Sunday...

Har haft en lugn men ändå relativt produktiv helg! Igår var vi uppe tidigt- Var till Sainsburys och småhandlade lite, till posten i Hinchley Wood för att posta paket till systerbarnen och sedan till verkstaden för att byta lampa i bilen. På eftermiddagen blev det ruskigt varmt så det var nästan omöjligt att sitta på balkongen. Vi beställde pizza till middag och glodde sedan på finalen av Britain's got talent följt av The Dark Knight (igen!). 
Idag hade vi lite sovmorgon...Har sedan städat lite samt varit och tvättat bilen. Det är vrålvarmt igen men ganska skönt och svalt här i sovrummet så jag planerar att spendera det mesta av eftermiddagen här inne!


Denna koltrast (även kallad Gobshite av Dan) väcker oss varje morgon med sång...
vilket väl låter trevligt...men han börjar tralla redan klockan fem!

Linjer/Mönster

Veckans tema i systers fotoutmaning är Linjer/Mönster...
En hand är väl full av båda två?



Klicka HÄR för andras bidrag!


TGIF!





Blir förmodligen lite övertid ikväll...Bokslut på Måndag och jag ligger fortfarande lite efter sedan min semester...
Men i morgon är det i alla fall HELG! 

P.S.- Ska skicka paket med små presenter till systerbarnen i morgon också; Syster Ia- jag skickar hela paketet till dig så kan lillasyster komma och hämta Malcoms ok? Jag litar nämligen inte på postgången i urskogen (där lillasyster bor!) : )

New Neighbours...

Det har flyttat in en fyra-fem stycken små randiga spindlar på vår balkong. På håll ser de gulrandiga ut (som tiger-ränder) men då man använder kameran för att zooma in är de bruna ?!
De är väldigt små och inte läskiga alls så de får bo kvar...
God Morgon förresten! Inget regn (ännu), men heller inget solsken...
Mathandling ikväll...vilket verkligen behövs eftersom vi helt plötsligt verkar ha slut på allt!

Getting back into it...

Fyra dagars jobb väntade på mig då jag anlände igår. Sedan kom posten med ytterligare tre dagars pappersarbete från den gångna helgen! Yay- It's so good to be back!
Så igår kväll somnade både jag och Dan som två timmerstockar och det lär nog bli likadant ikväll...

Näpp- På med jobbansiktet nu...and off I go!


Where's me Wellies?

Är nu redo att gå till jobbet...
Efter att ha haft solsken och varmt som vid Medelhavet i två dagar, så har nu regnet öst ned heeela natten....och det öser ned fortfarande. Måste nu försöka rota fram mitt minimala paraply så att jag inte ser ut som en dränkt råtta då jag anländer till kontoret...

Hur många dagars jobb väntar på mig? Tre dagars? Fyra dagars? Två veckors?


Sigh...

Jaha...Nu är det dags att förbereda sig för jobbet igen efter två underbara veckors ledighet...Vem vet vad som väntar på kontoret imorgon? Huvaligen!


Yesterday in Pictures...

Så här spenderades Dan's födelsedag igår (och Ja- Det är Dan som egenhändigt gjort collaget igen- Tror bestämt han börjar bli lite besatt!). Idag kommer Dan's bästa vän på besök. De ska glo på fotboll så då ska jag ta mig tid att sitta här framför min dator hade jag tänkt! Men nu är det lunchdags! Äggmackor (med svensk kaviar!) blir det idag- Mums!


Best of Times!

Eftersom det är Dans födelsedag idag så har jag varit snäll och tillåtit honom att leka lite med mina fotoredigerings-program...
Här är resultaten; Två collage!





Birthday boy!


Fredag...

Idag tänkte vi åka och köpa lite plantor till balkongen men kom hem med ett litet bord och två stolar i stället! Nu känns det nästan som om vi har ett extra rum! Blommorna får nu vänta tills jag får lön men strunt samma!

Vi har även städat lite idag (inför Dan's födelsedag imorgon!) och jag har ÄNTLIGEN tagit mig till frisören för att klippa håret (Det var ett år sedan sist!).

Fick även lite skäll av Herr Frisören som tyckte att jag skulle ta det lite lugnt med platt-tången...Lätt för honom att säga- Han var för tusan skallig!

God Morgon!

God Morgon!
Solen skiner och det ska visst bli ca 24 grader imorgon! Sommar!
Idag är det hårklippning som gäller men först ska vi städa bort allt damm som ligger och kurar i hörnen...Ska också försöka gå igenom och redigera våra semesterfoton.
Men jag är ledig i hela tre dagar till!

Ett kort på lillgubben...Bara för att!

Update!

Känner mig en smula rastlös för tillfället. Det beror nog på att det fortfarande känns en smula tomt efter vår underbara vecka med familjen...men jag ska försöka rycka upp mig lite- Jag lovar!

Igår var vi och tröstshoppade lite inne i Walton. Vi köpte en vacker ram, några vanilj-doftljus samt ett par små burkar vit färg.
Då vi kom hem släpade jag fram en gammal kryddhylla som har stått i skåpet under trappen och målade om den. Tjusigt?
JAG gillar den i alla fall!


Sedan lagade vi middag (Nötstek från Mammas recept) och tog oss ett par öl på kvällen. Himmelen var så vacker så jag kunde inte låta bli att ta lite fler molnfoton!

Vi har som sagt semester tills på Tisdag så vi tänkte ta oss ut imorgon för att köpa lite blomster och kanske ett par stolar och bord till balkongen så att vi kan sitta ute i helgen (om vädret tillåter). 
Sedan fyller Dan hela 34 år på Lördag så då ska vi väl ha det lite festligt. 
Ska också som sagt försöka komma in i bloggandet igen....

Förresten Lillasyster! Lillkossan känner sig hemma och har redan några mynt i magen!


Home Again!

Jaha...Så var man tillbaka i England igen! Vi har haft en helt underbar vecka i vackra Sverige. Solen sken VARENDA dag och trots den korta tiden så hann vi med ruskigt mycket!

Många rundvandringar i lilla Tobo blev det...och många foton också!


En tripp till vackra (men blååsiga) öregrund hann vi också med där Dan fick smaka på den underligaste pizzan han någonsin sett. (Tror bestämt syster har bildbevis på sin blogg). Annars var det en helt perfekt dag- Så underbart mysigt att få gå och strosa runt i lugn takt med suveränt sällskap...:)



Far tog oss på en guidad tur runt österrike och vendelsjön (Farfars fars gamla hus fick jag minsann kort på och även örbyhus slott!) Trollskogen kantade de otroligt vackra gamla skogsvägarna.



Resten av tiden fylldes med en middag och en lunch hos far (Dan fick minsann smaka älgkött!), Grillfest hos älskade syster Ia (vars barn nu är så stora och vackra båda två!), Fika på Vendelbadet (mumsigt!), Marknad i Tierp, Fika på Konsum i Tierp (där det serverades kaffe i plastmuggar...), Många goda middagar hemma hos mamma, ett och annat glas vin, en och annan öl. Blev frågad efter legitimation på Ica då jag skulle köpa cigaretter...men ölen fick jag visst köpa ändå?! Är det värre att röka än att dricka? Ser jag verkligen ut som 18!!!???eller var tjejen i kassan sinnesrubbad? Vem vet...

Och sist men inte minst...
Jag fick äntligen träffa charmtrollet Malcom- Världens underbaraste lillkille som jag faktiskt skulle vilja ha en till kram av just nu..

Tack lillasyster och A för att ni körde oss here, there and everywhere!

Och Tack till alla andra som gjorde vår vecka helt suveränt minnesvärd!
Jag älskar er!


Det var känslofyllt att träffa hela min familj igen efter så lång tid...och det känns mycket tomt just nu. Men det var en sådan härlig vecka att vi har bestämt att nästa gång blir det en längre visit...Ska börja spara redan nu!



Yay!

Vet inte om det blir tid till att blogga innan vi reser imorgon så jag skriver ett snabbt HEJ nu!
Svärfar (som ska vakta huset då vi är borta) har anlänt och Jag och Dan ska strax åka och hämta Saaben! :)
Sedan blir det packning.....Flyger i morgon och återkommer om sisådär en vecka!!!!



Nu vill jag ha massor av solsken i Sverige tack! OK?

Fåglar...

Temat i veckans Fototriss är Fåglar. Jag har hundratals foton av fåglar- Jag vet inte varför men de är ett mycket tacksamt motiv! Jag bestämde mig dock för att lägga ut tre lite ovanligare fågelbilder...d.v.s. foton där fåglarna är alldeles för upptagna med annat i stället för att posera framför min kamera!







Klicka HÄR för fler fjäderfän!


Beep beep!

Jo minsann...Fr.o.m. Måndag är vi stolta ägare till en vacker



Det är väl värt en och annan SKÅL nästa vecka i de Svenska barrskogarna?


Mellow Yellow...



GUL är temat i Systers fotoutmaning denna vecka så jag bjuder på lite gula blomster...
Klicka HÄR för mera gult!

FREDAG!

Idag är det grått, grått, grått! Jag tror minsann det regnar också...
Men Fredag är det och efter idag behöver jag inte traska till jobbet på över två veckor!


Apropå bilarna i förra inlägget så gäller det alltså en bil vi ska byta vår Golf mot (eftersom den haft en massa fel sedan vi köpte den så har vi kommit överens med garaget att BYTA). Forden är två år äldre och håller inte värdet lika mycket som en Saab. Men å andra sidan får vi lite pengar av garaget om vi väljer Forden. Men de här Fordarna kör ju omkring överallt...Det är liksom inget WOW över dem direkt. Man vill ju vara upprymd över en ny bil liksom...
Men JAG VET INTE! Forden är ju mer ekonomisk (bensin och dyl.)..
Vi ska i alla fall provköra dem båda på Lördag. Jag nästan hoppas att en av dem har något fel. Då behöver vi inte välja!
HJÄLP!

Jag tycker i alla fall mest om Saaben...eller?

Almost there...

Fler moln...Fast i färg denna gång!
Två dagar av jobb kvar. Sedan en lååång ledighet!

Förresten...En 2003 Saab 9-3 (2l) eller en 2001 Ford Focus Zetec (1.8l)....Vilken skulle NI helst köra?

Nothing to report really...

Det börjar dra ihop sig till Sverige-resan nu- Mindre än en vecka kvar! Men just nu är det så mycket att stå i, både på jobbet och hemma och det finns inte tillräckligt många timmar på dygnet! Denna vecka kommer att gå fort!
Hoppas kunna göra klart månadsbokslutet denna vecka i alla fall (blev liksom lite försenat p.g.a. den extra ledigheten i Måndags...).  
Ja...Jag är inne i en "molnfas" igen. De kan ju vara så otroligt vackra!!






Happy Tuesday?


Regn, regn, regn...

Vi har haft strålande solsken hela helgen och eftersom vi är lediga även idag hade vi tänkt åka till Bushy Park för en liten "picnic". Men tji fick vi för vädret vaknade på fel sida och har vrålgråtit hela dagen. Regn och picnic går helt enkelt inte ihop.
Så i stället har vi stannat hemma, städat och gjort annat trist. Ja ja- Vi är ju i alla fall inte på jobbet!

Har även spenderat några timmar med att sortera och redigera foton från min kyrkogårds-session igår...så här kommer ett par till;




Nu blir det matlagning...Roast Chicken! Yum!!!!


Så här...

Så här ser det ut där jag är idag! Detta är veckans tema i Fototriss. Vi åkte en sväng in till Esher idag. Dan var till barberaren och klippte sig och jag passade på att fota lite på en gammal närliggande kyrkogård...







Klicka HÄR för andra fototrissare!


Värme...

Veckans tema i systers fotoutmaning är Värme.
Jag har valt att lägga ut ett foto från i December 08. Vår gas- värmepanna beslöt sig då för att sluta fungera och vi var utan värme och varmvatten i nästan tre veckor...
Kallt var bara förnamnet...! Så mitt bidrag avbildar alltså avsaknaden av värme...men också den lilla värmen man kan få från en mugg te (eller kaffe!).


Klicka HÄR för mer värme!

Quickly!

Att jag aldrig har tillräckligt med tid på morgnarna! Nu måste jag gå superkvickt till jobbet i stället för att "lunka" som är betydligt behagligare! 

RSS 2.0