Sunset in B/W

All Saint's Church and Marney's Pond in Weston Green (Surrey) at sunset.
Click HERE for mono participants from all over the world!

It's been a long week...


God Morgon!

Solen skiner! Ja...den tittar fram lite då och då mellan molnen men det nöjer jag mig med idag!God Morgon!


Onsdag...

Jaha...så var det Onsdag igen.


Dan hade så innerligt ont i morse att han faktiskt beslöt sig för att inte gå till jobbet...Han tog en ”akut-tid” hos läkaren i stället. Tyvärr så fick han se idiotdoktorn som inte vill hjälpa till med något alls. Enligt honom så är det vanligt med diskbråck, speciellt då man börjar bli äldre (Dan är 34 år!) och det är något man får leva med! Efter många om och men så fick han i alla fall Gabapentin utskrivet...
Tack så mycket till Bokmalen för tipset om det.
Jag hoppas verkligen att de hjälper!


Har fortfarande tiden kvar hos den ”bättre” läkaren på Fredag så förhoppningsvis så är hon en smula mer sympatetisk och professionell!


Oron över jobbet hänger över oss också. Det är ett litet företag och de är helt nu säkert i full färd med att hitta på sätt att göra sig av med honom. I och för sig så behöver han byta jobb till något som inte innebär så mycket lyftande men det vore trevligare om vi slapp panikleta. Det är ju inte så gott om jobb för tillfället.


För övrigt så ligger blodsockret alldeles för högt idag helt utan anledning men jag är så hungrig att jag tog extra insulin och åt ändå...


Dan ringde för att meddela att modemet hemma verkar ha lagt av så vi kanske blir utan internet ett tag...Ska kolla upp det då jag kommer hem.


Ja ja...Det kunde vara värre. Det kan det alltid!

Nu ska jag ut och ta en rask lunchpromenad för att se om jag kan få ner det här förbenade blodsockret!


En av mina favoriter...

Lillasyster tipsade mig om en fototävling där temat är ”Svartvitt utan saknad av färg”. D.v.s. en bild som gör sig bättre i svartvitt än i färg. Eftersom jag nästan uteslutet tar bilder i svartvitt så tänkte jag vara med på ett hörn.


HÄR hittar du tävlingen om du också vill vara med!


En smula seg i huvudet...


Ett skrivbord översvämmat av pappersarbete är nu avklarat. Det är alltid en himla massa att göra på Måndagar men förhoppningsvis så blir resten av veckan en smula lugnare. Jag har så djävulskt ont i ena ögat idag. Konjunktivit måhända? Känner mig också en smula febrig och blodsockret ligger högre än vad jag skulle vilja ha det. Frågan är om jag mår dåligt p.g.a. ett högt blodsockret eller om det ligger högt för att jag mår dåligt? En hel drös med folk på jobbet är förkylda så jag har nog åkt på något jag också...


Dan har fått resultatet från sin MRI. Diskbråck. Så nu vet vi vad värken beror på...men inte får han mindre ont för det. Han ska till läkaren på Fredag så får vi se vad som händer. Det är så jobbigt för honom att gå (och lyfta lådor på jobbet) med denna hemska värk hela tiden så jag hoppas verkligen att han kommer att få hjälp nu.


Helgen bestod av lugn och ro. Regn och rusk så det blev inte några utflykter. Vi var till affären och det var allt. Tittade sedan mest på filmer och åt god mat. Skönt att ha en riktigt lat helg ibland. Jag städade inte ett dugg!


Det senaste i kylskåpshistorien är att hyresvärden nu ska beställa ett nytt...Vi var ner med måtten i Fredags så förhoppningsvis så dröjer det inte alltför länge innan vi får ett nytt, skinande blankt kylskåp. Frågan är bara hur de ska få in det i lägenheten...och hur de ska få ut det gamla? Det blir nog hissning över balkongen skulle jag tro!


Skulle vilja ha lite glada och goda nyheter just nu...Ja...Jag är hungrig som vanligt och ser fram emot middagen!!!!


Mono...

I came across this gorgeous tree on one of our wanderings around the park...
(I liked it so much, it's now part of my header!)
Please click HERE to visit other Mono participants!

Så här...

Så här vackert var vädret igår;
Men naturligtvis inte idag...då jag är ledig...och ville gå på fotoutflykt. Nä...Idag regnar det!!!!

Torsdag är Fredag idag...

God Morgon!
I morgon har jag bokat ledigt heeeela dagen. Varför? Jo...Jag har haft några lediga dagar på sistone men på varenda en så har jag antingen haft tid på sjukhuset eller haft något annat helsike. I morgon tänker jag bara vara ledig och ska ta mig tid till att göra just ingenting...!
Ja...bilden har väl inget med skriften att göra såvida inte lejonet symboliserar tiden som går alldeles för fort hela tiden...Ja...så är det nog. ;)

Tisdag...

Har direkt inget nytt att rapportera...Kylskåpet fungerar fortfarande icke. "Förhoppningsvis" så kan gubben komma och titta på det idag. Men det tror jag inte ett dyft på. Så det så.
På jobbet är det ganska lugnt just nu. Lugnt och trist...Dagarna går såå sakta. Men jag borde inte klaga ty för det mesta har jag så mycket att göra att jag knappt hinner blinka!
Vet ni hur jag tar mig till jobbet kvickare? Jo...Jag väntar med första koppen kaffe tills jag kommer till kontoret. På det viset så kommer jag alltid i tid! ;)
Jodå...Jag har bilder i färg också!

All's quiet...

Ja...Jag leker fortfarande. Var till parken en sväng idag och provade alla olika inställningar.
Dan fick vara testobjekt...
Så mycket nytt att lära sig! Underbart!

Jag...

... leker med nya kameran....
Den kom nämligen i morse...

Torsdag redan?

Idag är det halvdag på jobbet eftersom vi sedan ska ta oss till sjukhuset för att få Dan’s MRI scan gjord. Man får inte ha på sig ens en gnutta metall så vi har rotat fram ett par helt fruktansvärt illasittande och sladdriga mysbyxor som han säkert ser fram emot att ta på sig!

   
Sjukhusparkeringen kostar £2 i timmen så vi har också sett till att ha MASSOR av småpengar. Man vet ju aldrig hur länge man måste vänta...Men det ska bli skönt att få det här gjort nu. Vill ha en diagnos för tusan!

   
Idag så regnar det! Äntligen säger jag! Men endast för att all snö och is nu smälter bort och förhoppningsvis så kan saker och ting börja fungera som vanligt igen. Vi har inte haft sophämtning på över två veckor nu och ingen post! Jag vill ha min kamera för tusan!Förhoppningsvis så är alla överfulla soptunnor tomma då jag kommer hem och ett paket ligger väntandes på kontoret nedanför lägenheten (Ja- De brukar vara snälla och ta emot paket då vi inte är hemma). Jag håller både tummar och tår tills de värker!


Dag 15 utan kyl...

Det snöade igen i natt! Inte mycket...men tillräckligt för att sakta ned isens försvinnande på vägar och trottoarer.
Gick hem från jobbet glad i hågen igår. Kylskåpsgubben hade nämligen varit här och bytt ut termostaten medans vi var på jobbet. Så jag köpte med mig lite smör och mjölk hem...
I morse märkte vi att kylen lagt av igen...så tydligen så var det inte termostaten då? Gissar reparatörer bara vad det är för fel? Tänk om en tandläkare gjorde så? "Ja...nu drar vi ut den här tanden och hjälper inte det så gör vi en rotfyllning på den andra...!Och naturligtvis så tar jag betalt för varenda procedur!"
Jaja...VI betalar ju i alla fall ingenting- Det gör hyresvärden...men jag vill fylla kylskåpet med mat igen...och äta yoghurt till frukost!En liten uppdatering;
Jag har nu traskat till jobbet och det snöade hela vägen hit. Jag såg ut som en snögumma då jag kom fram. Och det vräker ned fortfarande!
Jag har precis pratat med kylskåpsgubben och han sa att jag måste låta kylskåpet "settle in" i 24 timmar. Förmodligen för att vänja sig vid den nya termostaten...så min analogi om tandläkaren var nog inte så fel ändå.
Men jag tror ändå att jag kommer att få ringa tillbaka i morgon för att berätta att kylskåpet egentligen behöver en "extraction" i stället för en "filling". Så det så!


It's all a bit blurry...

Imorse gick jag till sjukhuset för att fotografera ögonen och de såg bra ut (sa sköterskan). Problemet är ögondropparna de häller i ögonen. Pupillerna blir stora som tefat och det är inte förrän nu som jag börjar se ordentligt igen!
Igår var vi till Bushy Park en sväng där vi träffade på en hel samling med snögubbar...
Just nu längtar jag såå tills min nya kamera anländer. Det ska bli så spännande!

Sony Alpha DSLR A230L

Kan det vara något?
Jag har fått en mycket trevlig överraskning ikväll...Min andra hälft har skickat efter denna åt mig! Anledning? För att jag jobbat så hårt hela året och att jag förtjänar något extra! Jisses! JISSES! Gissa om jag är GLAD!?

Fototriss...

Temat i veckans Fototriss är "Så här ser det ut där jag är idag".
Vi bestämde oss för att ta en liten utflykt i snön innan den försvinner.
Den är nämligen redan på väg att smälta bort!
Giggs Hill Green, Thames Ditton
Bushy Park
Bushy Park (igen!)
Klicka HÄR för andra deltagare!

Svammel...

Idag är jag på lite taskigt humör. Kanske beror det på högarna med jobb som måste plöjas igenom innan jag kan gå hem eller kanske att allt plötsligt slutat fungera p.g.a. snö och is. Våra sopor och återvinning hämtades inte i Onsdags utan står fortfarande kvar utanför grinden och vi har inte fått någon post på tre dagar. Idag lyckade i alla fall alla kolleger ta sig till jobbet. Jag tycker de som ville ha en ”snö-dag” tidigare i veckan ska tvingas att ta ut en semesterdag jag...men men...


Troligen beror mitt dåliga humör på ett smula högt blodsocker som inte verkar vilja ge med sig.  Idag är det faktiskt helt ok men de senaste två veckorna har det betett sig som en olydig, orationell tonåring fastän jag varit extra noga och tagit extra insulin t.o.m. Stress kanske...eller någon infektion som jag inte märkt av på annat vis!?I morgon bitti ska vi upp TIDIGT. Ska vara på sjukhuset klockan 7.30. Dan ska röntga ögonen. Han har nämligen fått tid för en MRI på Torsdag men eftersom det finns en pytteliten chans att han fick metallsplitter i ögat för sisådär femton år sedan (då han arbetade med hammare och spik) så måste de kolla om det finns kvar. Starka magneter och metallsplitter är nämligen en mycket farlig kombination och man vill ju inte direkt riskera synen! Eftersom Dan inte kan ta ännu en dag ledigt från jobbet nästa vecka  så ordnade den snälla sköterskan för honom att få smita in till röntgen i morgon- trots att de officiellt inte har öppet!

För övrigt så var kylskåpsreparatören och kollade på kylen idag. Han trodde det var en tub som var igentäppt med is så han har rekommenderat oss att frosta av kylen och så återkommer han på Måndag utifall att termostaten måste bytas. Det är fasen ingen is i kylen...I frysen däremot...Jag vet inte vad han babblar om. Som tur är så är det kallt ute så vi kanske kan ställa ut lite mat på balkongen!?

Dags att komma i kapp lite med jobb nu...Är ju ledig på Måndag igen!


Snö och mera snö...

Snö och kallt! Skönt att vara ledig och slippa halka på arslet på väg till jobbet. Men det ska visst bli likadant i morgon...
Dan var till sjukhuset i morse för att se om det finns möjlighet att operera bort hans lipoma i ryggen. Sköterskan tog en massa detaljer och foton och sa att vi får beslut om en månad ungefär. Eftersom knölen är så stor så trodde hon att det finns en chans att de går med på det...så vi hoppas!
På Måndag ska jag till sjukhuset för att fotografera ögonbottnarna så jag har tagit ledigt resten av dagen också! Hoppas det är mindre is då...Det tar nämligen en timme att traska dit...och det är utan isbelagda trottoarer!

Morning!

Det snöade i natt. Det snöade faktiskt så pass att det ligger kvar som ett tunt täcke på trottoarerna. Det ni!
Men det skulle inte förvåna mig om det förvandlats till regnslask vid lunchtid dock...
God Morgon!

Next!

Vår TV i sovrummet bestämde sig för att ge upp igår kväll. Pang sade det just då vi lagt oss tillrätta för att glo på en episod av CSI. Så vi startade upp datorn och glodde på en episod av svenska Wallander på BBC Iplayer som vi missat då den gick på TV. Men hu vad jag ångrade mig! Det var ett fruktansvärt avsnitt som slutade med att Stefan tog livet av sig. Vad i helvete är det frågan om?
Den Engelska versionen har precis börjat visas på TV här också och den är helt ok...även om det tar ett tag att vänja sig vid att alla babblar Engelska trots att det hela utspelar sig i Sverige...I alla fall kom hyresvärdens ”right hand man” upp och kollade på kylskåpet i morse och sa att han skulle försöka få tag i någon som kunde komma och reparera det...Vi får se vad som händer. De har åtminstone tittat på det nu (bara en vecka efter att det klappade ihop)!

Månadsboklutet är nästan avklarat. Har endast ca hundraelva rapporter som måste produceras innan allt är klart...Sedan är det bara att börja om från början igen!

För övrigt så ska det visst snöa i natt. Vad tjänar det till nu? Julen är ju över!


Måndag...

Månadsbokslut vore inte månadsbokslut utan att något går rent åt helsike. Denna månad var det pappersarbetet från Kensington som inte anlände då det skulle...trots att jag bokat kurir. Men men...Jag ligger lite före med Towern så förhoppningsvis så hinner jag i kapp med allt i morgon!
Idag var Dan's första dag tillbaka på jobbet efter jul-ledigheten och det kändes nog tungt! I kväll ska vi plöja igenom alla jobbsidor på internet och förhoppningsvis hitta något som inte kräver allt detta tunga lyftande som just nu fördärvar hans rygg! Men först blir det middag...och så får vi se om hyresvärden varit och kollat på kylskåpet...Jag tvivlar!


Till minne av...

...Sir Isaac Newton som föddes denna dag år 1643."I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me"

Genius- pure Genius!


Söndag igen...

Sista dagen innan normaliteten återvänder...och jag vet då rakt inte vad vi ska hitta på!
Ska i alla fall in till Esher en sväng (eftersom Dan behöver besöka barberaren) och eftersom solen skiner så går vi nog runt en liten sväng också. Igår var vi in till Walton och käkade lunch på Nando's...den godaste kycklingen i världen (jodå..det är jag nästan helt säker på!) tillagas där! Sedan var vi till Leatherhead och glodde runt på mest ingenting innan vi åkte hem och fixade middag.
Eftersom kylen fortfarande inte beter sig som kylar ska så svängde vi in på Sainsbury's för att inhandla kvällens middag. Det blev stora, tjocka hamburgare som jag grillade i ugnen...Vi hade kvar lite pyttipanna sedan vår Ikea tripp så det blev ett litet hopkok...men gott blev det!
Förresten så vill jag visa den här konstiga figuren också...som pryder en trädgård i Walton...
Hmmm....

1 January, 2010...

Oj, så mycket gott vi slevade i oss igår. Jag känner mig fortfarande alldeles mätt, så det blir nog en mycket liten middag i kväll...
Idag har vi städat undan julen och hela lägenheten är nu tomtefri och granen har flyttat ut på balkongen. Den sitter ju i kruka så kanske den överlever till nästa år? Nu på eftermiddagen var vi ner till floden vid Walton och tog en promenad i kvällsljuset.
Vackert var det men ruskigt kallt!
Ikväll ska vi titta på sista delen av Dr Who och sedan somnar vi säkert...Det blev mycket sent igår natt nämligen!

RSS 2.0