Varmt varmt VARMT!

Denna helg har vi varit hemma...Dels för att vila foten en smula och dels för att de månatliga helveteskramperna anlände i Fredags! Det har varit hiskeligt hett idag och det ska tydligen bli lika varmt i morgon. Jag ser icke fram emot fyrtio minuters traskande i stekhet sol i morgon eftermiddag men det får väl gå det också. Idag har jag...bakat! Jodå! En kollega på jobbet hade med sig en massa matlagningsäpplen till jobbet i Fredags så jag har idag bakat både äppelkaka och smulpaj. :)
Förra veckan var vi till Winkworth Arboretum och jag insåg precis att jag inte lagt ut några bilder därifrån...så här kommer en bunt;

Uppdaterar lite smått...

Är redo för ännu ett sjukbesök. Idag är det dermatologen som ska kolla mina födelsemärken på ryggen för att se om de förändrats de senaste två månaderna. Var även och kollade foten i helgen eftersom blåmärket ovanpå inte verkar vilja försvinna. Det är tydligen en "stressfraktur" som tar mellan 6-8 veckor att läka. Ingen aning om hur jag lyckats bryta ett ben i foten men det är i alla fall ovanpå så jag har inga besvär med att gå! :)
Så vi ska ta det lugnt i helgen...Inga långa promenader och en hel massa is på fothelsiket!
I morgon är det jobb som vanligt...En förhoppningsvis lugn dag före månadsbokslutet på Måndag då man blir överfallen av tonvis med papper igen...

Old Soar & Knole

Trots absolut ösregn hela dagen igår så beslöt vi oss för att ändå våga oss ut på utflykt. Vår destination var Knole House och vi anlände vid 10 för att upptäcka att huset faktiskt inte öppnade förrän 12! I stället för att traska runt i parken och bli dyngsur så åkte vi till ett gammalt gods som fanns i närheten- Old Soar Manor- byggt på 1200-talet och fortfarande relativt intakt. Man kan t.o.m. klättra upp till första våningen där resterna av ett litet kapell finns kvar. Vi hade stället för oss själva- Inte en själ var där...Ja förutom ett gäng kvackande änder utanför. ;)
Sedan for vi tillbaka till Knole House...där vi intog matsäck i bilen medans det fortsatte att regna, regna och regna...
Då huset öppnade begav vi oss in och tyvärr fick man inte fotografera inomhus men utanför samt på gårdsplaner gick det finfint!
Sedan for vi hem (fortfarande i ösregn), bytte om till torra kläder, lagade god mat och glodde på film!

Go Bananas?

Tydligen så tror de att jag har någon slags inflammation i både senor och muskler på höger fot...Ja ja..Går inte knölarna ned inom ett par veckor så går jag väl och frågar igen! :)
De ska i alla fall fixa hålfotsinlägg åt mig-vilket är totalt orelaterat till mina knölar-men jag tackar och tar emot jag. Dessa ska inhämtas den 10e Augusti.
Hade tre väldigt övermogna bananer liggandes i köket så slängde ihop lite bananbröd...

Knölfot...

Jaha...Så var det dags för dag två av "undersökning om vad i allsin dar är fel på foten"- tjosan. Jag har nämligen en samling små knölar ovanpå min högra fot och på fotleden som plötsligt infann sig för några dagar sedan. Har även ett svagt blåmärke vilket jag är övertygad om uppkom genom att ha på sig alltför stora sandaler på jobbet...alltså någon slags RSI på fötterna! Hur som helst så var jag till Farbror Doktorn igår och han visste inte alls vad det kunde vara. Han tyckte det såg ut som början till en cysta men kunde inte förstå varför det i så fall var flera stycken! Blev rådd att fråga min fotvårdsspecialist...vilken jag har tid hos idag som tur är. Får jag inget vett ur henne så skulle jag ringa diabetessköterskan och försöka få tid där. Jag tycker inte om att inte veta vad det är för fel...Vet jag vad det är för fel så kan jag ju göra något åt det! :)
Kaffe och lite stilla uppvaknande nu innan det är dags att traska till fottanten.

Light...!

Massor av solljus....då det är brist på den verkliga varan idag.

Kyrkogårdsbilder...

En liten kyrkogårdsutflykt i helgen...

 

Ja...och så bakade jag naturligtvis. Standardkakan= en del av innehållet i Dan's dagliga lunchlåda ;)


Söndag...

Ännu en lugn helg. Dan är fortfarande en smula öm efter de 6 sprutorna han fick i ryggen i Onsdags och jag antar att det tar lite tid för blåmärken och svullnader att gå ned!
I stället för utflykter så har vi varit till biblioteket samt donat lite här hemma. Jag rotade även fram våra clippers och "klippte" håret på Dan igår och resultatet blev faktiskt jättebra! Lite stolt blev jag...:)
Idag for vi en sväng till Sainsburys och inhandlade nytt Antivirus eftersom det nuvarande går ut om ett par dagar. Är mycket överbeskyddande av vår vackra nya dator och virus ska nu få det så svårt som möjligt att försöka ta sig in här...
Och så har jag naturligtvis bakat också...
Några sorts rutor med hallonsylt med havregryn och vanilj ovanpå. Kanske mer en efterrätt än en kaka? Lite grädde skulle nog passa bra faktiskt...;)

:)
RSS 2.0