Blött, blött, blött!

Det har regnat hela natten...och det ser inte ut att vilja sluta vräka ned inom den närmaste framtiden heller. Jag skulle nästan behöva en båt för att ta mig till jobbet- men i stället har jag tagit med mig en handduk och lite ombyte utifall att jag anländer på kontoret liknande en halvdränkt råtta...
En regnlös bild...Jag fotograferar mycket grindar och dörrar för tillfället...

Bakkärring...

Idag har regnet öst ned hela dagen! Vi har därför inte varit ut alls! I stället har jag spenderat dagen med att hänga upp mina rutiga julgardiner i sovrummet samt att baka!
Vi hade en hög bananer som var lite övermogna så jag blandade ned dem i en kaka...Sedan gjorde jag pepparkaksdeg i går som jag bakade ut hälften av idag!
En riktig husfru har jag varit... Och just nu håller jag på att laga middag också...Rådjursbiffar, potatiskuber och ruccola-sallad. Hela dagen har visst cirkulerat runt mat eftersom vi även fick mathandlingen levererad i morse...
Förresten Monica- Jag kan inte komma in på din sida eftersom mitt virusskydd här hemma är övertygat om att din sida är faaaarlig! Men jag tror att sajten med typsnitt hette http://www.abstractfonts.com/ Jag trooor det var den i alla fall!

Mono Weekend

My grandmother's cookie cutters...
I'm baking gingerbread men (and women, and pigs and trees and stars and hearts etc etc....) today!
Please click HERE for other Mono Participants!

Ok...

Ok...Jag pyntar lite här på bloggen i alla fall...även om lägenheten får vänta tills nästa vecka...!

Torsdag...

Jaha...Nu så är det en månad kvar till jul. Helt otroligt. Det här året har gått så fort så det känns nästan som om jag postade förra årets julkort för en vecka sedan!
Jag har inte gjort något ännu. Jag har inte köpt en enda sak som har med julen att göra och tittar snabbt bort då jag går förbi de affärer som började julskylta redan i slutet av Oktober (nästan i alla fall...!). Jag vägrar att göra ett dyft förrän den första December...men då jädrans kommer alla tomtar fram!
Inte kan det väl bli jul om det fortfarande är så här grönt ute..eller?!

Dravel...

Kalkylbladsögon och magvärk idag. Ingen vidare kombination.
Polisen ringde mig nu på förmiddagen. De ville göra sin bevakning av huset mitt emot i morgon så nu blir det till att städa i kväll. Vill inte gärna ha tvätt hängandes överallt då en drös poliser stövlar genom lägenheten...!
Jag är ju så nyfiken också. Jag vill ju veta vad eller vem de övervakar men det vill de inte tala om! Gah!
Ja ja...Tillbaka till kalkylbladen nu...Först kaffe kanske?


Måndag på jobbet...


Mono!

It's been raining, raining and raining lately...Was planning a little day trip today (as my camera hasn't had an outing for a while) but the weather put an end to that. Gale force winds and hail today. Wonderful! But I suppose I got a lot of necessary, boring stuff done instead (like cleaning and washing). Oh...and we DID sneak out for a lovely lunch at Nando's so the day wasn't a total washout!

My photo this week is from September...when the weather was still LOVELY!
Click HERE for other Monochrome Weekly Participants!

The Weekend so far...

Helgen har rusat förbi trots min extra lediga dag i Fredags! Alldeles innan jag skulle traska till bussen för att åka till sjukhuset knackade farbror polisen på dörren. De undrade om det var ok att de använde vårt sovrum till övervakning av en byggnad på andra sidan vägen i ett par dagar...så Gud vet vad de håller på med! De ska i alla fall höra av sig om och när de vill komma hit...
Allt gick bra på sjukhuset. De låg lite efter så jag fick vänta en timme på att se doktorn. Missade därför den enda bussen och fick gå i lite över en timme för att komma hem. Men motion är bra!
På kvällen visade en av kanalerna en massa filmer i 3D så vi slet fram våra specialglasögon ...
Det var precis lika irriterande att ha dem på sig som det var på åttio-talet...
Gårdagen spenderades med lite städning och tvätt...På kvällen blev det supergod middag- En blandning av lite olika saker men otroligt gott!
Just nu väntar vi på att veckohandlingen ska bli levererad och sedan ska vi ta oss ut en sväng och kameran ska också få följa med!

Ledig!

Sovmorgon! Har nästan nyss kravlat ur sängen och sitter nu med en kopp kaffe och försöker vakna till lite.
Idag ska jag till diabetes-specialist-läkaren klockan tolv så jag bokade en semesterdag från jobbet! Härligt! Men jag har en hel del att stå i ändå...Men just nu ska jag spendera en timme med att bara dricka kaffe och surfa runt lite...!
Det är Fredag!


Tillbaka i vardagen...

En lugn stund på jobbet så då passar jag på att skriva några rader. Kursen gick hur bra som helst och jag har nu en tegelstens-handbok att använda utifall jag glömmer bort något. Som sagt...Jag vet inte hur mycket nytta jag kommer att ha av det hela i jobbet jag gör just nu men i framtiden vet man ju aldrig. Det är bäst att pula in så mycket kunskap som möjligt i hjärnan tycker jag...för man vet ju inte när det kan komma till nytta! Dessutom var det ju betalt av jobbet och gratis tycker jag om!Miljoner med bär på alla järnekar. Tydligen betyder det att det blir en kall vinter!


Måndag morgon...

Här kommer ett mycket snabbt God Morgon! Idag (och i morgon) ska jag som sagt på kurs och kommer inte att ha tillgång till internet på heeeela dagen. I stället måste jag babbla och vara trevlig med en massa chefer...men det ska nog gå det med! För övrigt så spöregnar det igen...


Söndagsmorgon...

Det har regnat så att vägen utanför svämmade över en smula och blåst så att jag trodde träden skulle ramla in genom takfönstret men nu i morse då vi drog upp rullgardinen möttes vi av solsken och en klarblå himmel! Bäst att passa på att ge sig ut kanske?
Hade egentligen tänkt att röja igenom köksskåpen men de finns nog kvar (och är precis lika röriga) nästa helg!

The Royal Mail...

Sedan klippet på denna postgubbe filmades har det dragit in mer än 6000 kronor till välgörenhet!

Hmmm...

Regn regn regn regn regn regn...
men det är i alla fall FREDAG!

Trött i huvudet...

Jisses vad med jobb jag haft idag...Det känns som om dagen rusat förbi! Hann knappt dricka mina obligatoriska fem koppar kaffe. Och likadant blir det i morgon. Vi har nämligen utredning av en av våra klienter vilket betyder att jag måste gå igenom ett helt års pappersarbete och blanketter och sortera dem. Det tar sin lilla tid.

Har idag också blivit tillfrågad om jag vill gå på kurs Måndag och Tisdag nästa vecka. "Microsoft Project"- något jag inte använt förut. Gud vet om jag någonsin kommer att få tillfälle att vara Project Manager men det är ju gratis utbildning (samt att jag slipper sitta och sortera blanketter i ett par dagar!). Och nya IS kunskaper tackar jag aldrig nej till!Nu vill jag gå hem!


Svammel på en Onsdagsmorgon...

God Morgon! Vaknade och var övertygad om att det var Tisdag idag...I och för sig är det bättre åt det hållet än det andra! Dessutom så är det inte alls lika kallt som det varit de senaste två dagarna så jag kanske kan lämna mössan hemma idag...
Idag har jag en hel massa pappersarbete att plöja igenom. Men bara tillräckligt mycket för att jag inte ska få tråkigt. Ingen panik alltså.  Hoppas dagen ska bli tip top! Eller hur syster?!

Frosty morning...

Halsduk, vantar och till och med mössa! Det är fasen vinter idag!
Vårt "Village Bakery" har stängt.
Nu blir det väl någon jäkla mäklarfirma eller något dylikt som kommer att sätta upp kontor där inne...och jag tror knappast att de kommer att erbjuda nybakat bröd på Lördagsmorgnarna...

Poppies in mono...

As it is Remembrance Sunday, I thought poppies might be appropriate.
"They shall grow not old, as we that are left grow old: 
Age shall not weary them, nor the years condemn. 
At the going down of the sun and in the morning 
We will remember them."
Please click HERE for other mono participants.

Bear Hug!

Eftersom det idag är Fars Dag hemma i Sverige så skickar jag en stor Björnkram till min lilla pappa över nätet!

KRAAAAAAAAAAAM!!!!


Höstväder...

Det är Fredag!
Inget regn (ännu)
Det enda jag måste göra på jobbet idag är att rota fram lite gammalt pappersarbete ur arkivet till chefen, sedan lunch och efter det traskar jag hemåt via farbror doktorn och vaccination. Stannar förmodligen till i affärren på väg hem och köper några öl så att de kan ställas på kylning till i kväll. Sade jag att jag är sååå glad att det är Fredag!?

November 5th...

"Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot..."

Den Femte November år 1605 ertappades Mr Guy Fawkes i källaren av The Houses of Parliament tillsammans med dussintals tunnor fyllda med krut..
Mr Fawkes åtalades tillsammans med en bunt andra konspiratörer för deras planer att störta regeringen. Guy Fawkes dömdes till döden, men först utsattes han för extrem tortyr på the Tower of London (där han satt fången) för att erhålla ett erkännande.
Dödsstraffet bestod av att han blev "Hung, drawn and quartered" vilket var precis lika makabert som det låter.

Versen ovan samt traditionen att tända brasor (samt dockor vid namn Guy!) och skjuta fyrverkerier just denna natt skapades  för att varna andra från liknande upptåg mot stat och regering...


Just another pin prick...

Svininfluensa-vaccinering bokad. Fredag klockan 14.10...så ledig eftermiddag!


De ringde igår och lämnade meddelande på min telefonsvarare så jag ringde tillbaka nu på morgonen. Tanten frågade om någon i min familj tillhör riskgruppen varpå jag utbrast "Yes...ME!" Så nu har jag armvärk att se fram emot i helgen...Ja som sagt- Det är bättre än alternativet.


Apropå belysning...

Belysning är veckans Tisdagstema och det behövs det mer av nu då det hunnit bli kolsvart då det är dags att traska hem från jobbet...Jag antar att det sparas på energi för hur ska man annars förklara att endast varannan gatlampa är tänd och att de som lyser är nedskruvade så att man ändå inte ser vart man går?
Ja-Om man inte är stadig på benen (p.g.a. risken att snubbla på våra knöliga trottoarer) ska man nog hålla sig inne efter klockan fem...;)Klicka HÄR för mer belysning!


Regn, regn, regn igen...

Jag brukar spendera 15-20 minuter varje morgon med att läsa medans jag äter frukost (I morse blev det rabarber & krusbärs yoghurt med massor av kanel!) men upptäckte i morse att jag har absolut INGET att läsa. Alla mina hundratals böcker har jag läst flera gånger och jag väntar helst tills jag nästan glömt vad som händer i en bok innan jag läser om den. Så jag behöver tips- Massor av tips som kan hamna på min önskelista till jul tack! Nya böcker eller klassiker som jag absolut inte borde missa?
Jag är så desperat att jag läste ett reklamblad om hörapparater i morse...

Monochrome Weekly

After several weeks of no rain, the heavens have opened and it's chucking it down! Therefore my contribution this week is taken from the safety of my balcony doors! The spider obviously found a dry spot in which to weave his intricate web!
Click HERE for other Monochrome Weekly participants!

Last night...

Systers tema i veckans Fotoutmaning är Halloween...
Vi firade med pumpor, blev besökta av mer eller mindre skräckinjagande dörrknackare (som fick godis för besväret) och avslutade kvällen med en skräckfilm; "Drag me to Hell". En ganska traditionell Halloween-afton alltså- åtminstone här borta!
Klicka HÄR för andras bidrag!

RSS 2.0