

Kaffepaus!

God Eftermiddag!

Idag är det Söndag vilket betyder städdag här hemma...
Igår kväll glodde vi på The Curious case of Benjamin Button. En ganska medioker film som inte lyckades beröra mig det minsta. Om man inte bryr sig om vad som händer med rollinnehavarna så blir det segt att titta i över två timmar. Ja ja- Några bra bitar var det väl men jag hade förväntat mig att få gråta en skvätt. Tji fick jag!

Det gick förresten ganska bra hos osteopaten. Dan har tid igen på Fredag då han ska manipulera ryggen ytterligare! Hoppas...HOPPAS att det kan bli bra nu!

 

RSS 2.0