All that glitters...

Guld är temat i veckans Fototriss. Ingen sade att det måste vara äkta!
Klicka HÄR för mer guld!

All these clouds...

I am sick and tired of this rain! It's been chucking it down more or less constantly for two weeks. The sky is heavy and grey...and although that is actually quite beautiful in a black and white photograph, I am really starting to long for spring and some sunshine...
Please click HERE for other Mono participants!

Två månader senare...


Vi kan handla färsk MAT igen utan att behöva slänga in allt i frysen! Jädrans vad med pålägg och kyckling vi ska köpa...och yoghurt!

A moment of silence..."Do you know how pale & wanton thrillful
Comes death on a strange hour-
Unannounced, unplanned for
like a scaring over-friendly guest
you've brought to bed.


Death makes angels of us all and gives us wings
where we had shoulders
smooth as raven's claws...


No more money, no more fancy dress
This other Kingdom seems by far the best..
."

(Jim Morrison)


Award!


Denna vackra award har jag fått av rara Jen! TACK!

Regler medföljde :
1. Kopiera awarden till din blogg.
2. Länka till den person som givit awarden
3. Berätta sju intressanta fakta om dig själv!
4. Ge bort awarden till sju st.

Ok- Här är mina sju:1-      Jag älskar att läsa och läser det mesta jag kommer över. Jag tycker däremot inte om ”tjej-litteratur” som handlar om shopping, krogrundor och lösa förhållanden. Vill man läsa om sådant kan man lika gärna plocka fram en skvallertidning...och dem läser jag inte heller.


2-      Jag är allätare (all-lyssnare?) då det gäller musik. Jag lyssnar på allt förutom vrålande människor och jazz.


3-      Jag tycker om trä. Riktigt gammalt, slitet trä.Nytt trä med antik effekt har inte samma historia bakom sig och det syns!


4-      Min arbetsplats är en av de vackraste i världen fylld av över 500 års historia vilket är synligt överallt på nedtrampad stenbeläggning och gamla skakiga fönsterkarmar.


5-      Jag är en ganska logisk person och tappar lätt tålamodet då folk flamsar och aldrig kommer till saken. Om jag ställer en direkt fråga så förväntar jag mig ett direkt svar!


6-      Jag är egentligen ganska mesig och tycker lätt synd om folk. Speciellt gamla, ensamma människor som ingen bryr sig om. Jag tycker däremot inte synd om folk fulla av självömkan  som ser sig själva som offer. Folk som använder sin olycka/otur som en orsak till att handla fel senare i livet- Skitsnack!


7-      Jag både tänker och drömmer på Engelska numera och måste tänka till och ”ställa om” hjärnan då någon ringer från Sverige! Jag glömmer ständigt Svenska ord. Jag löser mycket korsord och läser svenska böcker för att inte glömma bort språket helt!

Om det var så värst intressant vet jag inte men det är i alla fall sant!

Vad det gäller att ge denna award vidare så finns det alltför många jag skulle vilja ge den till...så vi säger så här;
Den är till er allihop! Varsågoda! :)


Mono Sunday...

Last weekend we ventured up north to visit my other half's sister and her family. They have a gorgeous dalmatian who was more than happy to pose for a few pictures!
This is Willow- A natural B&W!
Click HERE for other Mono participants!

Body parts...

Kroppsdelar är temat i systers fotoutmaning...

Detta är en stackars Anglo-Saxon begravd i Winchester för att senare grävas upp och bli placerad i stadens museum...
Och denna vackra gravsten...över 1000 år gammal!
Klicka HÄR för fler kroppsdelar!

Lördagen...

Slänger in några bilder från vår underbart goda middag igår. Jag åt så jag nästan sprack!
Kyckling marinerad i Nando's medium spicy sauce, Thai Rice, Pitabröd, sallad och coleslaw! Alltsammans nedsköljt med iskall Carlsberg...
Och det bästa av allt!? Jag behövde inte lyfta ett finger eftersom Dan ordnade allt!
Efter middagen tittade vi på Up och jag tyckte det var en fin film....Ja förutom att jag bölade ögonen ur mig 10 minuter in i filmen....men sedan lugnade jag ner mig. Det måste vara hormonerna eller något!

The Weekend is almost here!

Tack så mycket för alla rara gratulationer vi fick igår!


Fredag- Äntligen Fredag! Denna helg ska spenderas med att fira våra 15 år tillsammans. I morgon ska vi antingen gå ut och äta eller också så har Dan lovat att ordna middag med tända ljus. DET betyder mycket eftersom han annars har en viss tendens att alltid släcka alla ljus jag tänder p.g.a. brandrisken!


Förhoppningsvis så får vi lite sol i helgen också så att vi kan ta en liten fotorunda någonstans.


Men först ska dagens jobb plöjas igenom samt en 5-6 koppar kaffe drickas.


För övrigt så är jag osams med mina nya tennisskor. Vackra är de...men ont som satan får jag i vänstra hälen. Igår då jag kom hem från jobbet upptäckte jag att de skavt så pass att en stor blodfläck spritt ut sig i mina skor...Trevligt. Så idag har jag mina gamla jäklar på mig. De är inte lika vackra (eller vita!), men i jämförelse känns det som om jag har mjuka tofflor på mig idag!


Mot kalkylbladen nu...!


Idag...


Idag för 15 år sedan klev jag på ett flygplan för allra första gången.


Idag för 15 år sedan kom jag till England och kände mig hemma från allra första stund.


Idag ( eller egentligen i kväll! ) för 15 år sedan träffade jag Dan och visste inom några dagar att han var min andra hälft.


Idag för 15 år sedan var jag nervös, rädd, ledsen,  förväntansfull, glad, tacksam, lycklig och mycket, mycket modigare än vad jag är nu...Mycket yngre också! ;)


15 år idag...Jo minsann. Det är en hel massa år det!
Happy Anniversary Honey Bear...15 years and counting!

 


Vem behöver semlor?

Det är Fettisdagen i Sverige idag-men här är det...
Så gissa vad vi åt till middag idag! (Eller ja....Dan åt pannkakor och jag kyckling och potatis-soppa...Alldeles för många kolhydrater i pannkakor...men de är vackra att titta på också!)

Monday...

Så är vi hemkomna efter en mycket trevlig tur norrut. Och så tillbaka i vardagen igen. Redo för jobb och längtar redan till helgen...! Visst är det roligt att åka bort...men det känns ju tusan inte att man varit ledig!
Tvättberget väntar på att jag ska komma hem från jobbet...men det kanske ska få vänta tills i morgon med!?

Hjärtat!

Nu är jag lite sen eftersom systers fotoutmaning har nytt tema redan i morgon...men jag tänker vara med på denna veckas tema i alla fall. Temat är Hjärta.
Klicka HÄR för andra hjärtan...!

Fullt upp...

Ledig idag...men varför är det alltid sjuhundraelva saker som måste göras?
Ska till banken för att ta ut pengar, apoteket för att hämta insulin, ta emot mathandlingen (har glömt vilken tid vi bokade så måste leta upp emailet), tvätta två lass kläder, städa lite, skura badrummet, duscha, tvätta håret, torka håret, platta håret, hänga tvätt, packa inför helgens resa samt laga Cottage Pie till middag. Jag tycker jag behöver minst TRE dagar för att hinna med det ovanstående...men nu har jag ju bara en så det kanske är bäst att jag börjar...!
Ska faktiskt bli riktigt skönt att åka bort i helgen!
Gårdagens middag...Har några köttbullar över som kommer att hamna i magen idag till lunch!

Tisdag...

Blå, underbar himmel men rysligt kallt! Men det är verkligen att föredra framför regn och slask! Har inte mycket att göra på jobbet idag så minuterna sniglar sig fram...


Jag har bokat ledigt på Fredag då jag ska till banken för att ta ut bensinpengar inför resan norrut på Lördag. Vi använder nämligen inte bankomater sedan Dan's kort blev klonat och betalar inte heller med kort på bensinmackar efter en kortklonings-härva för ett par år sedan då några skummisar som arbetade på Shell mackar kopierade folks kort. Lite jobbigt är det ibland att försöka ta sig till banken då man jobbar...men det betyder faktiskt att vi spenderar mycket mindre pengar på onyttiga saker! (Ja...På Sainsbury's betalar vi med kort...förstås!)


Go' Morron!

Usch så kallt, grått och trist det är utanför fönstret. Jag traskade till jobbet i en blandning av regn, hagel och snöblask. Dessutom hade jag glömt en vante hemma så ena handen var nästan förfrusen då jag kom fram.

 

Helgen var lugn...igen! Tråkigt och blött väder så vi stannade mest hemma...förutom en och annan tripp till Sainsburys där vi inhandlade diverse nödvändigheter och andra mindre nödvändiga saker. Bl.a. ett spel till mitt DS som var halva priset. Ett jädrans spel som går ut på att hålla träd, buskar och skogsdjur vid liv samt se till att de (djuren!) är glada och vill flytta in och få ungar etc. etc. Det är ett jädrans vattnande hela tiden...och så fort ekorrarna är något så när glada så kommer en av mina ugglor och äter upp dem! Gah! Nä...Det borde stå en varning på omslaget att spelet framkallar ilska, frustration samt att det äter upp flera timmar som du i stället borde spendera med att göra något bättre...Ja ja...Jag städade i alla fall ur ännu ett köksskåp!


Avenues and Alleyways...

These narrow alleyways are dotted everywhere throughout the village and provide useful  shortcuts... sometimes you end up where you least expect it!
Please click HERE for other Mono participants!

Och Torsdagen kryper fram...

Torsdag och seeeegt på jobbet. Månadsbokslutet är gjort och jag väntar nu på pappersarbete från Towern så att jag kan börja kolla Februari. Har precis intagit en himla god lunch. Jag vågade mig på att använda micron på jobbet (för första gången), trots att den inte ser ut att ha blivit rengjord sedan 1981. 3 bean soup with Chorizo har jag ätit och det var himmelskt!


Nu ser jag fram emot helgen...trots att vi inga planer har så ska det bli skönt att få stanna i sängen lite längre på morgnarna. Varför sover man alltid som bäst då alarmklockan ringer?


Nästa helg ska vi åka och hälsa på Dan’s syster och familj uppe i Birmingham. Det var länge sedan så det ska bli skoj! Det är Dan’s systerdotters 18-års dag så vi ska försöka hitta någon passande present också...men det blir nog pengar kan jag tro.


I morgon ska jag installera nya modemet så att jag äntligen får någon ordning på internet hemma. I och för sig så har jag fått en massa nytta gjort då jag inte kunnat sitta framför skärmen. Jag har nämligen rensat ur skafferiet och ett par andra skåp i köket. Endast ca 7-8 st kvar...men de ser rent för jäkliga ut så jag väntar nog till våren då jag har mer energi!


Halvvägs!

Nytt modem anlände med posten igår men har inte haft tid att koppla in det ännu. Så jag hoppas mitt gamla uppför sig tills jag åtminstone skrivit klart detta inlägg! Var till sjukhuset och diabetessköterskan igår och hennes teori är att jag får alldeles för många "låga" blodsocker...vilket i sin tur resulterar i "höga" värden(rekyleffekt). Upp och ner, upp och ner allltså. Så planen är att eliminera alla låga värden för att se om det stabiliserar sig.
Idag ska jag luncha med en kär gammal vän som jag inte träffat på jättelänge! Ska mötas på puben och prata strunt i en timme. DET ser jag verkligen fram emot!

Måndag...

Har varit en smula frånvarande på sistone och det beror på mitt modem som beslutat sig för att endast fungera sporadiskt. Ett nytt är på väg som tur är tillsammans med ett bättre "internet-paket"...eller ja...åtminstone en smula billigare och det tycker jag att jag är värd efter att ha haft samma internetleverantör sedan år 2000! De borde tusan ge mig ett år gratis!
Nu mot månadsbokslutet...!

RSS 2.0