Aj, aj och AJ!

Nä fy! Är febrig och har ont i kroppen. Dessutom har jag världens största bula (ja...kanske inte världens största men STOR är den!) på armen där tanten injicerade influensa vaccinet! Hela armen värker...FY säger jag bara! Det är väl något nytt i årets vaccin som kroppen reagerar mot kan jag tänka för så HÄR taskigt brukar jag inte må efteråt.
Och imorgon är det månadsbokslut....Ett bokslut som jag måste avklara på två dagar eftersom jag bokat LEDIGT Onsdag till Fredag (YES!). Ja..och så har månadens magont kommit också...


Jisses vad jag tycker synd om mig själv idag...! ;)

Trappor!

Veckan tema i Fototriss är "Trappor". Klicka HÄR för andras bidrag!

Eftersom jag använde min "bästa" trappbild i förra veckans tema (Ovanifrån) så kan jag ju inte lägga ut den igen...Tur att jag tog flera!!!!

1) Devil's Punchbowl
2) Gothic Tower, Painshill
3) Stamford Bridge







Lördag!

Har haft en ganska produktiv dag! Var till doktorn och fick min influensa-spruta. Sedan for vi till Sainsburys och åt lunch på deras lilla cafe (räkmacka och en STOR kopp kaffe!). Efter det for vi till Epsom och inhandlade glödlampor till bilen eftersom bromsljuset hade gått. Resten av dagen har jag tvättat och städat lite...Har dock inte städat klart- Ska göra det imorgon då också jullådan åker fram med alla mina tomtar!
Ikväll ska vi äta Chicken Kiev, pasta och sallad med bacon...Ska börja med maten snart eftersom magen kurrar lite!
Känner mig en smula risig nu men det är ju vanligt efter det där jädrans vaccinet...men det är väl bättre att må halvtaskigt i ett par dagar än att få influensa antar jag!

Skummis!

Veckans tema i Freaky Friday är Skum Tomte!!!! Jag har inte plockat fram mina (hundratals) tomtar ännu men här är en som jag gjorde häromdagen! Lite skum ser han ut i alla fall...
Andra bidrag hittar du HÄR!


Men...

... vad tusan...Klockan är bara halv fem! Jag vill gå hem nuuuu!


TGIF!

Fredag...ljuvliga Fredag!
Ikväll blir det pizza! Vår stammis Take Away ( http://www.papajohns.co.uk/ ) har en ny pizza som ser så god ut att vi bara måste testa...Dessutom har de skickat en rabattkupong så att vi endast betalar £10.99 istället för £17.99!
Imorgon ska jag till Farbror Doktorn klockan 11.30 för att få årets influensa vaccin.

Fullt upp på jobbet igen. Måste försöka få tag på en bra "courier" som kan köra hit helgens pappersarbete redo för månadsbokslutet på Måndag... Den jag vanligtvis använder har gått i konkurs så nu får jag lov att ringa runt och försöka hitta det bästa priset!
Sedan har jag lovat att göra en "Hjälpbroschyr" för den personal på Kensington Palace som ständigt processar saker fel i biljettsystemet!
Men först ska jag gå igenom posten och skriva ut lite rapporter....
Är på bra humör idag...Det är trots allt Fredag och jag har en korg med kottar och kanelstänger på mitt skrivbord som luktar himmelskt!!!!

Yes!

Nej men TITTA! AnnaKK  vår egen "Fotografiska extraordinaire" trixar med en julkalender!!! Kolla HÄR!!


Jul, jul, JUL!

Nu så...Nu kan jag äntligen sätta mig ner med en kopp kaffe och ta det lugnt i en timma sådär innan det är sängdags.
Har som sagt varit och mathandlat....Mycket mat blev det och jag var även lite duktig och köpte julkort. Nu gäller det att skriva (och posta!) dem i tid också...
Det börjar att se riktigt juligt ut nu...Alla pubar och restauranger på vägen till varuhuset har satt upp sina julljus och det glittrar vackert överallt!

Förresten kraschade en av våra servrar på jobbet så jag kunde inte använda datorn på halva eftermiddagen! Så då har jag dubbelt med jobb imorgon i stället då...Jag spenderade tiden med att julpynta mitt kontor och klä julstjärnan... ; )

Och i morgon är det Fredag! I helgen ska vi åka och försöka få tag på ett ihopfällbart bord som vi kan äta julmiddag på. Är less på att duka på kaffebordet! Sedan ska vi kolla om det finns några fina granar också. Det blir nog en låtsasgran i år med. Annars får vi ju lov att investera i en fot också och dessutom så hinner väl granstackaren att dö innan jul eftersom vår gran absolut SKA upp den första December!


Wow!

God Morgon! Torsdag ja...Ikväll blir det veckohandling av mat. Så himla trist att göra men härligt då allt är instuvat i kyl och skåp!
Insåg nu på morgonen att jag nog borde ha tvättat håret igår kväll ändå....Nu hinner jag inte...Ja ja...Det blir uppsatt i en knöl istället...

Jag fick denna av Monica....och ja..Jag trodde också först att det var en underlig fågel på bilden men det är en ros!
Nu ska jag egentligen nominera vidare...hela SJU stycken...men men..Jag läser inte hundratals bloggar varje dag- endast ett tiotal...och ni vet vilka ni är eftersom jag kommenterar hos er...Så Varsågod! Denna är till er allihop!


Slänger upp en bild på Henry's vinkällare...Tyvärr är tunnorna tomma numera...!



Halvvägs...

Lunchen är avverkad (eller hmm..uppäten ska det väl vara?) och jag måste nu ta itu med alla kuvert och påsar som kom med postgubben...Har ingen energi idag. Det är grått och kallt ute och regnet "hänger" i luften. Det börjar väl att ösa ner vid fem tiden då det är dags att gå hem kan jag tänka. Är ingen vidare optimist idag...tydligen!

Men snaaaart åker jullådan fram! Full med pynt jag glömt jag hade! Vi har en mycket liten lägenhet och tro mig....Det kommer inte att vara tomtefritt någonstans! Tänkte börja dona lite i helgen tänkte jag...Måste försöka få tag på en mycket LITEN gran också. Vi har haft plastgran i ett par år nu men jag är less på att inte ha granlukten inne...och en liten jäkel ska vi väl få plats med....!

Förresten....Har du röstat på Belzeypub idag på : http://beiersdorfbloggen.blogspot.com/  ? Rösta ofta...Rösta mycket! Vi behöver komma på åtminstone andra plats för att vinna....


Mornin'!

Nu var det äntligen Onsdag då...Ja Onsdag i sig självt är väl inte så spännande men vi är ju i alla fall en dag närmare helgen!

Har en ny "tomte-header"...men är inte riktigt klar med resten av sidan ännu...!


Det spökar! ; )

Fancy a break?

Har varit en relativt seg dag på jobbet idag. Vi har inte många besökare I November så det blir inte mycket att kontrollera.
Isrinken är nästan färdigbyggd och öppnar på Måndag. I år har de även fraktat hit en Viktoriansk karusell som ser väldigt vacker ut. Förra vintern hade de ett litet stånd som sålde bakad potatis men det har de skippat det här året. Synd! De var svingoda och all slottspersonal fick rabatt!
Nästa vecka får vi I alla fall åka skridskor gratis men jag tror inte jag tar upp det erbjudandet! Gjorde ett litet försök förrförra året och kunde knappt hålla balansen alls...Kanske har det med åldern att göra? Då jag var liten hade jag minsann inga problem...men det kanske är för att man blir mer rädd för att ramla och bryta benen ju äldre man blir? 

(Nä...Det är inte MIN bild!)

Ikväll blir det god ugnsbakad fisk och potatismos till middag...
Dan ska glo på fotboll och jag ska försöka mig på att pyssla lite...kanske göra en tomte eller två?


Day 2...

Hey ho, hey ho...It's off to work I go....



Pucker up!



The Wilderness- Hampton Court Palace

Mol allena...

Sitter nu helt ensam på kontoret och väntar på att minuterna ska springa iväg- ja åtminstone tills klockan fem. Efter det får de gärna sakta ner igen.
Det är kolsvart utanför fönstret och ruggigt kallt! Ingen snö dock- vilket är lite trist. Pratade med lilla mor idag och i kära Uppland har snön tydligen vräkt ner idag!

Ikväll ska vi äta Spaghetti & köttbullar i Tomat och vitlökssås....Är så innerligt hungrig...Har inte ätit en smula sedan lunchen (klockan tolv!) eftersom mitt blodsocker legat lite högt idag....ja, runt 10-11 vilket inte är såå farligt men illa nog för att inte vilja äta!

10 minuter till hemgång! Ska nu vattna min gigantiska julstjärna och packa ihop!


Glöm inte att rösta på Belzeypub HÄR! Både första och andra plats vinner så rösta MYCKET!!!! Tack alla som röstat än så länge! Är mycket tacksamma- både jag och Dan!

Let it Snow...

Måndag...GOD MORGON!
Har haft en lugn och trevlig helg med mycket ätande och film/tv tittande. Därför har det inte blivit mycket bloggande tyvärr...

Det snöade igår morse! Ja...endast ca 2 mm men det var VITT och det täckte terracotta-plattorna på balkongen i alla fall!
Tyvärr övergick snön i regn inom ungefär en timme men strunt samma...Det VAR snö!

Jodå..Jag har bildbevis som ni ser! 

Ni glömmer väl inte att rösta på Belzeypub HÄR?
Tävlingen pågår tills 1 December...


Hoppas på en bra dag!

Veckans Fototriss!

Veckans tema i Fototriss är "Ovanifrån"

1) Gothic Tower, Painshill
2) Min kaktus
3) En sjunken grav...
Klicka HÄR för andras bidrag!






FFF Snö?!

Veckans tema i Freaky Friday är Nysnö. Nysnö! Här har vi varken ny eller gammal snö men efter idoget letande på min hårddisk hittade jag ETT foto med snö...taget  den enda dagen det snöade på hela förra året..Så på ett sätt antar jag att det är en smula Freaky....i alla fall för mig! Andra bidrag hittar du här!




Votes?

Hoppsan! Jag gick med i en tävling hos Tyskungen där man kunde vinna ett Guitar Hero kit och nu har jag hamnat i finalen!!!! Så detta är ett tigg-inlägg för att be er gå in på ovan sida och rösta för Belzeypub! Det är naturligtvis inte JAG som vill ha spelet....utan min andra hälft...Vilken perfekt julklapp...alldeles GRATIS! Dessutom så kanske jag blir lämnad ifred här framför datorn om han har något annat att leka med!!
 

Battery? I'll give you battery!

Snart...snart kan jag gå hem! Var ut i parken en sväng på lunchen oct tänkte fota lite eftersom solen sken.
Lyckades väl ta sisådär 10 foton innan batterihelsikena dog! Jag hade naturligtvis två extrabatterier med mig men det visade sig att de inte hade någon laddning alls. Usch- Jag blir så less på de där dumma laddningsbara batterierna. Måste köpa mig ett lithium-batteri så kanske det blir en smula bättre...? Eller en ny kamera? Som man kan ladda DIREKT ur eluttaget!!!!? Klarar en mobiltelefon att hålla laddningen i flera dagar så varför inte en kamera?!!!!

Såja...Tjugo minuter kvar nu!

Phew....!



Nu så! Nu är det endast nio timmar (varav åtta spenderas på jobbet!) mellan mig och helgen!
Har ganska mycket att göra idag men det blir nog bra!

Var som sagt och storhandlade igår kväll så nu är kylen återigen full av godsaker.eller ja..mat och en och annan öl. Och vinstället har två nya residenter...Mr Shiraz och Mrs Rioja....


Torsdag...Nästan Fredag...!

Så var det morgon igen! Samma gamla visa...Ska snart traska till jobbet! Eftersom det är Torsdag så ska vi bege oss till Sainsburys och veckohandla efter jobbet. Huva! Det börjar bli fullt i varuhusen allaredan av folk som börjat hamstra till jul! Men vi har nästan slut på mat så får väl stå ut med trängseln och vagnkrockandet!

Hoppsan...Kom precis ihåg att jag har ett möte med vår interna revisionsavdelning idag på eftermiddagen och har inte förberett mig alls! Oops! Ja ja..Jag har ju hela morgonen på mig!


Hoppas alla har en härlig och SOLIG dag!

Bagare Bengtsson!

Jag har ÄNTLIGEN hittat min absoluta favoritbok från min barndom på nätet!!!!
Bagare Bengtsson av Lennart Hellsing (1966)! Åh, vad jag älskade den boken....Minns inte hela historien- endast att den stackars bagaren dog och begravdes i en limpa (?) på slutet...och jag tror även omslaget såg annorlunda ut på 70-talet...

Pappa!- DEN boken vill jag ha i julklapp!!!

Note to Self: Sluta surfa- Börja jobba nu!!!!

Inte riktigt vinter ännu...

Har nu fotoabstinens! Eftersom det är kolsvart då jag slutar jobbet har jag inte kunnat ta några nya kort alls denna vecka...så jag har spenderat kvällen med att titta på GAMLA foton på min hårddisk....En del hade jag faktiskt helt glömt bort!


Ja... ett svartvitt också förstås.....

Båda från Devil's Punchbowl. Oktober08.

Irritable? Me?

Några småsaker jag irriterar mig på.....:

Ordet "Frulle". Endast för att jag tycker det låter fult och inte aptitretande alls. På min tid hette det frukost- he he ; )

Folk som kallar ALL Mexikansk mat för Tacos. 

Då folk stavar fel med flit, som t.ex: "Å då sa ja att ja ba skulle gå dit en svängis å kolla asså! D e väl inte feeel? Hängerupå?" AARRGGHH- Jag får ont i ögonen av att läsa!

Då folk säger att de stjäl bilder från Google. Google är en sökmotor- inte ett bildbibliotek. Du har alltså stulit bilden från en annan webb-sida. Om man nu måste påpeka vart man fått bilden ifrån så kan man väl åtminstone ta reda på vart bilden publicerats?!!

Ja ja... värre saker finns det naturligtvis att irritera sig på...men JUST NU (glöm ej att jag varit utan cigaretter i en och en halv vecka) så retar de mig...


Och om någon tar åt sig så ta det inte så allvarligt- Du är bra precis som du är (ja förutom punkt tre- Det finns inga ursäkter för att stava så illa!)- Det är bara jag som är röksugen...!


Reklamtjafs...

Ibland undrar jag hur folk tänker egentligen... Vi har en hel del reklamutdelare som går och pular ner strunt i folks brevlådor. Häromdagen fick vi ett erbjudande för isolering...Borde nämna att företaget under vår lägenhet specialiserar sig på just isolering och vår lägenhet ser ut att "höra ihop" med sagt företag. Imorse fick jag ett blad där de erbjuder trädkirurgi och ett för ett "conservatory" i trädgården.  Nu är det ganska tydligt att vi varken har trädgård eller träd (Vi bor på första våningen!), så vad i hela friden tänker de med? Slöseri med papper- Det är vad det är!

Ja ja- Jag är ganska glad egentligen idag (fastän det kanske inte märks av inlägget ovan!)- Nu- Jobbdags!


Nedräkning...

Nu så är det strax dags att ta sig hemåt... Har varit en ganska bra dag faktiskt! Fick hur mycket som helst gjort och lunchen med min kära vän Nicky var mysig men alldeles för kort! Vi har bestämt oss för att försöka träffas snart igen!

Ikväll blir det ugnskyckling och potatis a la Dan och det är ju dubbelt så gott då man inte behöver laga mat själv!


Here we go again...

God Morgon! Ja...så var det Måndag igen...
Idag ska jag luncha med en god vän som jag inte sett på ett helt år! Vi går nog bara till slottscafe't men det blir trevligt ändå! Så jag har i alla fall NÅGOT att se fram emot trots att det är Måndag... Det regnar inte heller så det är ju också positivt!

Nä..Iväg till jobbet nu...


Penguins!

Idag har vi inte gjort mycket....Vi var in till Molesey en sväng och tittade runt i affärer. Vi tänkte inte köpa något men så fick jag syn på en "julskål" för endast £2! Vilket fynd! Så den köpte vi förstås...Sedan såg Dan ett salt och peppar kar i samma stil så vi köpte dem också.... Men julpyntet åker inte fram förrän den 1:a December så tills dess får de vänta i skåpet...

Vad har pingviner med julen att göra egentligen?


Rubbish!

Veckans tema i Fototriss är "Skräp och Sopor"! Jag har inte för vana att fotografera sopor så jag fick verkligen leta efter relevanta foton på hårddisken... Klicka HÄR för andras bidrag!

1) Ja...EN sopkorg hade jag visst fångat på bild!
2) I väntan på sopbilen?
3) En gammal trästege som snart ruttnat sönder- men den är vacker så jag låter den ligga kvar!







Lördag kväll...

Idag har jag inte varit utanför dörren alls! Dan jobbade 12-20 och jag har spenderat dagen med att städa (litegrann), plocka bland saker och glo på foton...
Har heller inga planer för morgondagen vilket passar mig perfekt. Ibland är det så skönt att inte göra ett jota!


Vårt arkivrum (på jobbet). Vilket slöseri av ett sådant vackert Tudor fönster!

Instängd?

Veckans tema i FreakyFriday är "Instängd"...Och tänk! Precis så känner jag mig ibland på jobbet då klockan endast är fyra och jag har en HEL timme kvar innan jag blir "utsläppt"!!!
Klicka HÄR för andras bidrag!



YES!

Fredag...Äntligen FREDAG!

Jag försöker...

Lunch! Har en hel del att göra idag men tänkte unna mig en halvtimmes lunch!
Känner mig inte lika positiv idag....Folk irriterar mig, men jag försöker så gott jag kan att dölja det med leenden och småskratt då mina kolleger går förbi och uttalar sig om allt eller inget..(inuti tänker jag onda tankar...Usch vad jag är elak!). En av karlarna har en förmåga att bara stå där...Ja, efter man sagt God Morgon och Hur står det till idag och allt annat struntprat man kläcker ur sig så står han bara där- som om han väntar på att man ska säga något mer. Jag har faktiskt INGET mer att säga dig (tänker jag) och ser på honom med en min som tydligt (i mitt sinne i alla fall) undrar varför han står där och glor. Ja, Jag borde väl jobba lite, säger han (efter en evighet) och går äntligen tillbaka till sitt skrivbord. Just det, tänker jag- Du borde nog jobba lite! Saken är den att det är inte bara jag som råkar ut för det här "hängandet"- Han gör det mot alla så jag undrar verkligen hur han har någon som helst tid kvar att uträtta sina sysslor.

Hmm...Man kanske skulle bli gladare av en cigarett?  En HEL vecka utan cigaretter idag!


"It's hard to soar like an eagle when you're surrounded by turkeys"


Pitch Black!

Jodå...Vår "Finance Workshop" var ganska lyckad faktiskt. Rätt urval av den personal som påverkas av datasystemet var där och alla fick sina åsikter hörda (och nedplitade). Så nu får vi se om det blir som vi vill...men ett nytt system är inte planerat förrän 2011 så saker och ting hinner väl ändras till dess kan jag tänka. Vi fick i alla fall lite gjort genom att en del procedurer som finns på plats för tillfället nu kan upphöra...
Nog med jobb-babbel nu!
Ska strax traska hem...Blir inget bloggande ikväll. Dan ska upp klockan fem imorgon så går nog och lägger sig vid nio...Datorn står i sovrummet så jag tror inte det skulle vara särskilt populärt om jag satt där och knapprade på tangentbordet!

Nej- Ut i mörkret nu!

Sol ute..sol inne?

God Morgon!! Solen skiner (än så länge!) och vi är halvvägs genom arbetsveckan (ja..nästan i alla fall!).
Idag ska jag göra mitt bästa att vara positiv! I och för sig så är mellanchefen tillbaka från sin semester idag så vi får väl se hur länge jag kan stå ut med hennes kackel innan jag exploderar...Nä...Positiv ska jag vara!!!!


Natt natt....!

Har suttit och lekt med fotografier nu på kvällen...Försöker att motstå frestelsen att omvandla vartenda färgfoto till ett svartvitt sådant...Nedan blev en liten kompromiss...



Imorgon är det fullt upp på jobbet. Ska på någon jädrans Finance Workshop mellan 13.00-16.00 där vi ska diskutera vad vårt datasystem gör just nu och vad vi skulle vilja ha från ett nytt...Ja, vi får väl se hur det går med tålamodet imorgon...Anteckningarna de skickat ut (om de nuvarande procedurerna) innehåller redan flera fel och jag börjar bli less på att upprepa mig. Det ska nog gå..Hoppas det finns mycket kaffe tillgängligt.

Nu ska jag gå och ta mig en blueberry yoghurt och se om det är något på TV jag kan slötitta lite på innan det är dags att krypa ner i sängen och sova...zzzzzzzzzzzzzZZZzzZZZZZzzz Tydligen så snarkade jag igår natt..HA! Dan snarkar varje natt så det var på tiden att jag fick hämnas lite!


(Fortfarande rökfri!)

By the way...

Förresten så mår jag bättre nu! Tabletterna hjälpte!

Krasslig?

Nä...Jag mår inte bra idag faktiskt...Har försökt att intala mig att jag mår hyfsat hela morgonen men nu har jag börjat frysrysa och huvudet känns som om det ska sprängas!

En av de vänner som kom på besök i helgen hade nyligen haft "Gastric Flu"- en sorts magsjuka. Dan spenderade hela dagen på toaletten kräkandes igår och fick inte behålla ett dugg som han åt...
Och nu i morse vaknade jag med en sjujädrans huvudvärk- Jag mår inte illa, men känner mig faktiskt lite krasslig.
Dan stackaren, mådde hemskt imorse men gick till jobbet ändå...Han tyckte det skulle se dumt ut att ha varit ledig i flera dagar för att sedan ringa och säga att han var sjuk...!

Jag VILL INTE kräkas...Det är det läskigaste som finns och jag har faktiskt inte gjort det på många, många år! Så jag hoppas att det jag har bara är en enkel förkylning....! Vill att klockan ska bli fem så att jag kan gå hem...


Ja...Fotot har egentligen inte ett dugg med mitt inlägg att göra men det såg så tomt ut utan en bild!

Half asleep...

God Morgon.... Jobb igen så idag känns det en smula grått...Håhåjaja...



Tre saker!

Ja...Har varit lite frånvarande idag! Sov läänge i morse- Himla skönt var det!
Efter en otroligt vacker höstdag igår så var det inte så lustigt att vakna till ösregn...och så har det fortsatt HELA dagen!
Vi vågade oss ut- endast för att åka till Tesco för att köpa potatis och toalettpapper (nödvändigheter!), sedan har vi spenderat dagen i soffan. Nja...Vi gjorde pannkakor till lunch och har även tvättat lite så helt lat har jag inte varit!

Har fått en utmaning av Jen.....och ska försöka mig på att svara så gott jag kan:


3 saker jag skäms för:
1: Ok...Jag har försökt att verkligen komma på något här...men jag skäms faktiskt inte för något!
Jo- Det kan hända att jag gjort dumma saker en gång i tiden men det var så länge sedan så vad tjänar det till att skämmas för dem nu? Man blir den människa man är p.g.a. misstag man gjort så jag ångrar INGENTING!
2:
3:

3 saker jag är stolt över:
1:
Att jag aldrig fastnade i  "småstads-mentaliteten" utan tog mig därifrån innan det skedde!
2: Mina systrar...Fastän att de (vi) varit igenom så mycket så är de ändå starka då det behövs (eller det är kanske just därför?)
3: Jag och Dan är på vårt 14e år tillsammans-och trots att det inte alltid varit superbra så har vi fått det att fungera- Har kämpat igenom våra svårigheter- precis som det ska vara i ett förhållande. Det är inte för intet jag kallar honom min "andra hälft"!

3 saker jag vill göra år 2009:
1: Åka HEM och hälsa på min familj!!!
2: Se ovan!
3: Se ovan!

3 händelser år 2008 som jag aldrig kommer glömma:

1: Oops...Kommer inte på några revolutionerande händelser detta år....Har jag redan glömt?
2:
3:

3 saker jag inte kan klara vardagen utan:
1: Er...Insulin
2: Mat
3:  Min Dan


3 personer jag avundas:
1: Vem som helst som har tålamod att arbeta med ett projekt i flera månader. Jag tappar intresset mycket snabbt och vill helst få saker klara så fort som möjligt...så att jag kan börja med något annat!
2: Människor som får betalt för att göra något de älskar.
3: Ibland...men bara ibland...blir jag sugen på prinsesstårta och blir då lite avis på de som inte behöver spruta i sig en liter (!) insulin för att äta marsipan! (Har för övrigt inte ätit marsipan på många år men minns ändå att det är gott!!!)

3 personer jag utmanar att göra en likadan lista:
Tänker inte utmana någon för nästan alla jag läser har redan blivit utmanade!

Remembrance Sunday...

Suverän middag ikväll....Köttet vi köpte var det möraste jag någonsin ätit, potatisen var perfekt och grönsakerna likaså!
Vi har precis öppnat vår andra flaska Shiraz....Pojkarna som suttit och tittat på fotboll hela dagen (samt konsumerat en hel del öl sedan två tiden) börjar att se smått sömniga ut! Jag däremot är mycket vaken!
Saknar cigaretter som tusan...Har inte rökt ett enda bloss denna helg och även fastän jag vet att det är skitbra så är det mycket svårt...speciellt eftersom en av våra vänner röker...Men men...Har i alla fall nikotinplåster!




Idag är det Remembrance Sunday...
Remembrance Sunday is the day traditionally put aside to remember all those who have given their lives for the peace and freedom we enjoy today. On this day people across the nation pause to reflect on the sacrifices made by our brave Service men and women.
Remembrance Sunday faller på Söndagen närmast den 11 November och är en dag för reflektion och tacksamhet.
Den 11/11 klockan 11.00 har vi två tysta minuter och minns de som offrat sina liv för att vi ska få fortsätta leva i frihet och demokrati...


Så här ser det ut!

Vekans tema i Fototriss är "Så här ser det ut där jag är idag".
Så här kommer lite höstbilder...alla tagna i Thames Ditton.
För andras bidrag- Klicka HÄR!







Weekend!

Så var det Lördag då!
Ska strax fixa lite middag...Stora, tjocka hamburgare med sallad ska vi äta ikväll. Sedan blir det antingen lite TV (X Factor!) eller DVD tittande...Har några filmer som jag inte är sådär jättesugen på att se...men de ligger ju där så då är det väl lika bra att glo på dem? Mummy3, Mongol och Felon....ja ja, vi får se.
Imorgon har vi bjudit hem ett par vänner till Dan (ja..till mig också egentligen!)...De ska glo på fotboll hela eftermiddagen och sedan ska vi äta Roast Beef till middag! Var och köpte en jätte till köttbit idag!

Nej....nu ska jag gå och "lufta" vinet....eller ja...jag ska i alla fall öppna det. Så mycket tid att andas får det nog inte innan det hamnar i glaset!


Saknad...

Veckan tema i FreakyFriday är Saknad...
Skulle förstås vilja lägga up en bild på min familj men tyvärr finns inget kort där absolut ALLA är med och jag saknar ju allihopa! Nä...så det blev detta kort istället.

En ganska tragisk familjegrav där ingen var särskilt gammal då de dog...De var säkert mycket saknade av de som blev kvar...

Vägen hem...

Ett foto jag tog på väg hem från Walton...


Hade lite tråkigt...

Tydligen kan man på DENNA sida få reda på vilka "kända" människor som ser liiiiite grann ut som du...

























Sedan kan man "morpha" sig själv till den man har mest gemensamt med....

MyHeritage: Family tree - Genealogy - Celebrity

Jag blev en smula upprörd.....Nicole Kidman är en skådespelerska jag inte tycker om alls....


Peri Peri Chicken!

Så otroligt irriterande!
Skrev ett inlägg men då jag försökte publicera det, valde blogg.se att krångla igen!

Okej...Försöker igen!
Har som sagt varit ledig idag! Var in till Walton och käkade lunch på Nando's (som serverar alldeles underbar kyckling!).


Sedan har vi tillbringat resten av dagen med att storstäda här hemma...T.o.m. balkongen är skurad och fin! Vi har fortfarande en massa blommor som blommar där ute...och nya knoppar på en del plantor också...
Vi har haft några milda dagar på sistone så blommorna tror säkert att det är vår igen!

Nu försöker vi att publicera igen då....

Ok...Jag gör väl en då!

Jaaaa...Blev utmanad av min lilla lillasyster http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2008/november/och-nu-nagot-lite-skojigare.html (Kan inte lägga upp länkar ordentligt från jobbet!!!) och för att få tyst på hennes gnällande så antar jag väl utmaningen (den hääär gången!!!)

Sju Saker Om Mig...

1) Folk kan uppfatta mig som arg...fastän jag bara är bestämd. Står inte ut med mähän och tröga människor- speciellt inte på arbetsplatsen.
2) Jag läser mycket...ja..jag läser faktist ALLT. Har jag ingen bok för tillfället sitter jag gladeligen och läser reklamblad till frukosten.
3) Jag hatar TV reklam...Speciellt då de försöker pracka på en en massa dumheter. Hatreklamen för tillfället är en reklam för smör som folk enligt reklamen tycker mycket bättre om än ett annat...men om man läser den lilla texten nederst i rutan så står det att hela 46% tyckte om det nya smöret, 43% det andra och resten kunde inte välja. Ingen direkt solklar seger eller? Ja...Det irriterar mig...Jag sa aldrig att jag var normal.
4) Jag har en hel massa fobier. Mitt lyckotal är 38. Åker jag förbi något som enligt mig ger otur (begravningsbyrå, skator etc.) så måste jag rabbla talet baklänges i huvudet fyra gånger (83, 83, 83, 83!)
5) Tills för ca 8 år sedan var jag beroende av Diet Coke. Men tänderna led så in i helskotta så nu dricker jag ingen läsk alls längre. (Har fixat tänderna också!)
6) Två filmer älskar jag mer än alla andra; Stand by Me och It's a Wonderful Life. Jag kan se på båda hur många gånger som helst!
7) Jag älskar ord och blir förbannad då jag ser stavfel- speciellt i affärer och annonser. Om mina vänner (och familj!!!) stavar fel tycker jag bara det är gulligt...!

Så där ja! Tänker inte utmana vidare rebell som jag är...;)

The Batman...

God Morgon!
Igår kollade vi äntligen på The Dark Knight! Vilken jädrans bra film (om man gillar Batman, Christopher Nolan, Michael Caine, Gary Oldman, Heath Ledger och CHRISTIAN BALE d.v.s.)
Och så underbart filmad! Christopher Nolan är ett geni! Sa jag förresten att Christian Bale är med?

Ring ring...

För resten hittade jag en mobiltelefon på vägen till jobbet idag...En Samsung G600.
Slog på den för att kolla in om det fanns något nummer under "Home" på kontaktlistan och upptäckte att det faktiskt inte fanns några nummer alls i telefonen! Vad är det för skum typ som inte lagrar sina nummer och som raderar all  "call history"? Meddelandena är lösenordskyddade så där kan jag heller inte hitta någon info...Simkortet är av-aktiverat så jag misstänker att den legat där i flera dagar!
Hur kommer det sig att jag ändå får skuldkänslor? Vad mer kan jag göra? AArrgghh! 

Remember, remember...

Det är inte så lustigt att masa sig upp ur sängen (Nej...jag är absolut ingen morgonperson!)  klockan sju då ens andra hälft ligger kvar och myser under det varma täcket!
Tittade in i sovrummet innan jag gick till jobbet och då låg han som en jädrans sjöstjärna i sängen. Jodå...Det är inte ofta han får sängen för sig själv!


Är fortfarande på lite hösthumör...Mulet och grått ute men i alla fall inte speciellt kallt idag. Och inget regn...ännu.

Har mycket att göra på jobbet igen. Har nästan fått klart månadsbokslutet men det betyder ju att jag ligger efter med det dagliga tjafset från den 1:a framåt. Men det blir gjort när det blir gjort (för att påpeka det uppenbara!).

Idag är det förresten Guy Fawkes Night...eller Bonfire Night som det också heter.

Detta är det årliga firandet av "The foiling of the Gunpowder Plot" (5 November 1605), då en drös med katoliker (bl.a. Guy Fawkes) försökte spränga the Houses of Parliament (där kungen befann sig) i London. 

De togs till fånga (Guy själv hittades vaktandes krutet), torterades i Tower of London tills de erkände och avrättades sedan genom att bli "hung, drawn and quartered"! (vilket förresten också är namnet på en mycket trevlig pub nära Towern!)




Detta firas genom att tända stora eldar och anordna fyrverkerier...Det ska egentligen bara firas idag men vi brukar få höra raketer i flera veckors tid...



"Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot."


Hösthumör?

Skriver några rader medans jag väntar på några rapporter (som verkar ta evigheter!).
Alla verkar vara på dåligt humör idag så det hörs inte ett pip från kontoret bredvid (där det sitter 5 personer!). Det passar mig bra idag för jag är inte så glad jag heller!
Vad är det med November? Är det för att det är mörkt, blött, ruggigt och kallt? Det är ju precis samma väder i December...men jag antar att man då i alla fall har julen att se fram emot...och då känns det väl lite bättre.
Nu i helgen har jag och Dan lyckats boka lite ledighet samtidigt! Vi är lediga Fredag-Måndag tillsammans! Ja...Dan är faktiskt ledig från imorgon men jag kunde inte boka p.g.a. månadsbokslutet. Men 4 dagar räcker bra!
Ikväll tror jag att det är fotboll på TV...så vi kanske tar oss ett par öl också...!

Good(?) Morning!!!

God Morgon!
Mår en smula bättre idag även fast magkramperna inte riktigt vill ge med sig ännu!
Det är i alla fall inte längre Måndag!!!!!




Master Carpenters Court- Hampton Court Palace

Nothing to report...

Nu är ännu en helg nästan förbi...
Det har varit en riktig slöhelg för oss....men jag tänker skylla på att det var svinkallt, blåste och regnade hela dagen igår så vi kände inte för att göra speciellt mycket. Vi var i alla fall in till Walton en sväng. Dan klippte sig och sedan glodde vi runt i affärer men köpte ingenting!
Idag var vädret MYCKET bättre men jag har haft PMS ryck så jag har sprungit och städat hela dagen...Nu har jag ont i magen så jag sitter och tycker lite synd om mig själv i stället!
Har i alla fall käkat god middag..Roast Garlic Chicken, Roast Potatoes, Broccoli, Minted Peas & Yorkshire Pud...!

En liten avstickare på vägen till jobbet...
Stigen leder till en mycket gammal kyrkogård med hundratals vackra gravstenar!

Kyrkor!

Veckans tema i Fototriss är kyrkor! Som tur är tycker jag om att fota kyrkor så jag hade en del liggandes på hårddisken!
Klicka HÄR för andras bidrag!

1) The Parish Church of St Peter the Apostle (Walton-on-the-Hill)
2) Liten kyrka vid West End Green (Esher)
3) St Nicholas Church (Thames Ditton)






Blogg-Hicka!

Blogg.se har jäklats lite nu på eftermiddagen. En minut så kan jag inte logga in alls men nästa minut går det hur bra som helst... Försöker att ladda upp en bild nu medans det fungerar!


Portsmouth Road & Giggs Hill Green, Thames Ditton

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/38856/bella39s-web?claim=wae3n7ugfyf">Följ min blogg med bloggkoll</a>

I spy..with my little eye...


Var som sagt och fotograferade ögonbottnarna idag....Så här stora blev mina pupiller efter att de hällde i flera liter (!) av svidande ögondroppar....
Nej...men det var intressant...Gubben visade mig fotona på sin laptop och det var tydligen endast ett par små fläckar på retinorna (en på varje öga) så det var helt ok! Skönt! Återkallelse om ett år!
Kunde däremot  inte se ordentligt på 4 timmar efteråt så vinglade en smula på vägen hem!

RSS 2.0