Mixed Photos...

Har suttit och lekt lite med foton ikväll...Har en hel del misslyckade foton som jag försökt förvandla till mindre misslyckade...

The Swan

Här vill jag bo!

Vattenfall i Wisley

Hampton Court Bridge


Åh vad jag önskar att jag hade en "riktig" kamera!!!!!

Dofter...

Visst är det underligt hur vissa dofter helt plötsligt kan transportera en tjugo år tillbaka i tiden?
Syrener får mig alltid att tänka på somrar i By med Farmor och Farfar till exempel...
Jag köpte en ny hårspray igår- de hade slut på min vanliga så jag tog en annan...Använde den i morse och vips var jag fjorton år igen vid spegeln hemma i hallen hos mamma...Det är Mammas hårspray som vi brukade sno utav då hon inte såg! Lukten sätter sig i håret också så jag har gått och varit nostalgisk mest hela dagen..he he..

Var till sjukhuset och fick bl.a. svar på mitt HbA1c- 7,4% vilket är helt ok- Idealet är under 7,5%, så jag är nöjd! Jag måste göra något rätt!
Nu på eftermiddagen har jag pratat med kära syster Ia i telefon vilket alltid är roligt! KRAM till dig!

Imorgon är det månadsbokslut på jobbet...Mindre roligt men det går nog bra det med! Nu ska jag dricka en STOR kopp kaffe och kanske ta mig en kaka också!


Snabbis....!

Har tid på sjukhuset (diabetesbabbel) idag så måste rusa.....Ville bara säga ett snabbt G'Morron!!!!!



GOD MORGON!

Legend...

A Tribute....

Till en av de bästa skådespelarna någonsin och en av de vackraste männen i världen;

Mr Paul Newman...R.I.P.

Yes...It's Monday again...

God Morgon, God Morgon!!!! Egentligen har jag inte tid att skriva...Måste få tag på hyresvärden innan jag går till jobbet för vår tvättmaskin har pajat! ARGHHH! Hoppas ni alla har en bra (!?) Måndag!!

Tema- Mjukt!

Veckans tema i Fototriss är "Mjukt"...  Klicka här för att se andras bidrag!

1) En mjuk åsna vid namn Dennis...
2) Min egen mjukis!
3) Fula ankungen?



Söndag...

Har haft en trevlig helg! Fredagen var lite stressig- Skynda hem från jobbet, duscha och byta om på en halvtimme och sedan ge oss iväg till puben. Kvällen var rolig, maten var god (ölen också!)- Många skratt men inga foton! Jag glömde kameran!
Igår var svärfar här hela dagen och han bjöd på Chinese Takeaway till middag! Idag skiner solen- Har varit till Sainsburys (till apoteket) och det är fotbollseftermiddag för Dan på TV och jag kan äntligen sitta vid tangentbordet ett litet tag!

Makabert?

Ok- en snabbis lägger jag ut eftersom vi har besök idag....Återkommer i morgon!!!

Freaky Friday
 är en ny fotoutmaning startad av Mumari. Veckans tema är Makabert.....


Finally!



Japp- Det är den!!!
Ska försöka sluta lite tidigare idag så att jag hinner gå hem och byta om innan det är pubdags!
Hit ska vi (Ursäkta bildkvaliteten men de är inte MINA foton!- Jag snodde dem från en annan sida...):


Vi hade tänkt att åka till "The Devil's Punchbowl" på Lördag men nu kommer Dan's far på besök i stället....vilket är helt OK men jag ville ju åka och knäppa en massa kort....Hå hå ja ja...Jag får väl ta kort på svärfar i stället....!

Hoppas ni får en jättemysig helg!!!!

Fortfarande Torsdag...

Fredag i morgon...Äntligen!
Idag har det varit relativt segt på jobbet...Det märks att vintersäsongen nästan är här eftersom antalet turister nästan halverats redan! På ett sätt är det skönt- mindre stressigt, men det får också dagarna att gå så mycket saktare!
Ikväll är det mathandling på Sainsburys, lite TV och sedan i säng! Imorgon ska vi ju på puben så ska nog släpa med mig kameran dit också...! Vet inte hur vi ska ta oss hem ännu men får vi inte tag på en taxi så får vi väl gå! Det har vi gjort en gång förut- ca en timme tog det och det är bra mycket lättare då man är lite på lyset- för det är jag nämligen säker på att vi kommer att vara.......men bara lite!


Helloooooo!



Sunshine? Här är det mulet och kallt....
Perfekt dag för att sitta på kontoret.....Jag försöker att se det från den ljusa sidan nämligen! Idag har jag bestämt mig för att vara optimist! Vi får se hur det går....

Finn Fem (tio?) Fel!

Fick detta meddelande från ett av våra biljettkontor....

Those? Vilka? Var det några jag känner? Vad som roade mig mest var att hon tydligen hoppades att det skulle ge mig besvär med fakturorna....
De borde veta bättre än att skicka dålig grammatik och stavfel till mig!!!!!

God Morgon!

Onsdag och halvvägs till helgen! Vädret är trist och jag tror jag till och med är tvungen att sätta på mig jackan idag!
På Fredag ska vi på puben med Dan's jobbarkompisar eftersom en av dem har skaffat nytt jobb och ska lämna firman. Vi ska till the Wheatsheaf i Esher som är en mysig liten pub med god mat (Hmmm...Jädrans vad jag jämt tjatar om mat- men jag TYCKER OM mat!)...

Satt och redigerade lite foton från Painshill och kunde inte låta bli att tänka på The Bee Gees då jag såg dessa:


Hyper!

Förbannade blodsocker som stiger fast jag inte ätit något annorlunda.....! Hormoner? Stress? Ibland tror jag att jag blir tokig!!!!! Men det kanske sjunker lite efter min 40 minuters promenad hem från jobbet- Hoppas det- Jag vill kunna njuta av middagen ikväll utan att oroa mig över mitt helsikes blodsocker!

Såja......Rant over!!!!



Cup o' Sunshine!



God Morgon!

Syster...! Hur kan man INTE tycka om George? Blah- Du tycker säkert inte om Seinfeld heller?!

Jobb nu!

Overcast...

40 minuter kvar tills jag kan gå hem och efter att vädret varit OK hela dagen ser det nu ut som det kan börja störtregna vilken sekund som helst! Men jag har hela TRE paraplyer att välja på så det ska nog gå ändå...
Ikväll lagar Dan mat- Vi ska ha Roast Chicken with Sage & Onion stuffing, Roast Potatoes & Sweetcorn....Vad det kurrar i magen- Har inte ätit ett dugg sedan klockan tolv!!!!


Oh...and another thing;

I don't like Mondays...

God Morgon!
Ville bara säga det innan jag åter igen traskar iväg till jobbet...Helgerna går alldeles för fort!

Veckans Fototriss!

Veckans tema är kroppsdelar....Svårt som tusan men här kommer mitt bidrag i alla fall;
1) Dan's öga
2) Min hand
3) "Konst"iga huvuden...





Klicka här för att se andra bidrag!

Painshill Park

Det var riktigt sommarväder igår så vi åkte till Painshill och spenderade några timmar där. Väldans vackert är det och så stort att man nästan aldrig stöter på några andra människor. Mycket gående är det vilket resulterade i lågt blodsocker halvvägs runt...men men....Sådant är jag alltid redo för så efter att vi vilat (och käkat lite provisioner) fortsatte vi runt. Det tog väl en tre timmar och sedan var vi tillbaka till cafeet....Jag åt en macka och Dan ett scone. Jättehärlig dag! Några foton av de hundratals jag tog följer nedanför:





Och vi hittade lite "fynd" i deras Gift Shop också...:

Kakor till Dan och "bjällror" till mig...

Weekend...

Nu är det snart hemdags! Ska laga Kievs till middag, nersköljt med ett par glas Rioja... Sedan förhoppningsvis filmkväll (om jag hittar något bra)!
Imorgon ska vi till Painshill om vädret tillåter så det blir nog några foton därifrån...

Har varit väldans duktig på jobbet och hunnit ikapp med allt...! Men så börjar det om från början på Måndag då man automatiskt ligger efter tre dagar...Hmmmm....Tänk om vi kunde ha stängt på helgen! Men det vore kanske dumt eftersom det är då vi får in mest folk..he he...Jag behöver i alla fall inte jobba helger och DET är jag tacksam för!

Hoppas ni får en trevlig helg allihop!!


FREDAG!

Ett snabbt God Morgon innan jag rusar till jobbet där jag åter igen måste vara trevlig mot mina imbecillic (!?) colleagues fastän jag egentligen känner för att kasta något tungt (dataskärmen?) "in their general direction"...he he...JAG antisocial? Bara i hemlighet....!


Back at Work...

Här sitter man på jobbet igen....
Har tagit en liten lunchpaus men har miljoner saker att göra så det blir nog bara en tio minuter (tillräckligt för att slänga i mig en macka!). Men men....Det är ju bara två dagars jobb innan det är Lördag igen!

Uppdrag Barn

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta.

Här är min länk och min goda gärning för idag:
Uppdrag Barn

För att vara säker på att dom hittar ditt inlägg snabbt så  pinga här efter ni gjort inlägget...

Go'Morron!



Min sista lediga dag! Men jag jobbar ju bara två dagar innan det är helg igen!
Ska strax hoppa in i duschen, sedan dricka lite mer kaffe, platta håret (vilket jag inte gjort under hela min ledighet!) och sedan ta en kopp kaffe till...
Ska ringa min syster Ia på eftermiddagen då hon slutat jobbet och sedan ta bussen till sjukhuset vid tre tiden...
The Fox and the Hound är på TV...Vad var det den hette på Svenska lillasyster? Jag har inte sett den sedan hon var en liten skit med en stor samling My little Pony hästar och en mjukisgris vid namn Wilbur..he he...

Hoppas ni har en bra dag!!!!

Night Night!

Jag fick precis ALLT gjort som skulle göras idag! Skönt! Imorgon är min sista lediga dag..Ska till sjukhuset på diabeteskoll kvart över fyra då jag ska vägas, mätas och bli utfrågad om alla möjliga ting. Fötterna ska kollas också så jag ska se till att de är filade och insmorda innan jag går dit..he he...
Ikväll lagade JAG middag....; Sirloin Steak, Potato Wedges, Sweetcorn & Peppercorn Sauce- Yum!
Snart är det sängdags så jag önskar er :


REC...

Hej hopp! Har nästan precis tagit mig ur sängen (Det är väl själva meningen med att ha ledigt- att ta det lugnt eller?).
Sitter med min första kopp kaffe och har slängt in en laddning tvätt i maskinen. Har egentligen inga planer för dagen men det är en massa småsaker jag måste komma ihåg att göra; köpa frimärken, posta räkningar, leta upp och skicka in ett recept till min doktor etc. etc.

Igår kollade vi på en spansk skräckfilm; "REC", som handlade om ett par journalister som filmar vad som händer "då alla sover". De följer med ett par brandmän på en utryckning till ett hyreshus då de fått rapporter om en skrikande kvinna som inte kan ta sig ut ur sin lägenhet. Då de anländer finns polisen redan på plats samt husets andra hyresgäster som väntar nere i lobbyn. Då brandmännen och polisen tagit sig in i lägenheten finner de en stor, nerblodad kvinna som verkar totalt "borta". Polisen lägger armen om kvinnan och försöker ringa en ambulans, då kvinnan biter av honom halva ansiktet....
Panik uppstår (naturligtvis) då alla försöker ta sig ut men upptäcker att polisen spärrat av huset p.g.a. smittrisk.

En helt ok film- Tjejen som spelar huvudrollen var lite irriterande men annars ok. Slutet var läskigt som tusan och det var faktiskt nästan som jag fick mardrömmar- och DET händer inte ofta!!!! 


Fototriss!

Min syster deltar i detta ibland...så jag tänkte också prova!
Fototriss

Veckans tema är underifrån!

1) Ett träd i Wisley
2) Kväll över vår balkong
3) Solros! 







Monday blues?

God Morgon! Klockan är nu tio och jag har bara varit ur sängen en timme!
Så skönt att vara ledig! Det enda som måste göras idag är att frosta av frysen!
Först kaffe.....Återkommer om ett tag!

Tål att tänkas på?

Sunday Roast!

Söndag! Vanligtvis en trist dag eftersom jobbet nalkas imorgon...men eftersom jag är ledig i hela tre dagar till så är det fortfarande helg för mig!
Solen skiner och vi har varit ute och gått en sväng. Ikväll ska vi kolla på den nya Indiana Jones filmen men först blir det middag; Roast Lamb, Roast Potatoes, green beans, Yorkshire Pudding & gravy! Och det är Dan som lagar mat!



Awake?

Nya slingor i håret! Leftover Chinese- Yum! överflöd av Carlsberg....Inte sängdags än på några timmar! Älskar Lördagskvällar!


"I would try and look on the bright side....If I could find it...!"

Busy Bee!

Lördag! Har varit och handlat lite, gjort pannkakor till lunch, tvättat en MASSA tvättar och nu ska jag gå och slinga håret!!!!



Måste leta upp någon film att glo på ikväll också......

Happy Friday!

God Morgon! Är uppe tidigt idag jag vet...Kände mig pigg efter frukosten så kände ingen anledning att krypa tillbaka ner i sängen (och Ja- Jag äter jämt frukost vid sju...)!
Idag ska jag tvätta lite för jag kom mig inte för igår och tvättberget har nästan vuxit upp till taket.
Ska också ta mig till posten och skicka present till min vän Ines som fyller 31 på Måndag.
Men nu...ska jag ta och koka lite kaffe...

Still here!

Lunch! Sedan apoteket...Ja...jag har inte gått ännu!






he he...

Laaazzzzzyyyyyy.....?

Lat dag idag! Sitter och pimplar kaffe "as if there was no tomorrow"! Jag kanske...kanske ska slänga in lite tvätt men vi får se...
Bilhelsiket är inne på verkstaden så jag väntar på att de ska ringa och berätta vad som är fel och VAD det hela kommer att KOSTA! Men men...jag ska inte stressa om det....En till kopp kaffe ska jag nog ta...sedan ner till affären och apoteket...men inte än...

Peanuts!

1559pm (BST) FROM Professor Brian Cox
After the minor controversy about David Kings remarks on Monday morning about the value of CERN, we note that CERN costs quite literally peanuts. UK taxpayers spend £80M per year at CERN, whilst in 2006 (the last year for which we could find figures) we spent £120M on peanuts.

Vilken jämförelse!  Tydligen är denna nation mer förtjust i jordnötter än i att skapa svarta hål...he he he...



1550pm
(BST) FROM Andrew Caspari, Radio 4, in central control room
Somewhat more relaxed here in the control room. The champagne sent from the two detector centres is being consumed gently. There is talk of more beam action still to come but we don't know. Certainly they would like to get the anti clockwise beam running all the way round non stop. There is a hope that they might capture the beam at some point. Conjecture surrounds when they might do the next really big thing which is to run the two beams together and get them to bash into eachother. That was thought to be a while off but may be in the next few days.


Nåja...Nu ska jag strax logga ut och gå hem...Ledig i hela SJU dagar!!!!!


He's back!

1404pm (BST) FROM Professor Brian Cox
It's happened - the 2nd beam has just circulated around the LHC. There is now a party in the control center because this means the LHC works!

Jag undrar vilken partymusik som spelas.....!


Hittade även detta:

OTHER DIMENSIONS
In addition to the four dimensions we already know about, string theory predicts the existence of six more.
Some physicists even think the existence of these extra dimensions could explain why gravity is so much weaker than the other fundamental forces. Perhaps, they argue, we are not feeling its full effects.
This might be explained if its force was being shared with other dimensions. If these extra dimensions do exist, the LHC could be the first accelerator to detect them experimentally.
At high energies, physicists could see evidence of particles moving between our world and these unseen realms. For example, they could see particles suddenly disappear into one of these dimensions.
Alternatively, particles originating from an extra dimension could suddenly appear in our world.

Hmmm...betyder detta att om vi mot all förmodan kommer att uppslukas av ett svart hål, så kanske vi hamnar i en annan dimension? Bättre än alternativet; "to turn into spaghetti sauce". (Quote by allas vår Brian Cox)...


Professor?

1200pm (BST) FROM Andrew Caspari, Radio 4, in central control room
It appears they had the problem with the cryogenics at 4 this morning but it came right in time. It could have been very different as the head of acceleration points out you really don't know what is going to happen.


1155am (BST) FROM Andrew Caspari, Radio 4, in central control room
One of the screens here that is almost entirely green has got a few spots of red on it. That means a few magnets are a bit warmer than they should be. Operations manager Paul Collier says it is not a big worry but will delay the anticlockwise beam by about 45 minutes.

Vart tog Professor Brian Cox vägen?

Hmm..undrar vilket band Paul Collier var med i?

Big Bang update!

0924am (BST) Report from the LHC central control room
Beam has completed journey around tunnel.

0920am (BST) FROM Andrew Marr, Radio 4, in central control room
So, it's just after 9.15am and another round of applause in the CERN control room - possibly I heard the odd unscientific whoop too. Beams of protons are now three-quarters of the way round the 27km tunnel, at the most massive of the three cameras, Atlas, way ahead of schedule. It's going very well. One of the scientists who's been working on Atlas, Brian Cox (he of D:Ream and Things Can Only Get Better, once upon a time) is now predicting that they may be able to fire beams in both directions by the end of the day. (Eventually, of course, so some protons can commit suicide by charging into each other and revealing Big Things for the Higher Good.) But he's probably just over-excited.


0919am (BST) FROM Andrew Caspari, Radio 4, in central control room
Steve myers _ who is head of acceleration Is very happy but says its not as fast as another one 19 years ago but he knows it will get much much faster in the days and weeks to come. Big cheer as the beam reaches atlas which is the biggest detector .


0914am (BST) FROM Professor Brian Cox, in central control room
the beam has just gone almost all of the way around LHC in the last few minutes. I get the feeling that it's going better and certainly faster than expected. From the monitors here the beam looks like its behaving itself very well. I wouldn't be surprised if we have a go with the second beam before the end of the day !

So far so good!!



 

Professor Brian Cox har också spelat med Gary Moore och Europe.... It's a small world eh?


 


Wednesday Morning...

and we're all still here!!!!!!



Bang!

Nej men titta- Det regnar igen!!!!
Om det fortsätter på det här viset så kommer väl den här stackars ön att sjunka ner i havet.
Förresten så läste jag i tidningen att jorden ska gå under p.g.a. Big Bang experimentet de ska genomföra i Schweiz (tror jag att det var) i morgon...
Trodde jag det skulle jag definitivt inte spendera mina sista timmar med att skriva dessa dumheter.
Dessutom så sa Sir Isaac Newton att jordens undergång kommer år 2060 (efter hans tolkning av "the Book of Revelations") och han var en klyftig (om än en smula eccentrisk) karl. Han hade också rätt i det mesta han uttalade sig om....Ho hum....Så vi har ett par år kvar!!!!

He he he...

Tuesday...



Usch...Nu är jag sen igen!!!!!

Happy Birthday!

Idag fyller Kerstin år så jag skickar kramar över nätet!!!!


Hoppas du har en rolig dag!!!!

xxx

Söndag återigen!

Idag har jag såå ont i magen...aj aj aj....
Har inte gjort speciellt mycket p.g.a. detta. Var till Sainsburys och köpte lite småsaker. Inhandlade lite doftljus så nu luktar det choklad i hela lägenheten!
Skulle titta på Rushhour 3 igår men kände inte för en komedi så vi kollade på 30 Days of Night (igen!). Gillar den...en av de få vampyrfilmer som faktiskt är bra!!!!
Dan är just nu ute och springer i Bushy Park och jag ska gå och tvätta håret...
Middag ikväll blir Chicken Kiev, pasta, rödlök, sallad och ost!

Jag vann £10 på lotteriet igår kväll! Karma för min goda gärning igår?


One good deed...

Regn regn regn igen!!!!!
Var in en snabbis till Walton (Dan skulle klippa sig), och då vi gick förbi en bankomat såg jag några sedlar sticka ut ur den....Snabb som jag är grabbade jag tag i dem...hela £30 var det. Det gick en dam framför men jag visste inte om det var hon som hade använt bankomaten eller inte....Vad ska man göra?
Ja tro nu inte att jag inte funderade på att stoppa sedlarna i fickan och traska vidare...men jag kunde bara inte! Damen och hennes dotter gick in på ett cafe så jag och Dan väntade en bit bort för att se om hon skulle komma utrusande.....Och Ja...Det gjorde hon! Så jag gav henne pengarna....Japp det gjorde jag!

Håller nu på att laga middag- Köttfärsbiffar med klyftpotatis och pepparkornssås...


Flobots...!


Hugs!


Still Thursday...

Har precis ätit lunch och nu borde jag väl ta itu med jobbet igen antar jag...
Jag har bokat ledigt Torsdag-Fredag nästa vecka och sedan Måndag-Onsdag den följande. Det ska bli så skööönt!
Har diabeteskoll på Onsdagen så jag måste ta mig till min doktor på Torsdag eller Fredag och ta blodprover så att de blir klara i tid. Jag hoppas, HOPPAS att mitt Hba1c är bättre eller åtminstone inte sämre än mitt sista (7.5). Det borde ju teoretiskt sett vara bättre nu då jag räknar kolhydrater men vi får väl se.....!

I alla fall......Imorgon är det Fredag! Denna vecka har rusat förbi! Ikväll ska vi åka och mathandla så att kylen blir fylld inför helgen. Ska försöka ladda ner någon bra film att glo på i helgen också...Alla vi sett på sistone har varit ganska blä...



Recommendations anyone?

Torsdag 8.11 A.M.



God Morgon!!!!

Hungrig!

Då var äntligen månadsbokslutet from hell avklarat! YAY! Snart är det dags att packa ihop och traska hem...
Solen skiner idag också så allt känns bra! Har bokat lite ledigt mot slutet av nästa vecka så det kanske är därför mitt humör har förbättrats en smula!
Ikväll blir det korvgryta och potatismos (Ja syster...De där "äckliga" korvarna ska vi äta), lite TV tittande och sedan krypa ner och sova i nya påslakan....!

Work work work work!



Japp- Så känner jag mig idag! Ouppskattad!
Men men....It's only work after all...!

xxx

RSS 2.0