Remember, remember...

Det är inte så lustigt att masa sig upp ur sängen (Nej...jag är absolut ingen morgonperson!)  klockan sju då ens andra hälft ligger kvar och myser under det varma täcket!
Tittade in i sovrummet innan jag gick till jobbet och då låg han som en jädrans sjöstjärna i sängen. Jodå...Det är inte ofta han får sängen för sig själv!


Är fortfarande på lite hösthumör...Mulet och grått ute men i alla fall inte speciellt kallt idag. Och inget regn...ännu.

Har mycket att göra på jobbet igen. Har nästan fått klart månadsbokslutet men det betyder ju att jag ligger efter med det dagliga tjafset från den 1:a framåt. Men det blir gjort när det blir gjort (för att påpeka det uppenbara!).

Idag är det förresten Guy Fawkes Night...eller Bonfire Night som det också heter.

Detta är det årliga firandet av "The foiling of the Gunpowder Plot" (5 November 1605), då en drös med katoliker (bl.a. Guy Fawkes) försökte spränga the Houses of Parliament (där kungen befann sig) i London. 

De togs till fånga (Guy själv hittades vaktandes krutet), torterades i Tower of London tills de erkände och avrättades sedan genom att bli "hung, drawn and quartered"! (vilket förresten också är namnet på en mycket trevlig pub nära Towern!)




Detta firas genom att tända stora eldar och anordna fyrverkerier...Det ska egentligen bara firas idag men vi brukar få höra raketer i flera veckors tid...



"Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot."


Kommentarer
Postat av: whatthefuckdotcom

Myspys med lite hösteld innan vintern bryter ut ;)

2008-11-05 @ 20:41:52
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Comments please!:

Name:
Kom ihåg mig?

E-mail: (will not be published)

URL/Website:

Your comment:

Trackback
RSS 2.0